Szerintetek elkerülhető, vagy lesz fajok háborúja, vagy háború az Iszlám és az egyetemes kereszténység között?
Sokan vannak a bevándorlók, de még többen igyekeznek Európába jutni.
Azokról az afrikai helyekről, ahol a legrosszabb az életszínvonal még majd csak ezután várható a tömegek megindulása.
Én voltam kint nyugaton többször is, magyar viszonylatban jól kerestem, de érezhetően az ottani társadalom legalján volt a helyem, de elviseltem, mert soha nem akartam ott véglegesen letelepedni, hanem mindig is itthonra koncentráltam, csupán pénzért mentem ki, meg egy kicsit szétnézni.
Azok viszont akik teljesen odaorientálódnak, hamar észreveszik majd a helyzetüket és ha nem is most, hanem majd később, akár a következő nemzedék, súlyos konfliktusként fogja majd megélni azt a pozíciót, ahová majd kerül.
Társadalmi, vallási különbségek lehetetlenné tehetik a jövőben a toleranciát.
Mit gondoltok, meddig fajulhat ez?
Elkerülhető, ha felébred az ember ebből az ezer évek óta tartó rossz álomból. Mivel az ábrahámi vallások mind erőszakosan térítők - ha el akarjuk kerülni azt ami a kérdésben van - akkor ezeket a vallásokat ki kell dobni a szemétbe. Vagy- vagy !!! Olyan nincs, hogy beállok maffiózónak és becsületesen élek!
A vallási fanatizmus is káros, mint a többi fanatizmus. A hit másokra tukmálása, sőt erőltetése szerintem utálatos dolog, már önmagában is. Intézményesített formája meg bűncselekmény az ember ellen, a szabadság ellen.
Aki pedig elhiszi, hogy ez az ő érdekében történik az pedig kimondottan naiv. Mit adnak nekünk pont azok az emberek, akik a lelki üdvünkért annyira aggódnak? 1-2 tagjuk persze lehet jó ember, és ad tanácsot ha megkérdezzük, meg jótékonykodhat is. De az intézmény ha banánt is erőszakol le a torkodon, az is erőszak. Persze ma már csak az iszlámtól kell félni. A "kereszténység" megszűnt - csak a nosztalgia vagy az utálat maradt meg belőle. Nincs hatalma az embereken. A judaizmus és az iszlám viszont tovább él, köszönhetően ugyanannak a barbár népnek. Ráadásul mindkettőre rátelepedett az a bizonyos kaszt amely ma tematizálja a világot. Kihasználja, és visszaél a primitív tömegek hitével, és azzal, hogy ezek képesek a legnagyobb bűnöket is elkövetni minden lelkiismeret nélkül a hazudott "felsőbbrendűségük" következtében.
Egyébként teljesen egyetértek a 7. válasszal. Ezek a vallások az emberiség rákbetegsége. Addig fajulhat, hogy kipusztulunk. De azért inkább jobb lenne minél előbb ki-, meggyógyulni.
Egyébként pedig az emberiség szétzilálása az egyéni szintig is, már befejezett tény. A mai ember már önmagával sincs kibékülve. És nem csak a moralitását vesztette el, hanem nagyrészt a józan eszét is. Persze ettől még gyárthatunk okostelefont, stb.
Jobb ha mindenki számít arra, amikor minden biztonság megszűnik. Annál is inkább mert kiadtuk a kezünkből a gyeplőt. Átadtuk azoknak akikről ez az egész szól. De szinte mindent, az alapvető életfeltételeinket is ők uralják. Aki nem hiszi az tegyen egy kísérletet, és mondjuk ne kapcsolja be otthon az áramot amit mások felügyelnek. Akinek ettől nem lehetetlenedik el az élete, arra ez a kijelentésem nem biztos, hogy igaz. Persze ezer más dolog is van, amitől függők vagyunk.
Hát eddig fajulhat kedves kérdező! Illetve fajult is. csak az a kérdés, hogy mikor materializálódik a probléma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!