Kedves hívők! A hitetek alapja tulajdonképpen az, hogy kiolvastatok valamit a Bibliából, vagy van valami tényleges bizonyítékotok Isten létére?
Nem kell játszani a hülyét.
A világnak elég kicsi részét ismerjük.
Oké, a TGV hasít, de amúgy azt se tudjuk mi az a gravitáció, vagy hogy mi az a sötét anyag.
Van itt egy bizonyos természeti jelenség, ami a világunk része, de nehezen vizsgálható, eléggé szégyenlős.
Na, erre a valamire hiszik azt, hogy létezik Isten vagy bármi.
Szal részemről két dolog tuti:
1.Valaki teremtette, tervezte ezt az egészet, nem lehet a véletlen műve.
2.Ahogy megismerjük egyre jobban a világot, rájövünk area, amit már írtam.
Én mondjuk azt is tudom, hogy kb miújság lehet, de ezekkel az a baj, hogy emberi ésszel nem lehet megérteni.
Élni kell, nem ártani a másiknak, hinni magunkban.
Max a protestánsok hite ez.
Az apostoli egyházak hite az apostoli szenthagyományon alapszik a 2000 éves tradíciónak megfelelően, amelynek csak része a Biblia, de nem alapja. Abba meg már inkább nem is megyek bele, hogy ott a bibliakezelés is más...
# 2
- A világban vannak olyan dolgok amik nem éppen a tervezettségre utal l, csak ezt előszeretettel elhallgatják az "Intelligens tervező" hívek!
-A történelemből megtanulhattuk hogy a valaminek nem ismerete nem istenre utal.
Pl. az esőt és a villálmlást is istennek tulajdonították és magyarázták aztán idővel kiderült hogy semmi köze hozzá semmilyen istenségnek!
Ezért soha nem szabad az ismeretlent csak úgy istennel magyarázni!
Isten - az Abszolútum- a megismeréssel (gnózisz) függ össze,
nem valami rendőrségi nyomozással tényleges bizonyítékok keresésével, könyvekből való kiolvasással
Maga a természet, és az élet bizonyíték, hogy van az élőnek forrása.
A Biblia, csak azért íródott, mert olyan események történtek, amiket Isten nem akart, és az első ember utódainak, egy levél, hogy mire figyeljenek mire vigyázzanak, hogyan éljenek.
Nem feltétlen, csak egy kicsit kéne körbenézni. Sok ember van, aki sosem olvasta a Bibliát és mégis hisz Istenben.
A Biblia abban segít, hogy bemutatja Istent. Mert az ember hihet Zeuszban is, vagy a Nagy Manituban, de a kereszténység szerint Isten Jézusban megmutatta magát és ennek az örömhírnek az írott formája a Biblia.
Szia
(Köszi a megszólítást)
A hitem alapja nem a "valami", hanem a Bibliából szerzett ismeret Istenről. Nem tudományos emberként olvastam, olvasom ma is a Bibliát, egyszerű mezei emberként. De vannak sokan olyanok, akik tudósok, bilógusok, zoológus, és éppen a tudomány vezette el ezeket az embereket a Teremtőhöz.
Ha szánsz rá 2-3 percet íme az ők véleménye is Isten létezéséról:
"Nehéz elképzelni, hogy az evolúció terméke lenne...." (idézet első videó 1 perc 30. másodperc)
Hát bizony, azt könnyebb elképzelni, hogy egy öröktől fogva létező Isten (???) a semmiből létrehozta a világot, "megtervezte" az élőlényeket és megcsinálta őket (de azért elég pocsék munkát végzett, mit tagadjuk), ... had ne soroljam még a többit is.
Azt nehéz elképzelni, hogy nehéz fejű emberek miért gondolják azt, hogy az amit nehéz elképzelni (de valós, látható, megfigyelhető folyamatok igazolják) kevésbé hihető, mint egy farkas és Piroska szintű koholmány!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!