Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mi alapján dönthető el, hogy...

Mi alapján dönthető el, hogy a sok vallás küzül melyik az igaz? Hogy igaz-e bármelyik?

Figyelt kérdés
2018. febr. 26. 13:31
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
61%

Ádámék félelemből követték?

Az összes angyal félelemből követi?

Hát... lehetséges.

De azért nem biztos.

Te pl. félelemből követed a főnököd utasításait?

Ha igen, az elég baj!

2018. febr. 27. 11:26
 12/36 anonim ***** válasza:
11%

" Épp ezért kerülöm el az olyan alakokat, akik ilyen megtévesztésekkel próbálják behálózni az embereket, mint azt a videóban láthattuk"

pff, nem értesz hozzá. Mondtam, hogy Schlingloff Sándort nézd. Ha nem tudsz mondatokat értelmezni, az a te bajod.

Amúgy is ,ha 2x2 órás filmből egy mondatot kiragadsz persze, hogy így látod. Egy mondatot kiragadva még a matek is értelmetlen. Azt írja: "Az egyenletnek nincs megoldása". Mekkora megtévesztés ez, hisz az egyenleteknek általában van megoldása. Kamu ez a matematika.

Na, így érveltél:) Ez nem igazságkeresés. Sok sikert az ítélet napjához!

2018. febr. 27. 11:45
 13/36 anonim ***** válasza:

"Mekkora megtévesztés ez, hisz az egyenleteknek általában van megoldása."

A te fejedben igen. A fél gimnáziumi tudás alapján.

De már a gimnázium második felében szerepelnek olyanok is, amelyeknek nincs.

És erre is fel kell készülni.

Valamint arra is, hogy léteznek olyan kérdések is, amelyekre nincs válasz, vagy pedig még évszázadokig nincs válasz.

2018. febr. 27. 12:00
 14/36 anonim ***** válasza:
84%
Jesszus! Mire ez a klerikális vita? Én sohase értettem igazán, miért utálja az egyik istenhívő a másikat, ahelyett hogy tisztelné. Minden vallás kb. ugyanarról szól, csak épp felöltöztették az adott helyi kultúrával. Nekem teljesen mindegy, ha hiszek Istenben, hogy hogy hívják: Allahnak, Jahvénak stb. Az embereket nem a vallás, nem a hit ugrasztja össze, hanem az arra épülő különböző egyházak a saját jól felfogott gazdasági-financiális érdekei miatt. És hogy van-e Isten? Azt csak isten tudja... Mindenesetre igencsak pirul "odafönn" azért, hogy a nevében ez a parazita emberiség milyen borzalmas bűnöket követett/követ el.
2018. febr. 27. 14:09
 15/36 gergelice16 ***** válasza:
Igazad van, nem mindenkiből váltana ki félelmet. De a gonosz emberekből mindenképp. És sok ember nem önszántából gyónná meg bűneit, hanem mert fél a lehetséges következményektől, ez pedig nem lehet őszinte.
2018. febr. 27. 15:15
 16/36 A kérdező kommentje:

"pff, nem értesz hozzá. "

Az a probléma, hogy de, az előadóval szemben én értek hozzá.

Két elég komoly hiba pár perc alatt, ez egyértelműen cáfolja az előadás hitelességét.

2018. febr. 27. 15:17
 17/36 anonim ***** válasza:

"sok ember nem önszántából gyónná meg bűneit, hanem mert fél a lehetséges következményektől, ez pedig nem lehet őszinte"

Igen, biztos lenne ilyen is.

Tehát lenne egy JÓ világ, ahol mindenki jó, csak páran félnek.

Most viszont van egy rossz világ, ahol nagyon sokan rosszak, és így is sokan félnek.

SZERINTED melyik lenne a jobb?

2018. febr. 27. 15:22
 18/36 anonim válasza:
Amelyik azt mondja adjál pénzt, az már nem igazi....
2018. febr. 28. 04:19
 19/36 gergelice16 ***** válasza:
Minden emberben van gonoszság, így mindenkiben lenne félelem is, de sokan le tudnák ezt küzdeni. Jézus hatalmától is megijedtek kezdetben, aztán az emberek egy része követte őt, másik része keresztre feszítette félelemből. Ha egy olyan világban élnénk, ahol Isten elpusztíthatatlan, az utóbbi csoport belül gonosz maradna. De belátom, hogy nem volt teljesen jó a kijelentésem, de én mégis örülök, hogy ilyen a világ.
2018. febr. 28. 08:12
 20/36 eakos1 ***** válasza:
A vallás pusztán egy keretet ad a hitnek. Egyik se igaz, mindegyik csak ki lett találva. Ha te hinni akarsz valamiben azt könnyebben tudod megtenni, ha van hozzá egy keret - egy mese. Amúgy régen a vallás egy fékentartó erő volt, erre lett kitalálva, féltek tőle így kevesebb bűnt követtek el. Ennyi.
2018. febr. 28. 08:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!