Ha Isten a világ teremtője, akkor a teremtés előtt mi volt? Ha mindent ő teremtett, akkor előtte csak a semmi lehetett nem igaz?
Tehát ha mindent ő teremtett, akkor az azt jelenti, hogy előtte nem létezhetett még ő se, hogy megteremtse a világot. Nem igaz?
A minden ellentéte a semmi ugye...
"Ha nem erre gondoltál, hát elnézést!"
Nekem kell elnézést kérnem, mert újra megnézve az illető nem állította, hogy ateista lenne, pusztán én feltételeztem elmélete alapján. Szóval lényegtelen ez esetben a link. Bár ez nem teszi kevésbé igazzá azt, amit leírtam korábban. A műveltség nem azon múlik, hogy valaki vallásos vagy ateista.
"Ha Isten a világ teremtője, akkor a teremtés előtt mi volt?"
Gondolkodva tanul az ember. Figyelj: Isten szellem (metafizikai), a világ, amit említesz az pedig fizikai. Leesett?
"Tehát ha mindent ő teremtett, akkor az azt jelenti, hogy előtte nem létezhetett még ő se, hogy megteremtse a világot."
Most már meg tudod magad is cáfolni magadat a fentiek alapján
# 14
Szerinted mert nincs elég tudásod a témával kapcsolatban! :D
"Tehát ha mindent ő teremtett, akkor az azt jelenti, hogy előtte nem létezhetett még ő se, hogy megteremtse a világot. Nem igaz?
A minden ellentéte a semmi ugye..."
A minden ellentéte nem a semmi, mivel olyan, hogy "semmi" nincs is, legfeljebb csak a képzeletben, de a semmi, az tényleg semmi.
Ezért is lehet egy kicsit mosolyogni az ateistákon, mivel annyira ragaszkodnak a logikai gondolkodáshoz, miközben simán elfogadják, hogy a semmiből egyszer csak lett valami.
De a kérdésedre is válaszolva, az Isten a teremtés előtt mit csinált? Hát ugyan azt: TEREMTETT! Az Isten öröktől fogva teremt, és örökké teremt. A teremtésnek soha sem volt kezdete és soha sem lesz vége, mivel Isten a tér és idő "fölött van".
Az Istenben pedig nincs idő, nincs tér.
Persze lehet azon "merengeni" a térben és időben létező embereknek, hogy milyen lehet az, amikor nincs idő, de igazából ezt csak az tudja valamennyire fölfogni, aki lélekben(és gondolkodásában) már abban a tér és idő nélküli világban(Isten Országában) él, az-az hisz Istenben.
"Ezért is lehet egy kicsit mosolyogni az ateistákon, mivel annyira ragaszkodnak a logikai gondolkodáshoz, miközben simán elfogadják, hogy a semmiből egyszer csak lett valami.
"
Mennyivel jobban lehet mosolyogni a hívőkön, akik elutasítják a gondolatot, hogy az anyagi világ önmagától létezhet, ugyanakkor simán elhiszik, hogy egy sokkal magasabb szinten szervezett, intelligens, korlátlan hatalmú és örökkévaló Isten teremtette a világot.
Anyag - na az nem lehet örök!!
Isten - ja, az bizony örök.
Logikus nem? Logikus? NEM!
Csupán azt felejtik el a hívők, hogy az a kijelentés, ami csupán egy dogma, hogy egy örökkévaló Isten létezik és megteremtette a világot, semmivel sem hihetőbb, mint az, hogy a világ önmagától örökkön létezik.
Ráadásul amíg Istenre egyenlőre semmilyen alátámasztást nem sikerült felmutatni, addig például az ősrobbanás elméletre egyre több fizikai mérés ad alátámasztást.
Ja, csak egy kicsi matematikai játék:
semmi=0
de 0=1-1 stb., azaz a nullát tetszés szerint szétválasztod bármely két egymással megegyező de ellentétes előjelű szám összegére.
Kedves Kérdező!
A teremtés előtt Isten létezett. Tehát mivel mindent Ő teremtett, a teremtés előtt nem a semmi volt, hanem a nem teremtett személy = Isten.
De a minden ellentéte egy bizonyos logika szerint valóban a semmi. A minden másik ellentéte például a nem minden...
A teremtésben az egyik szép az, hogy a világosság és sötétség hamarabb létezett, mint az égitestek. Sőt, a reggel is felvirradt a napfelkelte nélkül! :) Zsibbasztó, tudom. :)
Kedves Sötéthold80! :)
Biztos vagyok benne, hogy komolyan gondoltad, amit a #28 hozzászólásban írtál.
Tisztelettel megjegyezném - nem szeretem, ha lehülyéznek azért, mert valamit másként gondolok. Már csak azért sem, mert ez nem engem minősít, hanem azt, aki ezt teszi - és nem vagyok benne biztos, hogy tényleg ezt akartad ezzel a hozzászólással elérni. :)
Kedves HaEv!
Ha elolvasod alaposabban amit írtam, nem az áll benne, hogy te vagy hülye.
Ilyet mindaddig nem írok le senkiről, amíg alapos okot nem ad rá.
A hülyeség szó arra vonatkozik, amit a Biblia leír, mint teremtés történet.
"...egyszerűen hülyeség, amit egy letűnt kor emberei kitaláltak, és vannak akik még ma is elhiszik."
Gondolom te nem tartozol a letűnt kor emberei közé, bár még őket sem neveztem hülyének, ők egyszerűen nem voltak birtokában annyi tudásnak, hogy okosabb keletkezés elméletet állítsanak fel.
Ennek ellenére, vagyis pontosabban éppen ezért maga a történet finoman fogalmazva is butácska!
Végül, még csak azt sem írtam, hogy az a hülye aki elhiszi. Az csak hiszékeny, olyan valaki, aki nem gondol bele mélyebben a dolgokba, vagy nincs meg a megfelelő ismeret anyaga.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!