Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A sátánisták Lucifernek...

A sátánisták Lucifernek drukkolnak vagy hogyvanez?

Figyelt kérdés

Mit hisznek?

1-Isten ködösít és lucifer hozta a tudás mécsesét az emberekhez ő lázadt fel? /apró párhuzam prométeusszal :)/

2- Vagy ölj pusztíts, lopj, hazudj, fordított kereszt, sátán meg bűn rulez

3- Vagy egyszerűen a pokol és menny katarktikus gigászi (és baromira menő) harcában szerintük a pokol fog győzni?

vagy hogy.

Középsuliban voltak sátánisták, de olyan hülyék voltak mint 5 méter földút. Utánanéztem annó, és az egyik sátánista irányzat jelképeit úgy hozták létre, hogy gyakorlatilag negálták a kereszténységet. Ennek több értelme van? Sátánisták írjatok és okítsatok, kísértsetek meg!

2010. jún. 11. 22:28
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Látom sokan írtak, és egyet kell értenem az utolsó válaszolóval: Azt mondják, hogy a sátánizmus egyes-egyedül az ő filozófiájuk; viszont van 10féle teista sátánizmus

Lényeg:

A teisták a Sátánt 'gyakorlatilag' szolgálják.

Az ateista sátánisták pedig az 'életmódjuk' abszolút ellentétes a kereszténységgel. Vannak, akik nem hisznek a Sátánban, vannak akik hisznek.

Nos, a LaVey-i sátánizmus egy olyan filozófia, amely a keresztény életformát elítéli.

------

Inkább idézek a német fordítású Sátáni Bibliából:

1: Satan bedeutet Sinnesfreude antatt Abstinenz!

Sátán gondolkodásmódja örömöt jelent az absztinencia (távolodás) helyett!

2: Satan bedeutet Lebenskraft anstatt Hirngespinte!

A sátán életerőt jelent egy agyrém helyett!

3: Satan bedeutet unverfälschte Weisheit anstatt heuchlerischen Selbstbetrug.!

A sátán meghamisítatlan bölcsességet jelent a képmutató Magaviselet helyett! (Az eddig leírtak nyíltan cáfolják ezt az állítást)

4: Satan bedeutet Güte gegenüber denjenigen, die sie verdienen, anstatt Veschwendung von Liebe an Undankbare.

A sátán a jóságot jelenti azok számára, akik azért megszolgáltak, ahelyett, hogy a szeretet eltűnjön úgy, hogy nem hálálja meg senki. (-> Jézus pedig monda: Szeressétek felebarátotokat.)

5: Satan bedeutet Rache anstatt hinhalten der anderen Wange!

A sátán jelent bosszút, ahelyett (Jézust idézve), hogy a másik arcunkat is odatartanánk.

6: Satan bedeutet Verantwortung für die Verantwortungsbedürftigen anstatt Fürsorge für die psychische Wampir!

Sátán felelősséget jelent a f felelősségre rászorultakon, mintsem egy lelki vámpírban való gondoskodást.

A hetedik azt foglalja magában, hogy az állatok vannak, amikor rosszabbak, és vannak amikor az emberek rosszabbak a négylábúaknál. A szellemi, intellektuális, és isteni (!? nem ez volt Lucifernél is...?) fejlődés miatt felsőbbrendűek.

Az 8. pedig azt foglalja össze, hogy sátán pszichés, szellemi töltöttséget jelent.

9: Sátán a te legjobb barátod, amelyet egyház valaha is képviselt, mert csak ebben az életben gyakorolható, kapható.

------

....

Sátán könyve:

1: Ebben a kopár naptól égő, és köves vadonban felemelem a hangomat, hogy engem halljatok: Keletre és Nyugatra kiáltom. Északra és Délre egy jelt írok, amely ez: halál a gyengékre, hatalmat az erősnek.

2: Nyissátok ki szemeiteket, óh elhalt agyú (!?) emberek, és halljatok, ti megzavart emberek milliói!

3: Mert én vagyok az, aki kiáll, hogy az emberek által inventált bölcsességét provokálja, és a "törvényeket", és az emberiség Istenét kérdőre vonom!

------

Látszik, LaVey-ből se lesz Antikrisztus.

2010. jún. 12. 08:10
 12/19 anonim ***** válasza:

Látom, van angolból való műfordítás, akkor az első kilenc törvénynek szabad kezű fordítását deletálom, mert látom a német fordító is eléggé kétértelműen írt.

-----

2010. jún. 12. 08:12
 13/19 anonim ***** válasza:

9 törvény csak a Lavey-féle bohócvallásban van, semmi köze a valódi sátánizmushoz. Az individualizmusnak nincs szüksége "egyházra", ezért nem alapított semelyik sátánista irányzat sem ennek a majomnak a kivételével. (Valakiknek el kell adni a baphometes bögréket gondolom)

Így az eredmény az lett, hogy a sok agyoniskolázott tini beüti googleba, hogy sátánizmus, az kihozza a scythe.hu-t, meg az utazó nagycirkusztól írt cikkeket, és már egyből felhatalmazottnak érzik magukat a többi irányzat lenézésére, akik mondjuk a tradicionalista vonalat képviselik (ami nem feltétlenül teista, pl. luciferianizmus) egyből ráhúzzák az ördögimádó szekta jelzőt.

