Istennek mi a célja?
"Soha nem volt tegnapod sem holnapod, nem születtél s nem is halsz. Hatalmad kizárólag magad felett van de te vagy minden ami van. Mi a célod? "
vesd össze ezzel:
"A nirvánában megszűnik minden földi tevékenység, eltűnik minden vágy, minden szenvedés, kötődés és halál. Ebben az állapotban az ember túllép az idő és a tér fogalmán.
Jelen elképzelésem szerint egy az általad definiált entitás a nirvánában van.
Nincs célja, nincs szükséglete, nincs célja.
Miért tenne bármit, ha minden úgy tökéletes, ahogy van. Ö maga a tökéletes, zárt egész!
Ha felteszed, hogy van bármilyen szükséglete, hiányzik neki bármi, van oka tenni bármit, akkor tagadod ezt a tökéletes egész!
Épp ezért szerintem paradoxon egy olyan létező feltételezése, ami egyszerre tökéletes egész, ugyanakkor egy számára szükségtelen cselekedetet végrehajt.
Isten csak egy jót akar szórakozni, semmi több.
Ugyan nem volt szüksége arra, hogy megteremtse a világot, találhatott volna valami más időtöltést magának. De ő ezt választotta.
Háááát nem tudom, mit is csinálhatott volna mást?
Kártyázik magával?
Nem jó, mert előre tudja, milyen lapot fog húzni!
Kicsit komolyabban:
Isten számára nem létezik az idő múlása - elvben. Ebben az esetben viszont számára nem definiálhatók az olyan fogalmak, mint előtt, után, stb.
Egy becslés szerint jelenleg 4200 vallás létezik a Földön. Más kérdés, hogy egyik sem válaszolna, ha megkérdeznék.
Kedves Kérdező!
Mit értesz ez alatt? Kérlek, fejtsd ki a kérdésed, gondolataidat, mert így nagyon nehéz kitalálni, mire gondolt a költő. Nekem spec nincs varázsgömböm, hogy ki tudjam találni. Kérlek, válaszolj a kérdésemre.
Köszi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!