Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Isten hívők ti ezen elgondolko...

Isten hívők ti ezen elgondolkoztatok már?

Figyelt kérdés

Hogy a vallások/hívők mindig a tudatlanságba és a nem tudásba kapaszkodnak.

Mondok egy példát régen amikor mondjuk még nem ismerték a villámlás és a mennydörgést akkor azt istennel magyarázták a istenhívők és minden mást is ami az adott korban még az emberek nem ismertek.(lehetne sorolni)

Jelenleg is ezek a dolgok az érvényesek a vallásokban ahogy megfigyeltem, hogy amire még az emberiség nem jött rá és amire még nincs magyarázat a mai hívők azokba "kapaszkodnak"

2018. febr. 10. 15:34
1 2 3
 21/22 Darkmoon80 ***** válasza:
0%

"Minden természeti és fizikai törvényt Isten alkotott. "

Ezt mi támasztja alá? Bizonyítás? Ellentétes állítás cáfolata? Indokolnád?

"Így régen a hívők tudatlansága mégsem volt tudatlanság, amikor azt mondták, hogy a villámlás és a mennydörgés Istentől ered. Ma csak annyival tudunk többet, mi keresztények, nem csak ti ateisták, hogy ismerjük azt a folyamatot, aminek a végeredménye a villámlás és a mennydörgés. "

OK, csak azt felejted el, hogy ők NEM Istennek, hanem mindenféle isteneknek tulajdonították a jelenségek keletkezését. Vagyis a te szempontodból is tudatlanok voltak, hiszten nem a te általad feltételezett valós válasz adták meg a kérdésre.

" Isten milyen csodálatos világot teremtett és szeretjük ezáltal tudni, hogy Ő milyen hatalmas és tökéletes, "

Neked is leírom (egy másik kérdés alatt is megjegyeztem egy hasonló hozzászólásra:

Földrengés, árvíz, vulkán kitörés, szökőár, pestis, kolera, rák, paraziták, ... !!! Milyen szép és tökéletes világ!!!!

Milyen akkor a tervezője, ha ilyen az alkotás?

"Gondolod, hogy Jézus nem tudott volna mesélni a XX. És XXI. század találmányairól? "

Ha már kérdezted: Szerintem egy kb. 2000 évvel ezelőtt élt ács fia bizony nem tudott volna erről beszélni!

"Kapaszkodásra és magyarázatokra csak a hitetleneknek van szükségük."

Hát ezt meg honnan vetted? Nem éppen a hívőknek van szüksége a túlvilági hitre, mint életük értelmére? Nem éppen a hívők ragaszkodnak mint utolsó szalmaszálhoz, az isteni gondviseléshez?

Nem éppen te éreznéd magányosnak, üresnek az életed a hited nélkül?

Én (mint agnosztikus) mi a csodába kapaszkodok olyan elszántan, mint te egy istenképbe?

" Csak a hitetleneknek kell egyfolytában bebizonyítani mindent, mert amire nincs magyarázat az nyugtalanító. "

Ez bizony nem így van!!!

Nem hívőként én megelégszem a tényekkel, és azok hátterének megismerésével! Nekem nem kellenek a vallásra jellemző alátámasztást nélkülöző légből kapott magyarázatok az olyan kérdésekre , amikre a tudomány még nem volt képes válaszolni. Megelégszem annak a beismerésével, hogy nem tudom (tudjuk) a választ, és remélem, hogy egyszer majd kiderül a válasz. Éppen a hívők azok, akik az olyan kérdésekre melyre nincs tudományosan alátámasztott, valódi válasz, gyorsan GYÁRTANAK egy minden valós alapot nélkülöző, de a hitüket legjobban alátámasztó választ, amit persze szerintük mindenkinek el kellene fogadni. A hívőknek nyugtalanító az olyan kérdés például, hogy hogyan keletkezett az univerzum? Gyorsan gyártottak is rá egy, az akkori korban még elképzelhető magyarázatot, amihez azóta is ragaszkodnak, jóllehet a tudomány már meglehetősen pontosan felderítette a válaszokat.

"Nekünk, keresztényeknek már békességünk van és nyugalmunk. És ez nem a tudatlanságot jelenti."

Hát, ez azért nem így látszik a hozzászólásodból!

2018. febr. 14. 12:34
 22/22 HaEv ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Elgondolkodtál már azon, hogyan lehet benne a Bibliában a víz körforgása, amikor azt természettudósok nincs száz éve, hogy felfedezték?

Hogyan lehet benne a Bibliában rengeteg olyan természettudományos tény, amit az utóbbi száz évben fedeztek fel?

Én a tudásba kapaszkodok, amikor Isten szavára gondolok. Kijelent valamit, és nem tér vissza Hozzá üresen, hanem megcselekszi, amiért elküldte! Ahogyan leszáll az eső, megöntözi a földet és visszatér páraként a felhőbe! TUDOM, hogy minden szava igaz a Bibliának!

Képzeld, az is benne van, hogy "nincs Isten"! Na? Megtalálod?

Ha azt hiszed, hogy az ateizmus olyan újdonság, akkor nézz utána, mert nem. Képzeld, a Biblia is beszél róla!

Úgy mondasz véleményt a hitemről drágaság, hogy halvány lila lövésed nincs arról, miben hiszek és mit gondolok. Ezt pedig bizonyítani tudom! Tessék, idézd ide, ahol tőlem ezt megkérdezted! Mert nem tetted. Becsomagoltál egy dobozba és ráírtad a véleményedet anélkül, hogy érdekelt volna mi van benne. Kinek akarsz ezzel imponálni? Ki előtt gondolod, hogy fényezve vagy, amikor másokat hülyének beállítva akarsz az emelvényre fellépni?

Rengeteg butaság és beszűkült vélemény van abban a megfigyelésben, amit végeztél. Még nem kellett volna publikálnod. A villámlás istene Zeusz. Mi köze ennek a Bibliához? Isten nyila? Hol van ez a bibliában? Az elektromosságot Isten teremtette, igen. Ez nem változik meg attól, hogy le tudjuk vezetni képletekkel, hogy hogyan keletkezik a felhők között akkora feszültség, hogy villám lesz belőle. A törvényt, a szabályokat, a vizet és minden mást Isten alkotott. A hiedelmeket, hogy ha isten haragszik, villámmal súlyt le - hagyd meg azoknak, akik szeretnek félni, mert ez az egyetlen, amit ismernek.

És most elnézést kérek, ha az olvasók között van olyan, aki hisz Zeuszban. Nem Téged akartalak degradálni, sem a hitedet, a Kérdező példájára reagáltam némi érzelemmel megfűszerezve.

Azt a rengeteg mérhetetlen ostobaságot, amit időnként olvasni lehet - biztos, hogy nem Istennek tulajdonítom, megnyugodhatsz. Inkább csodálom Őt a türelméért. Jó lenne tudni, mit szed, néha nekem is kéne belőle. ;)

Köszi

2018. febr. 15. 18:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!