A Lavey-imádókba körülbelül ugyanannyi ész szorult, mint az agymosott, begyepesedett keresztényekbe.

2010. jún. 14. 18:00
 14/19 anonim ***** válasza:
Arról nem is beszélve, hogy a bibsi Lavey imádói a saját egyházukat tartják minden dolog alfájának és omegájának, kb. mint a Jehova tanúi. Az nem számít, hogy az egész dolog a XX. század második felében alakult csak ki, a sátánizmus nevet pedig csak csalogatásképpen akasztotta egyházára... ezek az agymosott tizenévesek mindenhol verik a nyálukat a "valódi sátánizmus" zászlóhordozóiként lehurrognak mindenkit. Persze az interneten kívül megáll az élet számukra. Bekaphatjátok
2010. jún. 14. 18:09
 15/19 anonim ***** válasza:
Szerintem a sátánizmus legtöbb formája rokonságban áll az übermensch elmélettel! Mi az h az erőseké a hatalom? Ez pont olyan mintha Timon és Pumba vitatkozna :-)
2010. jún. 20. 16:24
 16/19 anonim válasza:
Nem értek hozzá, de tetsszenek a válaszok.
2010. jún. 21. 21:55
 17/19 Earl J. Hickey ***** válasza:

06-11 23:30 -nek

Erre:

"Tehát pont az a lényege, hogy nem imádnak semmi felsőbb hatalmat, hanem magukat tekintik annak. Fentebb írta valaki, hogy ez egyfajta ateizmus. Tehát nem a Sátánt imádják, se nem Lucifert."

Saját magukat imádják, ugyanúgy mint sátán tette amikor megirigyelte Isten(Jehova) hatalmát és megpróbálta az saját oldalára állítani az emberpárt(sajnos sikerült is).

És manapság is ezt próbálja a hamis tanításaival ami nem feltétlenül csak a "Sátánizmusban" nyilvánul meg.

2010. júl. 10. 17:22
 18/19 anonim ***** válasza:

06-11 23:30 vagyok.

Nem ismerem a sátánisták életfilozófiáját (mint írtam), csak hallomásból. Amiket olvastam, azzal sem minddel értek egyet. De abban nem látok semmi kivetni valót, ha valaki úgy gondolja, hogy csak neki van hatalma a saját élete felett. Én ezt a "saját magát tekinti felsőbb hatalomnak"-dolgot így értelmeztem.

2010. júl. 10. 17:49
 19/19 anonim ***** válasza:

Az igazi Sátánizmus több ezer évvel előzi meg a zsidó/keresztény vallás létrejöttét. Sátán személye megegyezik a sumer földistennel Enkivel. Enki az emberiség Igazi és eredeti istene. De vannak ellenséges istenek is akik nagyon pozitívan mutatkoznak meg magukat angyaloknak nevezve. A Démon szó eredetileg a görög mitológiában az emberek és istenek között álló szellemet jelent és nincs semmi negatív vonzata, csak a keresztények használják negatívan ezt a szót.

Az istenek az embert eredetileg egy rabszolga fajnak akarták, de szerencsénkre Sátán ráébredt a szabad akarat fontosságára és az istenek 1/3-át maga mellé állítva fellázadt az istenek ellen. Sajnos végül a Démonok elvesztették a háborút a hatalmas túlerővel szemben, és az ellenség megkötötte Őket. A zsidó/keresztény vallás létezésének egyetlen oka hogy elnyomja az ősi eredeti vallásainkat és távol tartsa az embereket Enkitől. A keresztény egyház megrögzötten pusztította el azokat a dokumentumokat amik az előző állításom igazolnák, és üldözték, megkínozták és megölték Sátán követőit kik az igaz tudást hordozták. Nem csak a boszorkányokat, a druidákat és a tudás egyéb hordozóit is könyörtelenül, embertelen módon lemészárolták. Az igazi Sátánizmus az ősi pogány vallásainkon alapul, nem mutatunk be sem emberi sem állati véráldozatot Sátánnak, Sátán számára az állatok szentek a tisztaságuk végett. A divatsátánisták akik alapján ti megítéltek minket, Sátánt nem más mint antikereszténység nem sátánizmus. A LaVey féle "sátánizmusnak" még csak köze sincs a Sátánizmushoz, az csupán ateizmus. A kereszténység célja az emberi személyiség eltörlése, ha figyelmesen olvassuk a bibliát láthatjuk az igazi tartalmát.

“Legyenek eggyé, mint ahogy te Atyám egy vagy velem és én veled, s ők is legyenek egyek velünk…” – Jézus (János 17:21)

Sajnálom hogy így összecsaptam a választ de remélem kielégítő volt. Bármilyen további kérdésre szívesen válaszolok. Egyébként a keresztény isten jehova/adonai és a názáreti fia csak mese, fikció ami arra szolgál hogy vakítsák az embereket és távol tartsanak minket igaz istenünktől Enkitől.

Bővebben:

[link]

[link]

2011. jún. 23. 11:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!