Elméleti kérdés! Ha az Univerzumunkat egy Teremtő hozta létre, vajon mi célja volt vele?
Ne legyen egyedülálló?
Érdekes felvetés, de akkor szerintem valamit nagyon benézett :D
Nem vagyok vallások, de erre a keresztények válasza is tök logikus.
Minden általa és érte teremtetett…” (Kol 1,16)
A semmi unalmas és élvezhetetlen. Kopár környezetbe kerülve (legyen az egy sivár albérlet, vagy hajótörés lakatlan szigeten) minden igényes ember is arra törekszik, hogy azt napról-napra szebbé, civilizáltabbá tegye. Egy teremtő miért lenne igénytelenebb?
Na jó-jó, de azért van elég baj a világban.
Tehát ez nem egy megrendezett show.
Másrészt elég durva lehet,hogy valaki van és csak poénból világokat teremt.
Bár nyilván lehet úgy tekint ránk, mint a hülyegyerek a hangyabolyra.
Bár én speciel már nem rugdosom szét a bolyt, nem lépek rá a bogárra, a pókot elengedem, tehát ilyenbe max kisgyerekként futottam bele.
Egy pár, ha összeházasodik minek akarnak gyereket, gyerekeket?
Minek akar saját lákást, házat? Ha szűkössé válik minek akarnak nagyobbat? Miért akarnak autót, esetleg nyaralót stb?
Egy polgármester minek akarja szépíteni a városát, települését? Egy nép miért akar magának országot?
Mert jó másokkal megosztani a szépet, a jót, a szeretetet.
Isten maga a szeretet és ezt a szeretetet akarta szétosztani teremtményeinek. Mert Isten gyermekei vagyunk.
Azért, hogy ők is jól érezzék magukat alkotott nekik szép körülményt, lakhelyet.
Tehát a célja az, hogy minden teremtménye örök boldog életet élhessen abban amit Ő teremtett.
Bár most a bűn belerodított ebbe a tervbe, de ezt is szeretetével megoldotta. És arra törekszik, hogy mindnen HELYRE ÁLLJON!
Ez a helyreállítás pedig nem abból áll, hogy a tökéletes világegyetem egyik zugában lesz egy kis negatív dolog is (a pokolban égő gonoszok).
Ha kitakarítjuk a házat a szemetet nem a szőnyeg alá söpörjük, hanem kidobjuk, megsemmisítjük. Ugyan ez lesz az Isten tagadókkal.
CSAK az igazaknak van örök élet ígérve!
Miután HELYRE ÁLLT mindne az ember ugyan úgy közlekedik bármerre az Univerzumban mint akár melyik teremtmény. És mivel örök életünk lesz bőven lesz rá lehetőségünk, hogy tehetségünk kibontakozzon, mert semmi nem akadályoz bennünket. Egy örökkévalóságon át Istennel leszünk, Tőle tanulunk és ez örömmel tölt el mindenkit.
Ez a célja és ezt meg is valósítja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!