Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért nem segít Isten a benne...

Miért nem segít Isten a benne hinni akaróknak?

Figyelt kérdés

Vagy azoknak aki már hisznek benne.

Úgy értem van egy rakás problémám amit nem tudok megoldani. Kértem,hogy segítsen nem segített.

Kértem,hogy vigyázzon valakire.Nem vigyázott, Hogy gyógyítsa meg. Csak rosszabb lett.

De ez valahol érthető,mert én nem hiszek igazán, nem tartom be a játékszabályokat(ami ugye nem egyértelműek-lásd egyházak,felekezetek)

De azoknak sem segít akik hisznek,keresik őt,betartják amit kér.

Hány ember szenved világszerte? Akiket folyton cserbenhagy.

At is értem,hogy ez egy bűnös világ amit megrontott sátán.

Minek segítenek bárkinek is élvezni az életét egy bűnös világban. Még a végén elfordul tőle.

Persze kérdés hány fordulnak vagy nem is fordulnak oda,mert nem segít.

El van húzva a mézesmadzag,hogy aki keres az talál, ha ketten vannak egy akaraton azt megkapják.

Aztán a valóság más.

Aki Jézust követi annak Jézus sorsában is kell osztoznia. Szenvedés.

Mindent kér kér tőlünk, minden áldozzuk fel,vállaljunk egy rakás nehézséget és mit ad cserébe? Semmit.

Nem egyoldalú ez egy kicsit?

Legalább kihúzhatnák azon híveit aki szarban vannak. De még csak nem is gyógyít.

Miért? Mert ez egy bűnösvilág? Vagy csak egy nagy megetetés az egész?

2018. febr. 11. 11:42
1 2 3 4
 31/32 Darkmoon80 ***** válasza:

Kedves 29-es!

Ez most valami vicc?

Ez mint egy csoda? Ez egy pojáca, és a tényleges csoda az, hogy van egyáltalán aki hitelt ad neki.

Meséljem el én is azt, amikor én voltam a télapó és a gyerekeknek a kéményen át vittem az ajándékokat?

Van annyira hiteles az én történetem is, mint ezé a pofáé.

Ha akarod fel is veszem videóra - amikor mesélek róla.

Azután a te szavaiddal: "aki nem hiszi, járjon utána. "

Kedves 30-as!

Köszi! Gyönyörűen összefoglaltad! Isten áldotta tehetség vagy!!! :-)

2018. febr. 12. 19:46
 32/32 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező! Bocsánat, hogy nem közvetlenül a kérdésedre válaszolok.

Úgy érzem, hogy a dolgok tisztázásával áttételesen mégis hozzájárulok valamiképp.

No meg az Egóm sem engedi, hogy ne vágjak vissza személyeskedéssel a személyeskedésre. :(

Kedves 30!

Az hogy 6-os hozzászólásodra tett teljesen félreértelmezted, épp arról tanúskodik, hogy halvány gőződ sincs a vallás mibenlétéről. Teljesen feleslegesen írsz kilómétereket a természettudományok mibenlétéről, és teszel alaptalan megállapításokat az én tudásomról.

Ha rosszhiszemű lennék egyszerűen szövegértelmezési képességed hiányosságának tudnám be reakciódat. De nem vagyok. Nyilvánvaló, hogy csak görcsös védekezőmechanizmusaid és az ismeretlen, (szükségképpen csupán saját ismereteidre alapuló) logikád szerint meg nem értett dolgokkal kapcsolatos ellenszenved torzítja észlelésed és kognitív folyamataid.

Kiemelem hát még egyszer, és most próbáld értelmezni:

Állításod: "A legtöbb vallási elképzelés ilyen nemlétező kitalált összefüggésekre alapul."

Az "ilyen" szó miatt ez persze csak az előtte lévő mondattal együtt értelmezhető. Amiben, ahogy ezt 30-as hozzászólásod alá is támasztja, azt fejezed ki, hogy a régi emberek természettudományokban teljesen járatlanok voltak.

A kettőt együtt véve azt állítod, hogy a vallás természettudományos összefüggésekkel foglalkozik.

Én ezt vitatom. Félreértésed abból is fakad, hogy reflexszerű azonnali reakciód szűklátókörűen figyelmen kívül hagyják azt a tényt, hogy nem csak természettudományok léteznek, és hogy ezek nem is próbálják leírni az emberi létezés, azaz az ember mint társas lény életének lényegét.

Más topikban már megírtam, így csak be kell másolnom:

.....Nem gondolom, hogy a tudomány szemben állna az Istenhites vallások tanításaival. Egyrészt vizsgálódási területeik, tanításaik különböző területeket érintenek. A vallási tanítások megállapításai nem természettudományosak, a természettudományoknak pedig nincsenek vitatatlan megállapításaik a vallás által magyarázott jelenségek kapcsán. Ez utóbbiak a ugyanis az emberrel és közösségeivel foglalkoznak. Ezekkel a szociológia, a társas lélektan (szociálpszichológia) és a lélektan (pszichológia) foglalkozik. Tehát ha tudományosan akar valaki belekötni az Istenhit alapú vallási tanításokba, legfeljebb ilyen irányból teheti. Mindeközben érdemes észrevenni, hogy a Vallásos Hit társadalmi jelenség, azaz az előző tudományok vizsgálati területének része. Ezért megint csak értelmetlen a szembeállítás. Ráadásul a társadalom leírásának számos, egymással vitatkozó szociológiai megközelítése van. Ezek között vannak a hagyományos vallási tanításokkal összhangot mutatók.

Szóval 30-as, továbbra is várom 6-osból idézett állításod alátámasztását.

2018. febr. 13. 11:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!