Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha Isten a világ teremtője,...

Ha Isten a világ teremtője, akkor a teremtés előtt mi volt? Ha mindent ő teremtett, akkor előtte csak a semmi lehetett nem igaz?

Figyelt kérdés

Tehát ha mindent ő teremtett, akkor az azt jelenti, hogy előtte nem létezhetett még ő se, hogy megteremtse a világot. Nem igaz?

A minden ellentéte a semmi ugye...

2018. febr. 21. 18:18
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
42%

# 10

Azzal a különbséggel hogy az isten hit tele van ellentmondásokkal és logikátlan dolgokkal!

2018. febr. 21. 21:34
 12/30 anonim ***** válasza:
57%

Lehet... de egy fokkal még mindig jobb, mint a múltkor egy ateista el kezdte magyarázni, hogy sok száz millió éve volt már értelmes civilizáció a Földön. Az valóban nagyon ésszerű dolog.

2018. febr. 21. 21:48
 13/30 anonim ***** válasza:
0%
És ez most hogy jött ide? :D
2018. febr. 21. 22:04
 14/30 anonim ***** válasza:
37%

Azt állítottad, "az isten hit tele van ellentmondásokkal és logikátlan dolgokkal".

Láthattad példámon keresztül, hogy az ateizmus is.

2018. febr. 21. 22:31
 15/30 Darkmoon80 ***** válasza:
56%

Kedves 12-es hozzászóló!

"Lehet... de egy fokkal még mindig jobb, mint a múltkor egy ateista el kezdte magyarázni, hogy sok száz millió éve volt már értelmes civilizáció a Földön. Az valóban nagyon ésszerű dolog."

Kár, hogy nem állította (magyarázta!), hanem KÉRDEZTE!

"Ha a paleontológusok idén találnának olyan leleteket a kréta korból, ami arra utalna, hogy létezett olyan dinoszaurusz faj, ami vallási tárgyakat gyártott, esetleg hangszereket szerkesztett, akkor az befolyásolná a vallásos embereket a hitükben?"

https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskr..

Ugye nem ugyanaz???

Megint egy apró baki. De ne is törődj vele. Nem lepődünk meg rajta!

2018. febr. 21. 22:54
 16/30 Darkmoon80 ***** válasza:
0%
Azt láttuk (ismét), hogy szemérmetlenül kiforgatod a tényeket. Vajon tényleg ez a módszer az üdvösséghez?
2018. febr. 21. 22:55
 17/30 anonim ***** válasza:
83%

Egy sokkal nagyobb baki, hogy nem erre gondoltam.

Másrészt azt se gondolom, amit írtam. Egyszerűen próbáltam egy kis kontrasztot állítani. Láthatóan egy szűk valós vagy képzelt réteg szemléletmódját igykszik néhány ateista az összes vallásosra kivetíteni. Ezúttal én sem tette mást. Ahogy a vallásosak között is vannak buta emberek, úgy az ateisták között is akadnak. Azt sem gondolnám, hogy az arányok nagyon mások lennének. Ha valami számára logikátlan, az is lehet, hogy vele van a baj.

2018. febr. 21. 23:00
 18/30 Darkmoon80 ***** válasza:
71%

Ha nem erre gondoltál, hát elnézést!

Jó lett volna akkor esetleg belinkelni az adott kérdést, hogy ne legyen lehetőség a félreértésre! Én ezért teszem mindig hozzá a hivatkozást is!

2018. febr. 21. 23:51
 19/30 Darkmoon80 ***** válasza:
54%

Csak kíváncsiságból, tudnád linkelni?

Mert szívesen elolvasnám az indoklását!

2018. febr. 21. 23:53
 20/30 Zenon ***** válasza:
100%

,,Semmi nem létezett, egyedül az Isten, mert ő öröktől fogva létezik"

Ám abban az esetben az nem a "semmi állapota", mert volt egy isten. Logikai ellentmondás.

2018. febr. 22. 08:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!