Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Sokan úgy gondolják, hogy az...

Sokan úgy gondolják, hogy az állatoknak nincs lelke és nem kerülnek sehová. Mi a helyzet Koko-val? Neki konkrétan személyisége van és véleménye dolgokról. Kommunikálni is tud az emberekkel. Neki sincs lelke?

Figyelt kérdés

2018. máj. 1. 11:20
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
2%

Azt hittem arra vagy kíváncsi hogy az állatok kerülnek-e mennybe vagy pokolba. Erre leírtam hogy mivel nincs kapcsolatuk Istennel mint az embernek, nem is tudják hogy mi az erkölcsileg jó és rossz, ezért nem. (Tehát hogy nem a kommunikációs készségükön múlik a dolog.)

Hogy mi a lélek...

A lélek az az aki te vagy. Tehát a keresztyén felfogásban nem test vagy lélekkel, hanem lélek vagy testtel! Valaki test/lélek/szellem szerint osztja be az embert (itt a szellem az a rész ami összeköt Istennek), valaki test/lélek szerint, én szerintem szőrszálhasogatás amúgy...

Mindenesetre ilyen értelemben vett lelke nincs egy állatnak, ha van lelke, az egészen másmilyen mint egy emberi lélek. De ennél sokkal többet nem tudunk meg a Bibliából mint hogy az ember az a földi teremtmény aki képes kapcsolatot teremteni Istennel, meg amiket korábban leírtam...

A lélek szót persze nem csak keresztyének használják, például maga a pszichológia is lélektant jelent magyarul, márpedig ateista művelői is vannak a pszichológiának. Pszichológiai értelemben vett "egyszerű" lelke lehet egy értelmesebb állatnak, igen.

2018. máj. 1. 14:23
 12/31 Ozmium42 ***** válasza:
86%
Azért a lélek a kereszténység különböző ágaiban sem ugyanazt jelenti, hát még más vallásokban és az ezotériában... meg a pszichológiában.
2018. máj. 1. 14:30
 13/31 A kérdező kommentje:

"Erre leírtam hogy mivel nincs kapcsolatuk Istennel mint az embernek, nem is tudják hogy mi az erkölcsileg jó és rossz"

Mi van? Az ateistáknak sincs kapcsolata istennel, szóval nekik sincs lelkük?

Érdekes világban élsz, és semmiképp sem akarom lerombolni, de nem attól függ valaki erkölcsössége, hogy hisz egy istenben vagy sem. Ne már, mindig azt hiszem, hogy ennél már nincs lejjebb, aztán valaki benyög egy ilyet..

2018. máj. 1. 14:31
 14/31 anonim ***** válasza:
0%

"1: a saját szent könyvüket el sem olvasták,

2: de még csak nem is érdekli őket."

Nekem nincs szent könyvem. A lényegen semmit sem változtat.

2018. máj. 1. 14:35
 15/31 anonim ***** válasza:
0%

Most tényleg ennyire rosszul fogalmazok?

Akkor úgy mondom hogy az ateisták elfordulnak Istentől, az állatok meg nem is tudnak Isten felé fordulni. Így értehőbb?

2018. máj. 1. 14:48
 16/31 A kérdező kommentje:
Ha némely állatnak van elég értelme hozzá(lásd a példát), miért nem tud istenhez fordulni?
2018. máj. 1. 15:00
 17/31 anonim ***** válasza:
12%

1) Annyi értelme nincs hogy felfogja hogy mi az hogy Isten.

2) Nem tudja mi az erkölcsi értelemben vett jó meg rossz.

2018. máj. 1. 15:02
 18/31 anonim ***** válasza:
75%

"Akkor úgy mondom hogy az ateisták elfordulnak Istentől"

Ha valaki ateista, az nem fordul el Istentől. Akkor nem létezik eleve számára Isten, nincs aki felé vagy akitől fordulhatna.

Vagy te úgy gondolod hogy te elfordultál Zeusztól, Hádésztól, Odintól, Ganésától, a Nagy Manitutól, stb?

2018. máj. 1. 15:05
 19/31 anonim ***** válasza:
42%

Na várjál...

Ha hiszek Istenben akkor létezik, ha hiszek akkor nem létezik? Olyan nincs hogy számomra létezik, számodra nem, akkor valamelyikünk NYILVÁN téved.

2018. máj. 1. 15:08
 20/31 anonim ***** válasza:
86%

"Ha hiszek Istenben akkor létezik, ha hiszek akkor nem létezik? "

Az én szempontomból nem. Azaz nem tudok elfordulni tőle, hiszen számomra csak egy mesefigura.

2018. máj. 1. 15:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!