Miért vannak (halálos) betegségek, ha van Isten?
"Minden kórokozó,és parazita meg volt a teremtéskor,bár azóta temérdeket módosultak.
Az élővilág ellenálló képessége viszont 100%-os védettséget adott mind az embernek,mind az állatvilágnak"
Tehát Isten azért teremtett egy csomó élőlényt, hogy dögöljenek meg, mert ugye a gazdaszervezeteik 100%-ig védettek voltak, theát szerencsétlenek se táplálkozni, se szaporodni nem tudtak.
Ez jó, az eddig hallott keresztény ökörségek között ez mindenképp előkelő helyet foglal el a gyűjteményben :D
,,Mert bűn alatt van a világ. Isten emberré lett, meghalt érted, hogy legyen választási lehetőséged"
Ezt azért ne hangoztasd elfekvő, végstádiumban járó és komoly fájdalmakat átélő betegek előtt. Nekik eszerint ez a "választás" jutott. Ugye milyen csodás és szeretetteljes dolog a vallásod?
Persze, hiszen szabad akaratukból lettek betegek.
Amúgy ne keress logikát, a legtöbb hívő több szeretet mutat egy valószínűelg nem létező egyénért, aki milliárdokat hagyott meghalni, mint a saját családjáért.
"Bizonyítsd, hogy van. Ti hisztek Istenben, ami a tudás ellentéte"
Miért nem húztok a valláskritika rovatba trollkodni? Vagy miért nem várjátok szép csendben az elkárhozást?
"Na de a Biblia egy szóval sem ír valami második teremtésről a bűnbeesés után. "
Vagy igen? Sztem olvasd el a Bibliát és csodálkozz. Vagy gondolod, hogy a felperzselt Földön fogunk vegetálni a régi zombi testünkkel?
"Na most ha egy teremtés volt, akkor ezek a betegségek már az édenkertben is kellett hogy létezzenek."
VAgy nem. Sőt, ez utóbbi a logikusabb
"Ennek a kérdésnek az egyetlen célja az újabb keresztény vs ateista háború kirobbantása.. "
így van. Az ateista mémbázisosok és a trolljaik provokatív kérdéseire a valláskritika rovatban már senki nem válaszol, így átjöttek a vallási rovatba trollkodni, izgulni
"Ha szereted Istent, halálod után megjutalmaz, ha pedig nem, akkor szenvedj a Pokolban, nem számít milyen ember voltál."
Még szerencse, hogy a Biblia teljesen mást tanít, de hidd ezt. Csak megsúgom, hogy ezzel a gyenge kifogással nem fogod megúszni
"Tehát Isten azért teremtett egy csomó élőlényt, hogy dögöljenek meg, mert ugye a gazdaszervezeteik 100%-ig védettek voltak, theát szerencsétlenek se táplálkozni, se szaporodni nem tudtak.
Ez jó, az eddig hallott keresztény ökörségek között ez mindenképp előkelő helyet foglal el a gyűjteményben :D"
Megint mondtál egy marhaságot és a keresztényeket bírálod ezért. Nagyon űűűgyes, naaagyon eredeti :)
"Amúgy ne keress logikát, a legtöbb hívő több szeretet mutat egy valószínűelg nem létező egyénért, aki milliárdokat hagyott meghalni, mint a saját családjáért."
De az logikus, hogy szerinted egy nem létező hagyott sokakat meghalni:))))) Ráadásul szegény mindenkiért meghalt, hogy mindenki üdvözülhessen. Úgyhogy egy szavatok sem lehet. Ha nem akarjátok, akkor legyetek férfiak és mondjátok meg, hogy ti a bűnt szeretitek és nem akartok Isten teremtésében élni.
A hívők nem szeretik a családjukat? Nofene, mesélj még. Érdekes az ateista felfogás a szeretet törvényről. Logikus?:))
Miért nem mentek inkább játszani, vagy suliba?
"Megint mondtál egy marhaságot és a keresztényeket bírálod ezért"
Ő mondta a marhaságot, én csak fordítottam.
Legközelebb próbáld értelmezni is, amit olvasol, az sokat segít! ;)
"Vagy igen? Sztem olvasd el a Bibliát és csodálkozz. Vagy gondolod, hogy a felperzselt Földön fogunk vegetálni a régi zombi testünkkel? "
Szó sem volt felperzselt földről, az volt a téma hogy a paraziták léteztek-e az édenben, vagy a bűnbeesés után tartott nekik egy második teremtést az Isten.
Újfent szövegértés nulla.
Rosszul olvastad, amit írtam.
Én azt írtam, hogy vannak olyan hívők, akik Istent választanák a családjuk helyett.
Nekem eleve fura, hogy felnőtt emberek elhisznek olyanokat, amiket Biblia leír, ezek minden külöböznek az egyiptomi vagy görög mítoszoktól?
A 10 Parancsolat kimondja, hogy ne gyilkolj, mégis annyi vallásháborút indítottak a keresztények, boszorkányt égettek, eretnekek végeztek meg. Javítsatok ki, ha tévedek, de az ateisták hányszor öltek valakit meg azért, mert hívő? Mert fordítva a mai napig megörténik, noha nem a keresztények csinálják.
Az a felfogás, hogy az egész életedet arra áldozod, hogy halálodkor majd üdvülsz, szeritnem végtelenül káros, másrészt nem lehetsz ebben biztos. A Mennyországhoz vezető út keskeny, miért i jutnál te be?
Én inkább leszek a Pokolba - ami az Isten nélküli állapot, szóval én már most a Poklot élem - minthogy egy olyan Istent szolgáljak (ki akar bárkit is szolgálni?), aki annyi embert, embereket, akik bíznak benne, hagy meghalni.
Mindegy, amíg nem ártasz vele senkinek, addig nem zavar, ha hívő vagy. Én élvezem az életemet, nem egy entitás véleményétől tartva, aztán meghalok.
"
"Tehát Isten azért teremtett egy csomó élőlényt, hogy dögöljenek meg, mert ugye a gazdaszervezeteik 100%-ig védettek voltak, theát szerencsétlenek se táplálkozni, se szaporodni nem tudtak.
Ez jó, az eddig hallott keresztény ökörségek között ez mindenképp előkelő helyet foglal el a gyűjteményben :D"
Megint mondtál egy marhaságot és a keresztényeket bírálod ezért. Nagyon űűűgyes, naaagyon eredeti :)
"
Milyen kár, hogy cáfolat helyett megint csak egy személyeskedő megjegyzésre tellett!!!!
Meg kellene próbálnod esetleg valami hihetővel előállni, ami feloldja a logikai hibát, ami a Bibliában van.
Ha nincs ilyen a tarsolyodban, akkor jobb lenne ha inkább hallgatnál!
Minek írsz olyat le, amiről ordít, hogy csak trollkodás?
Az élősködő életmód későbbi fejlemény, az első élőlények nem voltak élősködők.
Az embernek valahogy meg kell halnia, ezt így oldja meg az Isten.
Javítsatok ki, ha tévedek, de az ateisták hányszor öltek valakit meg azért, mert hívő?
Számtalanszor, ne ragadj le a középkornál és a kora újkornál, hanem tanulmányozd a francia forradalmat és a XX. század történelmét!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!