Elhinnétek ma egy ilyen történetet?
#9 [kérdező]
Nem egészítem ki, mert nem vagyok hajlandó bármit is helyetted elolvasni.
.
Az az apa, akire te hivatkozol, nem gyilkolta meg a fiát, sőt, meg sem kisérelte, hiszen Isten időben közbelépett.
.
Ma még azt sem hinnénk el, ami pár száz évvel ezelőtt hihető és elhitt volt. Hát még a több ezer évvel ezelőtt történteket.
A történet, amiről kérdésed írtad annak bemutatására szolgál, hogy Isten parancsait feltétlen és ellenkezés nélkül be kell tartani.
# 13
Szóval igazából csak kínos a vallásod szempontjából ez a bibliai story...
" Isten parancsait feltétlen és ellenkezés nélkül be kell tartani."
Valamint a a bizalomról és a hitről szól -lásd #6-os
A
csak az kínos, hogy sztorizgató sötét fajankókkal levelezünk, teljesen felesleges, időpocsékolás, soha semmit sem fog megérteni az egészből..
#14 [kérdező]
Milyen alapon VÉLED tudni/ismerni, hogy milyen vallású vagyok?
Nem tartozik senkire, de az általános műveltséghez a Biblia ismerete elengedhetetlen.
Figyelmedbe ajánlom, attól, hogy tudom hogyan működik a gőzmozdony, még nem vagyok masiniszta!
# 16
Ha valaki hisz egy vallásban akkor meg van róla győződve hogy az ő vallása az igaz amúgy minek hinne benne, akkor ismernie kellene a többi vallást is annyira mint a sajátját de sokszor még amiben hisznek is annak is csak nagyon felületes részét ismerik.
Ez ilyen mintha 5 csoki közül egyet kóstolnánk csak meg és meg lennénk róla győződve hogy az a legfinomabb.
Értem a gőzmozdonyos példádat csak az pont nem illik ide :/
17-es frázishalmaz most pont nem való ide. Dubitus művelt és a válaszait is abból hozta, nem valami eksztatikus elragadtatásból. (én meg a fogadatlan prókátora vagyok) A hitről a bizalomról szól az idézet rész. A vicc is idevaló: sokan azt harsogják, hogy hisznek, de a gyakorlatban a mustármagnál kisebb a hitük, mert az elmélet a gyakorlatban nehezen megvalósítható.
Kérdező: találós kérdés:
Ábrahámnak nem volt fia.
Mi a megfejtés?
Ábrahám és Izsák történetével mondanivalója volt Istennek, mint sok más egyéb bibliai történettel. De ne feledjük el, hogy mi lett a történet vége. Izsáknak nem kellett meghalnia, Isten gondoskodott más áldozatról. Ma már nem kér ilyet senkitől, nincs értelme megismételni és újra közzétenni ugyanezt a történetet. És ma már Istennek nincsenek prófétái, az utolsó Keresztelő János volt.
Elég gyakran hárítják a felelősséget a gonosz dolgok elkövetői Istenre sátán helyett, mert nem tudják, hogy Isten senkit sem kísért. "Senki se mondja, amikor kísértésbe jut: „Isten kísért engem”, mert Isten a gonosztól nem kísérthető, és ő maga sem kísért senkit a gonosszal. Mert mindenki saját kívánságától vonzva és csalogatva esik kísértésbe." (Jakab 1:13-14)
Én simán el tudom képzelni, hogy ma is létezhetnek olyan vallási őrültek, akik azt hiszik, hogy Isten ilyent kér tőlük. Azt persze nem hinném, hogy tényleg Isten kért volna ilyet.
Ábrahám korában azonban a gyermek áldozat egyáltalán nem volt ritka, az emberek komolyan azt gondolták, hogy az istenük ezt olykor elvárja tőlük. Ábrahám története azonban éppen arra világít rá, hogy Isten ugyan elvárja, hogy a saját gyerekünknél is jobban szeressük, de semmiképpen sem akarja, hogy ténylegesen feláldozzuk.
Igazából nem Istennek volt szüksége erre a próbára, hiszen ő pontosan ismeri az emberi szív titkait, nyilván tudta, hogy Ábrahám valóban képes lesz erre. Valójában Ábrahámnak volt szüksége arra a felismerésre, hogy Ő is szereti annyira az Istenét, mint a pogányok a magukét, csak az ő Istenének nem kell gyermek áldozat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!