Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Szerintetek mitől függ, hogy...

Szerintetek mitől függ, hogy valaki vallásos vagy ateista lesz?

Figyelt kérdés
Mivel nem az intelligencia határozza meg, hogy ki lesz hivő illetve atesita, szerintetek akkor mégis mi? Tekintélyevűség? Esetleg az agy azon részének túl nagy aktivitása?

2018. febr. 24. 17:35
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
Kár, hogy a pontozás itt nem a tetszésről szól - hanem arról, hogy mennyire helyénvaló és hasznos a válasz.
2018. febr. 26. 11:08
 22/35 anonim ***** válasza:
83%
#1 Ha neked a kritikus gondolkodás egyenlő a cinizmussal, akkor én ugyanígy párhuzamot vonhatnék az ellentmondásos vakhit és az elmebetegség között.
2018. febr. 26. 20:11
 23/35 anonim ***** válasza:
100%
#22 vonj, abszolút egyet értek...
2018. febr. 26. 20:17
 24/35 anonim ***** válasza:
97%

Lávsztori következik...

Nagymamám mindig imát mondatott velem, mikor náluk voltam és ott is aludtam. Minden este. Egyetlen egyszer próbálkoztam meg saját magam, akkor is azért mert féltem, veszekedtek otthon, de felálltam azzal, hogy "Ez nem fog segíteni.". Teszem hozzá, hogy ezt kisgyerekkoromban kombináltam össze. Majd következett a hittanos időszak, amit nagyon untam, mert minden egyes évben ugyanazt hallgattam, nem fejlődött semmi a történetek során. (Tehát nem felépítve, hanem ismételve nyomták ránk.) Ezek után még első áldoznom is kellett, magyarán minden vasárnap a templomban ültem. (Mit ne mondjak télen rohadt hideg volt.) Nem tudták belém verni a szöveget, az énekeket, mert nem keltette fel az érdeklődésemet, erre természetesen nyomták még rám azt is, hogy "de, menni kell, első áldozni fogsz..." stb...stb... Nem viccelek, mikor azt mondom, hogy örömujjongással hagytam el a templomot az elsőáldozás után. Na igazából hiába vallásos egy család nem biztos, hogy a gyerekre pozitívan hat az, ha nyomjuk neki, hogy így ilyen isten úgy olyan isten. Rám olyan negatívan hatott, hogy mai napig be nem lehet húzni egy templomba.

2018. febr. 28. 17:21
 25/35 anonim ***** válasza:
23%

A vallásosság,és az ateizmus igen sűrűn azonos alapon nyugszik:

Mások megmondják,hogy mit kell hinni,vagy nem hinni,s a vallásos,és ateista mindazt becumizza.

Egy teljesen más kategória, az alapos Istenben való hit.

Az,egy parányi bizalmon,s az arra épített megtapasztaláson alapszik.

A vallásosság,ugyanolyan tévút,mint az istentelenség,mert nem saját hit,hanem másoké.

Nem megtapasztaláson alapszik,hanem idegenek elképzelésein.

2018. márc. 1. 07:40
 26/35 Alain Delon ***** válasza:
91%
25: De isten nincs.
2018. márc. 1. 08:17
 27/35 anonim ***** válasza:
32%

Alain Delon.

Nyilván mágneses tér sincs,mert azt sem látod!

Hála Istennek Ő nem attól függve létezik,vagy nem,hogy egy porszem mit gondol Róla.

2018. márc. 1. 08:37
 28/35 Alain Delon ***** válasza:
94%
27: A mágneses tér kimutatható. Úgy, mint pl. az agytevékenység, még mielőtt azzal akarnál jönni, hogy az agyamban sem hiszek, mert még nem láttam? Ugyanakkor még egy nem létező valami attól még nem létezik, mert egy porszem azt hiszi, hogy létezik.
2018. márc. 1. 14:23
 29/35 anonim ***** válasza:
91%

"Mások megmondják,hogy mit kell hinni,vagy nem hinni,s a vallásos,és ateista mindazt becumizza."

Az ateista NEM HISZ az istenekben! Másról meg nem szól az ateizmus, szóval itt semmit nem kell hinni.

"Egy teljesen más kategória, az alapos Istenben való hit."

Alapos istenről még nem hallottam. Alapos hitről sem... megalapozott hit létezik, de az nem istenhit.

Persze mit várjunk egy hívőtől, aki ráadásul még magyarul sem tud rendesen?

"Az,egy parányi bizalmon,s az arra épített megtapasztaláson alapszik."

Sorolnád a tapasztalatokat?

2018. márc. 1. 14:44
 30/35 anonim ***** válasza:
29%

29.Hsz!

Végtelenül sajnálom,hogy az istentelenséged elvette a szöveg értelmezési képességedet!

Tapasztalataimból már leírtam sokat,de természetesen azok,egy istentelennek ugyanúgy érthetetlenek,mint korábbi értelmes magyar mondatom.

A Biblia-veled kapcsolatban-egy képpel tanácsol:

"Ne adjátok azt, a mi szent, az ebeknek, se gyöngyeiteket ne hányjátok a disznók elé, hogy meg ne tapossák azokat lábaikkal, és néktek fordulván, meg ne szaggassanak titeket."(Mt 7:6)

2018. márc. 1. 16:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!