Ha létezik Isten, miért nem mutatja meg, hogy létezik?
Mert Isten nem robotokat teremtett, akikre ráerőlteti magát, hanem azt szeretné, hogy szabad akaratunkból közeledjünk felé. És amint te teszel egy lépést felé, ő megteszi az összes többit! :)
Ezt hitetlen Tamás esetére mondta Jézus. (János evangéliuma)
29 Jézus csak ennyit mondott: "Hittél, mert láttál. Boldogok, akik nem látnak, mégis hisznek."
A hit hallásból van, a hallás pedig Isten igéje által.
# 11
Ja és csak azért kell elhinni mert a biblia ezt írja semmi látható kézzel fogható bizonyíték nem kell???
Sose értettem ezt a vak hitet...
"Hiszen a Biblia alapján elvárná hogy higgyünk benne, de akkor miért nem tesz ezért semmit?"
A baj veled lehet, kedves kérdező, ugyanis velem pont fordítva van. Isten rengetegféle közvetett módon adott jelt nekem a létezéséről, amiről évtizedekig igyekeztem tudomást sem venni, vagy valami hazugsággal bizonyítani az ellenkezőjét. Aztán beláttam, hogy jobb nekem, ha inkább az igazságot választom. Valami ilyesmi lehet Nálad is.
Rengeteg istenhívő ismerősöm járt ugyanebben a cipőben
A szkepticizmus nem feltétlen jelent ateizmust. Én hívőként is szkeptikus vagyok, pl. az ateizmussal szemben, illetve jó néhány emberi dologgal szemben.
Tudod, hogy milyen az okos szkeptikus? A saját szkepticizmusával szemben a legszkeptikusabb. Az okos ember leleplezi a saját hazugságait, szándékosan téves következtetéseit.
Ha semmilyen jel nem utalna Isten létére, akkor Isten sem venné zokon, ha nem hisznek benne.
Az ateista legádázabb ellensége pedig a bizonyságtevő hívő.
Sok szerencsét!
"Ja és csak azért kell elhinni mert a biblia ezt írja semmi látható kézzel fogható bizonyíték nem kell??? "
Szellemi dolgokra kézzelfogható bizonyíték? WTF???
A helyedben erősen olvasgatnám ezt a művet:
Ugyanis nem látható, pl. múltban történő, vagy szellemi dolgokat szellemben bizonyítunk, ami a logika, és a tanúbizonyság.
Nézegess "bíróságos" filmeket is, olyanokat, amelyekben vannak esküdtek!
Sok sikert!
Ennyi erővel mindet elhihetünk a világban nem? :D
Még azt is hogy unikornisok is léteznek!
Neked meg ajánlom ezt a youtube csatornát!
https://www.youtube.com/channel/UC5vv9DmthG6uDt2_SLLmHEg/vid..
Jah és olvasgass egy kis vallástörténelmet de ne csak a saját vallásodról!
# 13
És ha én azt mondod hogy én azt éreztem hogy Zeusz a görög főisten ad nekem jeleket te azt el fogod hinni?
Mert nem láthatod úgy, hogy életben maradj.
Ezért a teremtése az, ami nyilvánvalóvá teszi azt, hogy Ő létezik
17
Akkor legalább égő csipkebokorként megjelenhetne...
# 17
Igen régen meg azt gondolták hogy a villámlás isten gerjeszti, aztán felfedeztük az erre vonatkozó természeti törvényeket és rájöttük hogy semmi köze a villámláshoz istennek!
És mennyi ilyen dolog van még amit anno istennel magyaráztak még rá nem jöttünk hogy mi is valójában az ami!
A történelemből nagyon szépen kivehető hogy attól még hogy valamit nem ismerünk az nem bizonyíték isten létezésére!
"Isten rengetegféle közvetett módon adott jelt nekem a létezéséről, amiről évtizedekig igyekeztem tudomást sem venni, vagy valami hazugsággal bizonyítani az ellenkezőjét"
Mik ezek a jelek, és miképpen bizonyítják Isten létezését?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!