Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Nektek mi a véleményetek a...

Nektek mi a véleményetek a erről az egyetemes könyörgésről?

Figyelt kérdés

"Ébreszd fel fiataljainkban a keresztény hívatástudatot, hogy Mária országa újra a szentek földje legyen"

Szerintem az egyik legszebb gondolat ez ami nagyon érvényes a mai korra

Nektek mi a véleményetek róla? Mennyire aktuális ez ma?

2017. okt. 8. 13:08
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
60%
Az egyház szempontjából aktuális, mert a fiatalok nagy része a templom közelébe se megy.
2017. okt. 8. 13:10
 2/21 Alain Delon ***** válasza:
29%
Badarság.
2017. okt. 8. 13:44
 3/21 anonim ***** válasza:
68%

Egyre kevesebben, legalábbis az látszik, hívők a fiatalok közül. Én sem vagyok az.

Mindenki magának dönti el, hogy hisz avagy sem, az egyház nem tud ez ellen sok mindent tenni.

2017. okt. 8. 13:58
 4/21 anonim ***** válasza:
58%
Ez azóta aktuális, hogy Szent István a Szűzanyának ajánlotta országunkat. Így ma is, sőt a jövőben is aktuális lesz mindig. Gondolom okt. 8. kapcsán merült fel benned e gondolat.
2017. okt. 8. 13:59
 5/21 anonim ***** válasza:
41%

"Ébreszd fel fiataljainkban a keresztény hívatástudatot, hogy Mária országa újra a szentek földje legyen"

Ezzel a résszel: "Ébreszd fel fiataljainkban a keresztény hívatástudatot!" tudok azonosulni, bár nem csak fiatalokért lehetne/kellene imádkozni, hanem a megtérésért, korosztálytól függetlenül.

Az, hogy "Mária országa", illetve "szentek földje" már csak népies hozzátoldás, de semmi esetre sem mondható biblikusnak, így azokat el kellene hagyni.

Persze, hálaadással egybekötve és Jézus nevében kellene ezt kérni az Atyától. Úgy volna biblikus.

egy református

2017. okt. 8. 14:03
 6/21 anonim ***** válasza:
62%
Hogy miért nem Szent Istvánnak mondtad ezt kedves protestáns tesvér, mielőtt felajánlotta az országot Máriának.
2017. okt. 8. 14:05
 7/21 anonim ***** válasza:
59%

én sem értem református testvérem - Istenszülő Mária ünnepei az ortodoxoknál is ragyogóak.

Az "Üdvözlégy" bibliai szöveg + pártfogását csak szabad kérni Istenanyától - és Isten, Jézus, Mária Szent Neve szerepel benne. Szép a könyörgés.

(ó bocs hogy írtam, hisz ez nincs benne a Bibliában)

https://www.youtube.com/watch?v=XzK5YEVMHn4

2017. okt. 8. 14:52
 8/21 anonim ***** válasza:
19%

Szépdolog, hogy István (aki később szent lett), felajánlotta Máriának az országot.

A felajánlástól még nem "Mária országa", hiszen arról nincs hír, hogy nyilatkozott volna arról, hogy el is fogadja.

Mit értesz "szentek földje" alatt?

Kevés szent élt Magyarország mostani és valamikori területén.

2017. okt. 8. 15:06
 9/21 anonim ***** válasza:
65%

Szent László lovagkirály kezdeményezte István szentté avatását..

"Nem nyilatkozott" - Kérdezted?

Egy ilyen felajánlás a felajánló részéről indul, és nem szokás visszavonni. Felajánlotta. Pont.

Csak azok akarják visszavonni, eltörölni, leröhögni (a múltat végképp eltörölni:D) akik szeretnék, ha végképp megszűnne, eltűnne, elsüllyedne ez a fejétől-kezétől-lábától szétszabdalt kivéreztetett ország. A többieknek mindegy. Az is, hogy vannak, akik ezzel imádkoznak.

2017. okt. 8. 15:18
 10/21 anonim ***** válasza:
30%

"én sem értem református testvérem - Istenszülő Mária ünnepei az ortodoxoknál is ragyogóak.

Az "Üdvözlégy" bibliai szöveg + pártfogását csak szabad kérni Istenanyától - és Isten, Jézus, Mária Szent Neve szerepel benne. Szép a könyörgés.

(ó bocs hogy írtam, hisz ez nincs benne a Bibliában)

https://www.youtube.com/watch?v=XzK5YEVMHn4" #7

Nem is engem kell érteni, sőt.

Megint egy újabb emberi intézményre utalsz az "ortodxokat" említve.

Igen, az "Üdvözlégy" egy része biblikus, a többi ismét hozzátoldás.

"Üdvözlégy Mária, kegyelemmel teljes, az Úr van teveled, áldott vagy te az asszonyok között, és áldott a te méhednek gyümölcse, Jézus." - Ez valóban biblikus.

"Asszonyunk, Szűz Mária, Istennek szent Anyja, imádkozzál érettünk, bűnösökért, most és halálunk óráján. Ámen." De ez már NEM. Ez a Mária-kultusz, ami a katolicizmusra jellemző. Hol van az a Bibliában, hogy Máriát lehet/kell kérnünk, hogy imádkozzon értünk? Hol van az a Bibliában, hogy Mária pártfogását kell/lehet kérnünk?

Nem az Atyához kell imádkoznunk Jézus nevében kérve és hálát is adva?

Jézus azt is tanította az imádkozásról, hogy nem kell ugyanazt imádkozni, szaporítani a szavakat. Persze, az imáinkba bele szabad szőni, sőt kell is az igét, de nem ugyanazt a szakaszt hozzátoldással ismételni. Olvasd el Jézusnak erre vonatkozó beszédét. :)

Az igaz, hogy Isten, Jézus és Mária neve szerepel a Bibliában, de ne emeljük már ki azt a szövegkörnyezetből!

Ugyanannyi erővel akkor azt is mondhatjuk, hogy a Bibliában magában olvasható ez is:

"... nincs Isten!" - Ugye ebből nem fogjátok azért levezetni az ateizmust, a Bibliával, Zsoltárokkal alátámasztva? Ugyanis ez innen van kiemelve:

"Azt gondolja magában a bolond, hogy nincs Isten!" Zsolt 53

Áldás, békesség!

egy református

2017. okt. 8. 15:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!