Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Nem kellene megkérdőjelezned...

Nem kellene megkérdőjelezned isten bölcsességét és az ő tervét?

Figyelt kérdés
Akkor mégis mit teszel imádkozás közben?

2018. jún. 4. 18:55
1 2
 1/12 KZitus ***** válasza:
52%

Szia

Nekem nem, mert pontosan tudom, hogy meg sem közelítem, még árnyéka sem vagyok az isteni bölcsességnek! Mert:

Ézsaiás 40:26,28

„Emeljétek föl szemeteket az égre, és nézzétek!

Ki teremtette mindezt?

Az, aki szám szerint hozza elő őket, mint egy sereget,

és mindegyiket nevén szólítja.

Hatalmas és tevékeny energiájának és bámulatos erejének köszönhetően

egy sem hiányzik közülük.

Hát nem tudod és nem hallottad?

Jehova, aki mindent megteremtett a földön, örökké Isten.

Soha nem fárad el és nem merül ki.

Lehetetlen felfogni, amit tud.

1Korintusz 3:19, 20

"Mert e világ bölcsességét bolondságnak tartja Isten, hiszen meg van írva: „Megfogja a bölcseket a saját ravaszságukban”. És ez is: „Jehova* tudja, hogy a bölcsek okoskodásai hiábavalók.”

2018. jún. 4. 19:03
 2/12 A kérdező kommentje:

# 1

Szerintem te félre értelmezted a kérdést. :D

2018. jún. 4. 19:07
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Miért imádkoznak azok akik hisznek abban, hogy Isten úgyis jobban tudja mi a jó nekik?

Mert bár kicsit tényleg úgy néz ki, mintha a könyörgés kérés lenne, ennek ellenére az ima inkább egyfelől köszönet és hálaadás, másfelől abban kéri Isten segítségét, hogy elegendő erő legyen benne, az emberben, Isten akarata szerint élni. Most meg az akarat szó lesz félreérthető, ahogy az Istennek tetszőt is úgy értelmezik mintha azért kellene valahogy viselkedni, hogy Isten örüljön, pedig valójában magának tesz ezzel jót az ember... na mindegy. A katolikusoknál annyit jelent imádkozni, mint Istennel elméllyülten beszélgetni.

2018. jún. 4. 19:27
 4/12 anonim ***** válasza:
42%

Az egyoldalú monológot nem nevezném kommunikációnak, szóval ha valakihez beszélek (imádkozok), mert valamit szeretnék elérni az életem során, és nem kapok semmilyen útmutatást/segítséget az ötleteimhez stb, akkor nincs értelme az egésznek, mert mindent magam értem el!

Ha meg végre elértem a kitűzött célom akkor meg köszönjem meg neki a segítségét? Úgy sem válaszolna, (feltételezve hogy létezik) és különben is csak magamnak, a kitartásomnak köszönhetném az egészet.

2018. jún. 4. 20:32
 5/12 anonim ***** válasza:
71%

Kérdezz meg bárkit akinek élő Istenkapcsolata van, hogy mennyire egyoldalú beszélgetés.

Kitűzött célok. Pont nem erre való az ima. Isten nem olyan mint egy dzsin, nem teljesít kívánságokat.

2018. jún. 4. 20:55
 6/12 anonim ***** válasza:
39%
Neked válaszolt már valaha?
2018. jún. 4. 21:06
 7/12 anonim ***** válasza:
Volt már olyan érzés benned, ami egyértelműen megkülönböztethető volt minden egyéb érzéstől, de nem lehetett megfogalmazni, csak nagyon messziről körülírni? Mint mikor egy túlságosan vastagnak látszó könyv ezredik oldalának tizedik mondatánál egyszerre érted meg milyen jelentős volt az előző oldalak minden egyes mondata? Egyetlen megfoghatatlan érzést sikerül leírni milliónyi mondattal. Isten válaszai ehhez hasonlóan működnek, csak fordítva. Egyetlen szóval, egy pillanatnyi gondolattal válaszol, ami tartalmilag egy kötet. Az ő mindentudó válasza, a te szavaiddal és gondolataiddal, tömörített mappában. Nevezheted ezt belső hangnak, felettes énnek, mindegy hogyan hívod, mert a válaszokat belőled és benned rakja össze, de a gondolat kívűlről érkezik. Felismerhetően és egyértelműen különbözik a saját válaszaidtól. Ha néhanap mondjuk megpróbálkozol ezzel, és valami saját, személyes kérdésed lenne, ami nem egy kérés, olyanok, hogy mikor leszek okosabb, szebb, gazdagabb, boldogabb, és mikor lesz házam, kocsim, családom, mi az élet értelme és minek ez az egész... szóval ha megpróbálod kicsit elvonatkoztatni magad a külső világtól, és befelé fordulva találnál magadban olyat amiről érdemes lenne kérdezni, akkor egyszer csak működni fog. Mindenkinél működik, direkt ilyenek lettünk. Ha másokat is megkérdezel erről, ők is hasonló dolgokat fognak mondani különböző vallásúak is, pedig nincs ilyen titkos oldal a Bibliában ahol leírnák milyen az amikor valakinek Isten válaszol. Vannak erre rituálék, meg segítő személyek, versikék, énekek meg miegymás, de ezek nélkül is működik, ha őszintén próbálkozol. Ezt úgysem veszik észre mások, ha nem sikerül le sem kell tagadnod, hogy ilyeneket műveltél. Azért szokták este, alvás előtt rendszeresíteni, mert akkor csend van, nyugi van, és könnyebb csak magadra figyelni, aztán ha már megszokod milyen befelé fgyelni, lassan észreveszed a fontosabb kérdéseket is, amire már lehet is válaszolni.
2018. jún. 4. 22:49
 8/12 anonim ***** válasza:
Én r*szegen leb*sztam hogy hogy lehet ilyen f* sz, meg mi az hogy a nők kevesebbet érnek mint mi xd
2018. jún. 5. 06:47
 9/12 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

a kifejtesi kerdest?

lehet isten tevedett vagy hazug?

2018. jún. 5. 06:57
 10/12 anonim ***** válasza:

Semmiképpen sem. Mert ha nem hiszel benne, akkor nincs mit megkérdőjelezned. Ha pedig hiszel benne és nem vagy skizofrén, miért kérdőjeleznéd meg saját hitedet?

Ami az imádkozást illeti, hallottál már a kapcsolattartás rendkívül sokféleségéről? Gyanítom nem, mert nem kérdeznél ilyent különben.

2018. jún. 5. 14:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!