Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Segítsünk másoknak, a Jó...

Segítsünk másoknak, a Jó Isten visszaadja. De most akkor hogy is van ez? Bővebben lent.

Figyelt kérdés

Nagymamám, édesanyám mindig azt mondják, hogy segítsünk a rászorulóknak, nem baj, hogy nekünk nem lesz, a Jó Isten majd visszaadja.

Na most, ezen a héten elloptak nagymamámtól 10 tyúkot, 10 kacsát a cigányok. (biztos, hogy ők voltak, nem fejtem ki a bizonyítékokat, igaz a rendőrök semmit nem tudtak csinálni, de majd a pogárőrök :) és az én nagymamám a sekrestyés a faluban, és szinte az összes cigány ide jön (nem csak ők szoktak), és mondja hogy ez meg az kellene, és ha van nagymamámnak, ad nekik. ha esetleg temetést kell intézni, még a temetkezési vállalatot is neki kell intéznie, keresztelők, stb. adót természetesen nem fizetnek.

De most akkor ez hogy is van??? Nagymamám ad a cigányoknak is, segít rajtuk, mondván, hogy a Jó Isten majd visszaadja. Nagyon régóta hallom ezt, mégsem adta vissza ezeket. És csak elvett.. most is, ezzel hogy loptak tőlünk. Mégis mire véljem??

Én hittem ebben eddig, de kezdi megrendíteni a hitemet ez az egész...

Köszi a válaszokat!

16/L

2010. jún. 10. 16:54
 1/8 anonim ***** válasza:
0%

"Segítsünk másoknak, a Jó Isten visszaadja."

sosem annak adja vissza a jóságot, aki segített.

2010. jún. 10. 17:11
 2/8 anonim ***** válasza:
19%

Közhely, de igaz: "A Jóisten nem bottal, hanem sorssal ver".

Én már tapasztaltam és ge.cire élvezem:)) Bár ehhez az is hozzá tartozik, hogy vértizzadunk közben.

2010. jún. 10. 17:19
 3/8 anonim ***** válasza:
7%
Hát ha már Istenről beszélünk, nem hiszem, hogy itt a Földön jutalmaz bárkit is, sztem mindenki a halála után kapja meg méltó jutalmát, vagy bűntetését.
2010. jún. 10. 17:38
 4/8 anonim ***** válasza:
72%

Szia!

Úgy gondolom, hogy alapvetően önzés a jót azért tenni, hogy viszonzást kapjunk érte. Úgy gondolom továbbá, hogy nagymamád és édesanyád sem ezért teszi a jót. A jót azért tesszük, mert ez a természetes dolog, segítünk másoknak, ha tudunk, mert adni sokkal jobb mint kapni. Ha valaki ad, ezzel kifejezi azt, hogy semmilye nincs, amit ne kapott volna, és hogy az életbe mezítelenül születtünk és úgy is távozunk belőle. Az élet maga is egy ajándék, amit azért kaptunk, hogy jól sáfárkodjunk (gazdálkodjunk) vele, és ha valaki jól sáfárkodik, az sokkal többet ad mint amennyit kap. Ugyanis az élet lényege a boldogság, minden ember erre vágyik, de csak azok tapasztalhatják meg, akik önzetlenek. Édesanyád és nagymamád ilyen jó sáfárok (gazdálkodók) akik igazán boldogok tudnak lenni ezért.

A boldogságot nem lehet megfizetni! Az önzetlenség azonban olyan emberi tulajdonság, amit tanulnunk kell, amiért meg kell küzdenünk. Ennek fizetsége a boldogság. Édesanyád és nagymamád tudják mi a fontos az életben, és tudják azt is, hogy itt kell megtanulniuk azt, ami ahhoz szükséges, hogy alkalmassá váljanak akár egy örök életre is. Kívánok nekik ehhez, sok erőt, kitartást, és még sok-sok boldog és önzetlen évet! Remélem találkozunk velük ott, ahol már nem lesz önzés, és rossz...

Üdv. Péter

2010. jún. 10. 18:28
 5/8 anonim válasza:

Hát,cigányokkal nem feltétlen igaz.

