Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mi alapján dönthető el, hogy...

Mi alapján dönthető el, hogy a sok vallás küzül melyik az igaz? Hogy igaz-e bármelyik?

Figyelt kérdés
2018. febr. 26. 13:31
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
74%

Sehogy.

És mivel már 8000 vallás létezik, de ebből a kereszténység csak egy, viszont létezik legalább 6000 keresztény irányzat - ezért gyanús, hogy EGYIK VALLÁS SEM igaz.

2018. febr. 26. 14:06
 2/36 anonim ***** válasza:
86%
Utána kell járni. De ehhez először magadban kell rendet rakni és tisztázni, hogy miért is kezded a kutatást
2018. febr. 26. 14:07
 3/36 anonim ***** válasza:
42%

"viszont létezik legalább 6000 keresztény irányzat - ezért gyanús, hogy EGYIK VALLÁS SEM igaz."

De lehet, hogy az egyik keresztény irányzat az igaz. Logikailag ez sem zárható ki ennyiből. Sőt, az a tény, hogy létezik 6000 féle keresztény irányzat, sem zárja ki logikailag, hogy pl. az Iszlám legyen igaz.

2018. febr. 26. 14:09
 4/36 A kérdező kommentje:

"És mivel már 8000 vallás létezik, de ebből a kereszténység csak egy, viszont létezik legalább 6000 keresztény irányzat - ezért gyanús, hogy EGYIK VALLÁS SEM igaz."

Ettől még éppenséggel előfordulat, hogy az egyik pont igaz.

"Utána kell járni."

Na jó, de minek? Mindegyikben vannak olan alapvetések, pl a feltámadás vagy a lélekvándorlás és hasonlók, amik gyakorlatilag bizonyíthatatlanok.

2018. febr. 26. 14:13
 5/36 anonim ***** válasza:
77%
Nem lehet eldönteni.
2018. febr. 26. 14:22
 6/36 anonim ***** válasza:
29%

"Na jó, de minek? Mindegyikben vannak olan alapvetések, pl a feltámadás vagy a lélekvándorlás és hasonlók, amik gyakorlatilag bizonyíthatatlanok. "

Jogos. Nézd meg a Vissza a valósághoz II. konferencia 1. és 2. részéből Schlingloff Sándor részeit (bele kell pörgetni). Nem hosszú. Ő vezeti a konferenciát is. Nagy általánosságban kezdni, majd szűkít. Pont arról beszél, amit kiírtál kérdésbe

https://www.youtube.com/results?search_query=vissza+a+val%C3..

2018. febr. 26. 15:04
 7/36 A kérdező kommentje:

"Jogos. Nézd meg a Vissza a valósághoz II. konferencia 1. és 2. részéből Schlingloff Sándor részeit (bele kell pörgetni)."

Belepörgettem, csak úg találomra. Valahol a 40. perc környékén lyukadtam ki, ahol emberünk Épp Szük Bendegúzt konferálja fel, mondván hogy ő mint a természettudományok embere, az élet eredetéről fog beszélni.

Gyanús volt, hogy gyakorlatilag semmi konkrétumot nem mond róla, csak hogy természettudományokkal foglalkozik. Úgyhogy utánanéztem én magam:

[link]

Úgy néz ki, teológus és elektronikai mérnök végzettségekkel rendelkezik. Hogy jön ő az élet eredetének kérdéséhez?

Gyakorlatilag az előadás egyetlen apró mozzanattal elhiteltelenítette saját magát.

De gondoltam azért adok neki egy esélyt, elkezdtem nézni az előadást az élet eredetéről, amikor is zsenipalántánk azzal próbálja megetetni a közönséget, hogy ha a Mount Rushmore műalkotása mesterséges képződmény, akkor az élet is biztos hogy az. Wtf?

Megkérdezhetem, te melyik vallást vagy melyik felekezetet is képviseled itt, 40%-os?

2018. febr. 26. 15:52
 8/36 anonim ***** válasza:
28%

Sajnálom Kérdező, akkor te nem az igazságot kutatod, hanem "tanítani" jöttél ide. Arra számítottam, ahogy válaszoltál. Azért köszi, hogy belenéztél!

Nem vagyok felekezet tag, Krisztus szellemi egyházának tagja vagyok

2018. febr. 26. 17:32
 9/36 A kérdező kommentje:

"Sajnálom Kérdező, akkor te nem az igazságot kutatod, hanem "tanítani" jöttél ide."

Dehogynem. Épp ezért kerülöm el az olyan alakokat, akik ilyen megtévesztésekkel próbálják behálózni az embereket, mint azt a videóban láthattuk. Aki ilyen eszközökhöz nyúl, nyilvánvalóan köze sincs semmiféle igazsághoz.

De azért köszönöm a hozzászólásod, az is valami, hogy legalább bemutattál egy irányt, amerre ne induljak!

2018. febr. 26. 17:50
 10/36 gergelice16 ***** válasza:
52%
Én úgy gondolom, hogy van Isten, aki jeleket küld nekünk, illetve segít ha szükségünk van rá. De ezt olyan módon teszi, hogy az emberiség sosem fogja tudni bizonyítani, hogy melyik vallás a helyes. Szerintem ez így jó, hiszen különben csak félelemből követnék őt. Emiatt kialakult több vallás is, ami próbál közeledni Isten tanításaihoz a jelek alapján, de sosem lesz tökéletes, mert mi alakítottuk ki. Én nagyon nem értek egyet a katolikus gondolkodással miszerint a többi vallást az eltévedt bárányok jelzővel illetik. Szerintem ahány személyiség, annyi út van Istenhez. Ha megtalálod azt a vallást, ami a te utadhoz legközelebb van, sokkal könnyebb közösségben jobb irányba terelni az életed. Én katolikus vagyok, mert tudom, hogy ha nem lenne "kötelező" misére járni, az lustaságom miatt hátráltatná szellemi fejlődésemet. Beszélgess papokkal, és ők biztosan segítenek neked.
2018. febr. 27. 10:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!