Ha a Bibliát Isten ihlette, akkor miért vannak benne ilyen hamis információk?
Például a Biblia szerint a mustármag a legkisebb mag, viszont tudjuk, hogy ez nem igaz, mert vannak sokkal kisebb növényi magok is a földön.
Joggal vetődik fel a kérdés, hogyha egy ilyen csekély dologgal kapcsolatban, mint amilyen a mustármag ekkorát téved a Biblia, akkor megbízható-e az ennél jóval nagyobb horderejű dolgokkal kapcsolatban.
Az 5-s válaszolónak teljesen igaza van, Jézus példálózhatott volna más maggal is, de ha nem értették volna akkor nem lett volna értelme a példázatnak. Ezt elsősorban azoknak mondta akik akkor őt hallgatták és nem azoknak akart megfelelni akik a mai tudás szerint hibát keresnek a Szentírásban. Jézus pl. nem beszélt az atombombáról vagy a kvantumfizikáról, mert nem lett volna aki megérti. De ha ezt nem akarod így elfogadni, már pedig te csak kötekedni akarsz, akkor írok mást is. A legkisebb magot olvastam olyan fordításban is, hogy egy a legkisebb magok közül vagy, hogy kisebb minden más magnál.
Honnan tudod, hogy melyik a helyes fordítás? Én nem tudom, de lényegtelen, a példázat mondanivalóján nem változtat.
Kedves #50.
"Legalább a wikipédiát nyitnád ki, mielőtt ilyen bődületes baromságot leírsz!"
Igazad van nem néztem meg a Wikipédián. De tudod miért, mert én feltétel nélkül HISZEK JÉZUS SZAVÁNAK aki azt mondta a mustár mag kicsi és nagy fává nől.
Így aztán most megnéztem igaz nem a Wikipédián.
És ezt találtam. És igen igaza van Jézusnak. Mert ezekszerint van egy olyan mustár mag amiből ekkora fa nől.
És ahhoz képest bizony kicsike a magja, hogy mekkora a fa.
Tehát tanításnak nagyon is szemléletes volt akkor és ott.
Innentől kezdve LÉNYEGTELEN van-e kissebb, vagy akármilyen mag.
Aki nem akarja elfogadni Jézus tanítását annak hozhatta volna az orchidea magjait is akkor sem fogadja el.
Itt egy másik kép és oldal róla.
Kedves követ62!
Elnézésedet kérem, valóban létezik a Salvadora persica L. - perzsa fogkefefa, mustárfa nevű növény. A félreértést az okozza, hogy a Biblia mustár magot és nem mustárfa magot említ, ami nyilván valóan vagy a sokszoros fordításokból adódik, vagy egyszerűen abból, hogy ott ezt a növény nevezték mustárnak.
Mindennek ellenére, az, hogy nem olvasol utána egy állításnak, és csak a Bibliára hagyatkozol, mint alapra, szerintem nem jó gyakorlat. Azóta eltelt 2000 év és az emberiség tudása jelentősen gyarapodott. Kár megragadni az akkori tudás szintjén.
Sokan hozzászoltatok sok okosságot!
Akkor most megkérdem tud e valaki mondani kissebb magot mint a mustármag a vetemények közzül? Mert a mustár akkori időben vetemény növény volt!
Kérdező!!!!!
Mond meg kérlek melyik veteménynövénynek a legkissebb a magva, amely megnőve a legnagyobb?
"Sokan hozzászoltatok sok okosságot!
Akkor most megkérdem tud e valaki mondani kissebb magot mint a mustármag a vetemények közzül? Mert a mustár akkori időben vetemény növény volt! "
Jézus azt mondta, a legkisebb minden mag közül. Veteményt egy szóval nem említett.
Éppenséggel az, hogy ilyen plusz kritériumokat kell beleszőnöd a Bibliába hogy feloldj egy ellentmondást, ez csak megerősíti az ellentmondás létezését.
**"Sokan hozzászoltatok sok okosságot!
Akkor most megkérdem tud e valaki mondani kissebb magot mint a mustármag a vetemények közzül? Mert a mustár akkori időben vetemény növény volt! "
Jézus azt mondta, a legkisebb minden mag közül. Veteményt egy szóval nem említett.
Éppenséggel az, hogy ilyen plusz kritériumokat kell beleszőnöd a Bibliába hogy feloldj egy ellentmondást, ez csak megerősíti az ellentmondás létezését.**
Márk 4:31 A mustármaghoz, amely mikor a földbe vettetik, minden földi magnál kisebb,
Luk 13:19 Hasonló a mustármaghoz, melyet az ember vévén, elvet az ő kertjében; és felnevelkedett, és lett nagy fává, és az égi madarak fészket raktak annak ágain.
"Elvet az Ő kertjében"- vagyis vetemény növényröl van szó!
Mellélőttél kérdező kiderült a kis butaságod!
"minden földi magnál kisebb"
Nem pedig minden vetemény magjánál kisebb.
Legközelebb próbáld értelmezni is a szöveget amit olvasol. Azért az már nagyon ciki amikor egy ateista magyarázza neked, mi van leírva a Bibliában :D
"minden földi magnál kisebb"
Nem pedig minden vetemény magjánál kisebb.
Legközelebb próbáld értelmezni is a szöveget amit olvasol. Azért az már nagyon ciki amikor egy ateista magyarázza neked, mi van leírva a Bibliában :D"
"Minden földi magnál kisebb" előtt még van valami ami meghatározza- nagy baj az mikor nem érti az ember azt amit olvas!
""Minden földi magnál kisebb" előtt még van valami ami meghatározza- nagy baj az mikor nem érti az ember azt amit olvas!"
Kár hogy az egy időhatározó mondatrész. A mondatelemzés annyira nem bonyolult tananyag. Vagy még nem jutottatok odáig a suliban?
Tényleg nagy baj, amikor ennyire nem érti az ember, amit olvas. Főleg hogy még hisz is benne...
"Kár hogy az egy időhatározó mondatrész."
Földbe vettetik- melyik határozza meg az időt, a földbe?, vagy a vettetik?
Értem már megvan!!! A "mikor"! Nagyszerü akkor már van egy határozott idő a vetésre!
Tudod kedves barátom a veteményeket pontos időben vetik el,(időrendje van)nem össze vissza.
A másik evangélista még azt is írja hogy saját kertjében :)
Arrol hogy nem tudjátok azt hogy ott aban az időben vetemény növény volt a mustár, ami 3-4 méter magasra megnőtt,ezt már régen tudják! Egy kis tanulás nem árt!
A Bibliában nincsenek ilyen hamis információk, hanem ti hamisitjátok meg aljas módon!
Nincs kisseb mag a vetemények közzül mint a példázatban lévő mustármag amely akkorára megnő,sem a mag sem az arányt illetően!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!