Én is valahogy úgy látom a világot ,ahogy a felmenőid,igaz a vallás nélkül:ha tudsz valakinek segíteni mért ne tennéd?Persze nem egy bunkónak,legalább ránézésre ne legyen szemétláda az illető.

Pl bp dunaparton tekertem biciklivel egy szombati napon,mikor találkoztam egy montenbájkot toló lánnyal.Látszott,hogy lapos a gumi megkérdeztem megcsináljam-e(éppen nem rohantam sehova,egy folt még egyetemista-szemmel is olcsó 20-30ft körülre jön ki).Csajozás eleve nem állt szándékomban(nálam 4-5évvel idősebb,időközben a barátja is kilátogatott),mégis megcsináltam a kerekét.Egy sör fel lett ajánlva cserébe,nem kértem.

Legközelebb,mikor nekem volt bajom(eltört a hátsó tengely,5-800ft volt nálam,szervizre kevés)akkor pont egy olyan bicajboltba sikerült betérnem,ahol megcsinálhattam magam(boltos is segített picit,de a java melót én végeztem),így nem kellett tovább szívjak a lerobbant bicajjal.

Én sorsnak hívom.Szerintem jó az ha az ember jószívű és segítőkész mert ha ilyen volna mindenki marha ritkán ragadnánk szarban mi emberek.Viszont cigánynak még véletlenül se segítek(nem is ártok,amíg ő nem árt nekem)mert velük jó tapasztalatom,na az eddig nem volt-rossz sajnos több is.

21F

2010. jún. 10. 19:12
 6/8 anonim ***** válasza:
73%

Amikor csak azért segítesz, hogy segíts, és nem vársz soha semmit, nem gondolsz másra, még arra se, hogy biztos elég-e, hanem csak teszed, amit a szíved diktál, akkor előbb-utóbb beáll az egyensúly, nyugodtan bízhatsz ebben. Egy Dr Gerard Jampolsky nevű arc írt A szeretet tanítása címmel egy egészen lenyűgöző szemfelnyitó könyvet ilyenekről. Így vagy úgy mindenképp beszerezhető, ha érted mire gondolok. Nem a hit az alap, nem az a nagyobb. A szereteten múlik, a szeretet pedig semmin se múlik, csak van. Nincs oka, nincs célja, nincsenek szándékai, nem cselekszik, csak engedi áramlani önmagát. Ebből következik az összes többi, ami aztán vagy a szeretet megnyilvánulása lesz, vagy rothadt gyümölcsű fa nő...

megj.: nem vagyok keresztény, legalábbis nem sík.

2010. jún. 11. 00:30
 7/8 anonim ***** válasza:
Szerintem büszke lehetsz a nagymamádra. Tizenévesen - tehát nekem is - nehéz megérteni ezt a gondolkodásmódot, hiszen sokszor csalódunk azokban, akikkel jót tettünk, néha megbánjuk azt, de nem azért kell segíteni másokon, hogy viszonzásban reménykedjünk. Azoknak, akik elvitték azt a húsz állatot, nincs lelkiismeretük, becsületük, tisztességük. Hiszen, ha a nagymamád segít nekik, akár kérhettek is volna. Nem hinném, hogy a szemébe tudnak nézni ezután. Nem tudom, valaha visszakapunk-e bármit is abból, ami jót tettünk. De gondolj arra, hogy ők nagyobb árat fizettek azokért az állatokért, mint ti.
2010. jún. 11. 11:03
 8/8 A kérdező kommentje:

állatot nem adott volna nagymamám, azt azért elég drágán vette, nagyon sok pénzt fektetett bele.

a mai napra már csak 2 kacsánk van, többit elvitték, illetve megfolytották, de már nem tudták elvinni...

nagy szemétség ez, mert így sincs sok pénzünk, éldegélünk mindenféle luxuscikk nélkül mint mindenki, amire nagyon kell, arra tudunk csak kiadni, tehát nagyon nem jött jól ez...

2010. jún. 12. 10:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!