Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Kedves hívők! A hitetek...

Kedves hívők! A hitetek alapja tulajdonképpen az, hogy kiolvastatok valamit a Bibliából, vagy van valami tényleges bizonyítékotok Isten létére?

Figyelt kérdés
2018. máj. 1. 23:03
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Kedves #8!

"de a kereszténység szerint Isten Jézusban megmutatta magát és ennek az örömhírnek az írott formája a Biblia."

Ne haragudj, de ez miben nyilvánul meg, hogy a kereszténység Jézussal kapcsolatban igazat mond?

Másrészről: Mi a kereszténység? Egy lehetetlen ideológia számomra. Ezt követni kell vagy sem? Tanácstalan vagyok, mint egy kisközség!! Bizonyítékok nélkül kövessünk egy elméletet? Köszönöm!!! NEM!!

2018. máj. 2. 22:52
 12/14 anonim ***** válasza:

!Mindenki nyugodjon le! Nem "kell" semmiben hinni.

Amit a 8-as ír, az a kereszténység lényege: Evangélium = a szó Örömhírt jelent.

Jézus Krisztus teljesen ember ÉS teljesen Isten.

Ez a kinyilatkoztatás.

Jézus Krisztus Isten Szava (Logosz), Neve.

Az örömhír lényege,amit az egyházatyák az első századokban megfogalmaztak:

Isten emberré lett, hogy az ember Istenné lehessen.

Semmi sem kötelező, lehet ezzel nem törődni, rohangálni hírnév-vagyon-rang után, ahogy már a keletiek is mondták.

De lehet ezt is választani.

"Egy lehetetlen ideológia" - tkp igen, mégis volt akinek sikerült az abszurditásán túlnőni, és az utat járni. Assisi Szent Ferencnek például.

https://www.youtube.com/watch?v=WRDxpmV27p8

2018. máj. 2. 23:42
 13/14 pelgrim ***** válasza:
35%
Az én hitem alapja én magam vagyok, nem a Biblia. Én vagyok, kell hogy legyen Isten, én ugyanis Isten legelőbbre haladt fejleményeinek – itt a Földön az emberek – egyike vagyok. Nekem ez elég tényleges bizonyíték.
2018. máj. 3. 21:06
 14/14 anonim ***** válasza:
58%
Zsid 11:1 A hit pedig a reménylett dolgoknak valósága, és a nem látott dolgokról való meggyőződés.
2018. máj. 4. 18:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!