Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha Isten a világ teremtője,...

Ha Isten a világ teremtője, akkor a teremtés előtt mi volt? Ha mindent ő teremtett, akkor előtte csak a semmi lehetett nem igaz?

Figyelt kérdés

Tehát ha mindent ő teremtett, akkor az azt jelenti, hogy előtte nem létezhetett még ő se, hogy megteremtse a világot. Nem igaz?

A minden ellentéte a semmi ugye...

2018. febr. 21. 18:18
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
100%

"Ha nem erre gondoltál, hát elnézést!"

Nekem kell elnézést kérnem, mert újra megnézve az illető nem állította, hogy ateista lenne, pusztán én feltételeztem elmélete alapján. Szóval lényegtelen ez esetben a link. Bár ez nem teszi kevésbé igazzá azt, amit leírtam korábban. A műveltség nem azon múlik, hogy valaki vallásos vagy ateista.

2018. febr. 22. 08:33
 22/30 Darkmoon80 ***** válasza:
90%
Köszi, egyezzünk ki egy baráti jobban!
2018. febr. 22. 09:17
 23/30 anonim ***** válasza:

"Ha Isten a világ teremtője, akkor a teremtés előtt mi volt?"

Gondolkodva tanul az ember. Figyelj: Isten szellem (metafizikai), a világ, amit említesz az pedig fizikai. Leesett?

"Tehát ha mindent ő teremtett, akkor az azt jelenti, hogy előtte nem létezhetett még ő se, hogy megteremtse a világot."

Most már meg tudod magad is cáfolni magadat a fentiek alapján

2018. febr. 22. 09:39
 24/30 anonim ***** válasza:
39%

# 14

Szerinted mert nincs elég tudásod a témával kapcsolatban! :D

2018. febr. 22. 11:14
 25/30 anonim ***** válasza:
0%

"Tehát ha mindent ő teremtett, akkor az azt jelenti, hogy előtte nem létezhetett még ő se, hogy megteremtse a világot. Nem igaz?

A minden ellentéte a semmi ugye..."

A minden ellentéte nem a semmi, mivel olyan, hogy "semmi" nincs is, legfeljebb csak a képzeletben, de a semmi, az tényleg semmi.

Ezért is lehet egy kicsit mosolyogni az ateistákon, mivel annyira ragaszkodnak a logikai gondolkodáshoz, miközben simán elfogadják, hogy a semmiből egyszer csak lett valami.

De a kérdésedre is válaszolva, az Isten a teremtés előtt mit csinált? Hát ugyan azt: TEREMTETT! Az Isten öröktől fogva teremt, és örökké teremt. A teremtésnek soha sem volt kezdete és soha sem lesz vége, mivel Isten a tér és idő "fölött van".

Az Istenben pedig nincs idő, nincs tér.

Persze lehet azon "merengeni" a térben és időben létező embereknek, hogy milyen lehet az, amikor nincs idő, de igazából ezt csak az tudja valamennyire fölfogni, aki lélekben(és gondolkodásában) már abban a tér és idő nélküli világban(Isten Országában) él, az-az hisz Istenben.

2018. febr. 23. 11:38
 26/30 Darkmoon80 ***** válasza:

"Ezért is lehet egy kicsit mosolyogni az ateistákon, mivel annyira ragaszkodnak a logikai gondolkodáshoz, miközben simán elfogadják, hogy a semmiből egyszer csak lett valami.

"

Mennyivel jobban lehet mosolyogni a hívőkön, akik elutasítják a gondolatot, hogy az anyagi világ önmagától létezhet, ugyanakkor simán elhiszik, hogy egy sokkal magasabb szinten szervezett, intelligens, korlátlan hatalmú és örökkévaló Isten teremtette a világot.

Anyag - na az nem lehet örök!!

Isten - ja, az bizony örök.

Logikus nem? Logikus? NEM!

Csupán azt felejtik el a hívők, hogy az a kijelentés, ami csupán egy dogma, hogy egy örökkévaló Isten létezik és megteremtette a világot, semmivel sem hihetőbb, mint az, hogy a világ önmagától örökkön létezik.

Ráadásul amíg Istenre egyenlőre semmilyen alátámasztást nem sikerült felmutatni, addig például az ősrobbanás elméletre egyre több fizikai mérés ad alátámasztást.

Ja, csak egy kicsi matematikai játék:

semmi=0

de 0=1-1 stb., azaz a nullát tetszés szerint szétválasztod bármely két egymással megegyező de ellentétes előjelű szám összegére.

2018. febr. 23. 19:08
 27/30 HaEv ***** válasza:
0%

Kedves Kérdező!

A teremtés előtt Isten létezett. Tehát mivel mindent Ő teremtett, a teremtés előtt nem a semmi volt, hanem a nem teremtett személy = Isten.

De a minden ellentéte egy bizonyos logika szerint valóban a semmi. A minden másik ellentéte például a nem minden...

A teremtésben az egyik szép az, hogy a világosság és sötétség hamarabb létezett, mint az égitestek. Sőt, a reggel is felvirradt a napfelkelte nélkül! :) Zsibbasztó, tudom. :)

2018. márc. 3. 18:48
 28/30 Darkmoon80 ***** válasza:
45%
Nem zsibbasztó, hanem egyszerűen hülyeség, amit egy letűnt kor emberei kitaláltak, és vannak akik még ma is elhiszik.
2018. márc. 4. 18:59
 29/30 HaEv ***** válasza:

Kedves Sötéthold80! :)

Biztos vagyok benne, hogy komolyan gondoltad, amit a #28 hozzászólásban írtál.

Tisztelettel megjegyezném - nem szeretem, ha lehülyéznek azért, mert valamit másként gondolok. Már csak azért sem, mert ez nem engem minősít, hanem azt, aki ezt teszi - és nem vagyok benne biztos, hogy tényleg ezt akartad ezzel a hozzászólással elérni. :)

2018. márc. 7. 20:20
 30/30 Darkmoon80 ***** válasza:

Kedves HaEv!

Ha elolvasod alaposabban amit írtam, nem az áll benne, hogy te vagy hülye.

Ilyet mindaddig nem írok le senkiről, amíg alapos okot nem ad rá.

A hülyeség szó arra vonatkozik, amit a Biblia leír, mint teremtés történet.

"...egyszerűen hülyeség, amit egy letűnt kor emberei kitaláltak, és vannak akik még ma is elhiszik."

Gondolom te nem tartozol a letűnt kor emberei közé, bár még őket sem neveztem hülyének, ők egyszerűen nem voltak birtokában annyi tudásnak, hogy okosabb keletkezés elméletet állítsanak fel.

Ennek ellenére, vagyis pontosabban éppen ezért maga a történet finoman fogalmazva is butácska!

Végül, még csak azt sem írtam, hogy az a hülye aki elhiszi. Az csak hiszékeny, olyan valaki, aki nem gondol bele mélyebben a dolgokba, vagy nincs meg a megfelelő ismeret anyaga.

2018. márc. 7. 23:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!