Mi történt a pesti hit gyülekezettel?
Vidéki hit gyülekezetbe jártam sok ideig, amit nagyon szerettem, mert családias volt a légkör, őszinte, segítőkész és cseppet sem törvénykező. Sokat jártunk fel Pestre is anno, azzal sem volt gond akkor még.
Aztán felköltöztem Pestre és a pesti gyülekezet tagja lettem, de rengeteget csalódtam benne. Itt valami extrém őrült emberek vannak! Az igehirdetés teljesen megváltozott, állandóan csak a politika, vagy térjél meg, különben mész a pokolba. Semmi pozitív, építő tanítást nem hallok mostanában.
Az emberek pletykásak, rágalmazók, törvénykezők, mintha csak a kommunizmusban élnénk. Olyan dolgokért hurcoltak meg, amit el sem követtem. Ők pedig közben vígan élnek bűnben és ájtatosmanó módjára játsszák a szentet. Sikkasztás, átverés, korrupció, túlfűtött szexualitás - és ez olyan emberektől, akik elöljárók, régi tagok vagy szolgálatban vannak.
Én teljesen kiábrándultam az egészből, lábamat nem tudom oda betenni.
Hasonló tapasztalata van valakinek? Ezek a pestiek mindig ilyen bolondok voltak, csak én nem tapasztaltam?
Kedves Kérdező,
Mi a budapesti Hit Gyülekezetébe járunk a feleségemmel együtt, és nem vagyunk bolondok, van sok barátunk, akik kedvesek, normálisak és korrektek.
Javaslom, ha valaki ellen konkrét panaszod van, akkor ezt beszéld meg személyesen vele, ahogyan ez a Bibliában is szerepel. Ha nem hallgat rád, és tényleg vétkezett, nem pedig valami félreértésről van szó, akkor egy-két tanú jelenlétében beszéljétek meg a dolgot:
15
Ha pedig a te atyádfia vétkezik ellened, menj el és dorgáld meg őt négy szem között: ha hallgat rád, megnyerted a te atyádfiát;
16
Ha pedig nem hallgat rád, végy magad mellé még egyet vagy kettőt, hogy két vagy három tanú vallomásával erősíttessék minden szó.
17
Ha azokra nem hallgat, mondd meg a gyülekezetnek; ha a gyülekezetre sem hallgat, legyen előtted olyan, mint a pogány és a vámszedő.
Nem gondolom, hogy ilyen dolgokat a gyakorin a leghatékonyabb megbeszélni, ez nem vezet a megoldáshoz.
Arra figyelj, hogy ha valakiről azt gondolod, hogy pletykás, vagy rágalmazó, csak akkor mondd neki, ha te nem vagy pletykás és rágalmazó...
A gyülekezet oldalán kint vannak telefonszámok, vagy keress egy pásztort, szolgálót, akihez bizalmad van, és kérj egy megbeszélést ezekről a dolgokról.
Remélem sikerül lerendezned ezeket a dolgokat!
"Az igehirdetés teljesen megváltozott, állandóan csak a politika, vagy térjél meg, különben mész a pokolba."
Igaz én még csak a tv-ben nézem a Vidám Vasárnapot nekem nagyon szimpatikus gyülekezet, a dicsőítései és az igehírdetések is fantasztikusak...
Politika valóban volt, de akkor Németh Sándor olyan kérdéseket kapott, amikre válaszolni kellett, mert akkor döntés elött álltunk. :)
Gyerekek, jól kioktattátok a kérdezőt! De! Abba egyiktek sem gindolt bele, hogy a kérdése tapasztalati úton született? Hogy oka van a kérdés kiírásának?
Járt egy vidéki gyülekezetbe, kedves emberek voltak, jófejek.
Feljön Pestre és homlokegyenest mást tapasztal.
Ha vele lenne a baj, akkor már a vidéki bagázzsal is összerúgta volna a port, de nem így történt.
Amúgy soha semmi olyan dogmarendszerrel nem értettem egyet, ahol bárki bárkire bármi módon nyomást gyakorolhat.
Sajnos sok olyan közösség van, ami szektaszerűen működik. Hitgyülis tapasztalatom zéró, tehát nem erre mondom, még úgy sem, hogy azért hallottam már ezt azt.
Ellenben milyen érdekes, hogy ahová én járok gyakorolni, egy zen közösségbe, ott totálisan ismeretlen a frusztráció, a kényszer, a nyomás, a szégyen. 100% mentes tőle.
Nem a pestiekkel van gond kedves kérdező, hanem az egész szervezettel. Keressetek egy Istentől áldott igazi keresztény közösséget, míg nem késő!
Nem szégyen ha valakit becsapott és megtévesztett ennek a világrendszernek a fejedelme, a legjobbakkal is előfordul, hogy megbotlanak. A széles útról bármikor letérhettek a keskenyre míg tart a kegyelmi idő. Ne késlekedjetek!
Javaslom keress eg másik keresztény közösséget. Kérd Istent, hogy mutassa meg, hol van a helyed. :)
Sajnálom a rossz tapasztalatodat, sajnos a pesti hitgyüli mindig is ilyen volt. De ezek szerint akkor vidéken más a helyzet.
Szerintem a politikának nem lenne szabad ilyen mértékig benne lennie egy keresztény gyülekezetben. Az oké, hogy felszólaljunk bizonyos dolgok ellen, pl. abortusz, de az, hogy megmondják melyik pártra szavazz, az nem normális szerintem. Meg számomra az sem szimpatikus a hitgyüliben, ahogy rágalmaznak, ócsárolnak egy bizonyos felekezetet. Szerintem a saját háza tájukon is lenne mit sepregetni. Ezzel én most nem kibeszélni akarok senkit, de szomorúnak tartom ezt.
Keress egy másik közösséget, esetleg nézz be templomokba, gyülekezetekbe, egy-egy vasárnap alkalmával. :)
Köszönöm mindenkinek a válaszokat! A kérdés lényegét a 4. válaszoló ragadta meg, a probléma tapasztalati úti. Munkahely miatt kellett felköltöznöm, vidéken nagyon kevés lehetőség volt. Plusz jobban szeretek Pesten èlni, mint vidéken, jobb itt a közérzetem, de a gyülekezet nem olyan jó számomra.
2. válaszoló: érdekes dolgot írtál. Lehet nem a pesti gyüliben van a helyem, úgyse illek bele a profiljába. De ettől még jól érzem magam Pesten, semmi pénzért nem lennék újra vidéki. Nem is engednék a körülmények. Mindenesetre elgondolkodtató, hol a hiba.
1. válaszoló: te is jó dolgot írtál, amit már próbáltam. Amikor kettesben akartam a testvérrel megbeszélni, a képembe hazudott. Megrágalmazott a pásztor előtt egy dologgal, ami hazugság, ebből tört ki az egész. A pásztor korrupt, nem hitt nekem, neki csak annak a szava számít, akihez érdek fűzi. Nem csináltam nagyobb ügyet belőle, mert nem bízom a pesti pásztorokban plusz inkább hisznek egy régebbi tagnak, aki szolgál is, de mániákus hazudozó, mint nekem. Plusz ha ügyet csinálok belőle, rámegy a megélhetésem, mert hites helyen dolgozom. Elmeséltem ezt olyan embereknek is, akikbe megbízom, de nem történt semmi. Tettek javaslatot, hogyan értelmezzem, hogyan kezeljem, de nem tudom feldolgozni. Én nem akarok egy olyan gyülekezet tagja lenni, ahol magas tekintélyű, álszent bűnösök élősködnek azon, aki őszintén keresi az Urat és a pásztor ehhez asszisztál is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!