Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Szerintetek elkerülhető, vagy...

Szerintetek elkerülhető, vagy lesz fajok háborúja, vagy háború az Iszlám és az egyetemes kereszténység között?

Figyelt kérdés

Sokan vannak a bevándorlók, de még többen igyekeznek Európába jutni.

Azokról az afrikai helyekről, ahol a legrosszabb az életszínvonal még majd csak ezután várható a tömegek megindulása.

Én voltam kint nyugaton többször is, magyar viszonylatban jól kerestem, de érezhetően az ottani társadalom legalján volt a helyem, de elviseltem, mert soha nem akartam ott véglegesen letelepedni, hanem mindig is itthonra koncentráltam, csupán pénzért mentem ki, meg egy kicsit szétnézni.

Azok viszont akik teljesen odaorientálódnak, hamar észreveszik majd a helyzetüket és ha nem is most, hanem majd később, akár a következő nemzedék, súlyos konfliktusként fogja majd megélni azt a pozíciót, ahová majd kerül.

Társadalmi, vallási különbségek lehetetlenné tehetik a jövőben a toleranciát.

Mit gondoltok, meddig fajulhat ez?

2018. ápr. 7. 17:01
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
Ezer sebből vérzik a kérdés, és már ott elbukik, hogy esetleges háborút feltételez, holott ezek a vallások már 1500 éve léteznek.
2018. ápr. 8. 07:05
 12/23 A kérdező kommentje:
Ettől függetlenül szinte folyamatos a konfliktus közöttük, még ha nem is mindig háború formájában, vagy ha nem is mindig vallási alapon.
2018. ápr. 8. 08:06
 13/23 anonim ***** válasza:
58%

Ugyanez elmondható két szomszédos országról is függetlenül a bennük élők többségének vallásától.

Ráadásul Magyarországon az emberek tekintélyes hányada mégcsak nem is vallásos, mégsem látok az utcán egymást vascsövekkel verő muszlimokat, ateistákat, evangélikusokat, kálvinistákat, görögkeletieket... stb.

2018. ápr. 8. 08:11
 14/23 anonim ***** válasza:

Fajok? Azért remélem odáig megvan, hogy se a muzulmán, se a keresztény, sőt még az ateista se külön faj, hanem ugyan olyan emberek, más világnézettel.

Egyébként helyi konfliktusok lehetnek (akár vallási okokból is), de nagy vallásháborúk egész biztos nem lesznek.

2018. ápr. 8. 18:05
 15/23 A kérdező kommentje:

"Ráadásul Magyarországon az emberek tekintélyes hányada mégcsak nem is vallásos, mégsem látok az utcán egymást vascsövekkel verő muszlimokat, ateistákat, evangélikusokat, kálvinistákat, görögkeletieket... stb."

Volt már rá példa mindre, amit a történelem tanúsít.

A muszlimokkal jelenleg azért nincs hazánkban konfrontáció, mert alig, alig vannak nálunk, de nyugaton már előfordul, minden, még gyilkolás is, bár inkább fordítva, a muszlimok garázdálkodnak általában, ám erre elszórtan már válaszreakció is akad azért. Egyébként az ateisták a legkevésbé agresszívak.

"Fajok? Azért remélem odáig megvan, hogy se a muzulmán, se a keresztény, sőt még az ateista se külön faj, hanem ugyan olyan emberek, más világnézettel. "

Ez teljesen jogos, magam sem tartom úgy, hogy külön faj lenne az emberiség, teljesen egyetértek.

Köszönöm a kiigazítást.

Csupán azért írtam így, mert a különböző népek általános egymás ellen fordulásának ez a megnevezése terjedt el a köztudatban.

2018. ápr. 9. 05:39
 16/23 anonim ***** válasza:
Lebenstraum mikor?
2018. ápr. 11. 21:19
 17/23 anonim ***** válasza:

Ah, Lebensraum. Typo. Nem megy ez a Német, a fenébe a Nyugattal amúgy is.

Hellén-Római Birodalom visszaállítása, mikor?

2018. ápr. 11. 21:20
 18/23 anonim ***** válasza:
Pedig mennyivel értelmesebb és szebb szó a Lebenstraum :D
2018. ápr. 11. 22:21
 19/23 anonim ***** válasza:

Túlságosan ropogós, brutális ez az "str" kapcsolat a "straum"-ban. Reflex-szerűen rányomtam a T-betűre, mikor írtam. Valami Angolból átvett beidegződés.

Úgyhogy maradjunk a Lebensraum-nál, ez kellemes, selymes, és segíti a Birodalom és a népeink növekedését.

2018. ápr. 11. 22:54
 20/23 anonim válasza:
Nőlj fel kisgyerek, ez a valóság nem valami háborús játék.
2018. ápr. 20. 14:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!