Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Egy gyereknek mondhatsz...

Egy gyereknek mondhatsz bármit a vallásról?

Figyelt kérdés

Amit most elmondok igazán felbaszta az agyam még akkor (még ma is gyűlölöm a fanatikusokat).Unokaöcsém 6 évesen hittan képzésben részesült, ez még nem lenne baj. De mikor a katolikus pap (olyan mint egy középkori inkvizítor) azt mondta neki,hogy halálunk után a Mennyekbe kerülünk és ott jobb mint itt....na ott elvetette a sulykot. Mivel az unokaöcsém 6 évesen bevette az agyába,hogy meg akar halni. Ugyan is ő elhitte,hogy a Mennyben jobb az élet és ezáltal ő meg akart halni,hogy oda jusson. Végül elköltöztek a városból, szerencsére nem ölte meg magát.

Ugyan ilyen alapon a terroristákat is így képzik, gyerekként bemesélnek nekik egy csomó vallásos szart és mikorra elérnek egy bizonyos kort már "Allah Akbart" ordítozva rohangálnak bombával a testükön. (most minden vallásról szó van amik radikálisak PL: Keresztény, Judeaizmus,Iszlám)

Mondjátok, normálisak a fanatizáló és mélyen vallásos emberek?

2010. jún. 6. 01:39
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
45%
Ja, ilyenkor könnyű ráfogni a papra és az összes vallásosra, hogy gonoszak, vallási fanatikusok meg minden egyéb. A gyereknek kéne inkább megmagyarázni, hogy félreértette a hittanórán elhangzottakat. Kisgyerekeknél előfordul ilyen, erről nem a vallás tehet.
2010. jún. 6. 10:01
 12/19 anonim ***** válasza:
62%

na akkor a sok probléma helyett nem lenne egyszerűnn hagyni minden hülyeséget és egyszerűen csak a józan ész alapján nevelni a gyereket? még az is lehet h tök normális felmőtté válik ....

nem is kell radikálisnak lenni ahhoz, hogy a a gyerek élete teljesen tévútra kerüljön (sőt, felnőtteket is simán meghülyít, mert olyan jó, feltétel nélküli menekülő útnak tűnik, de hát egy önbecsapás a dolog igazából)

2010. jún. 6. 10:11
 13/19 anonim ***** válasza:
63%

Nem a mélyen vallásos emberekkel van a baj, hanem az élet-ellenes felfogással és neveléssel.

Én sokat gondolkodtam már azon, hogy mit mondanék a gyermekemnek, ha felmerülne a vallás. Én úgy vélem, hogy minden vallás ugyanoda vezet, mindegyik ugyanahhoz az Isteni erőhöz szól, csak az egyik Jehovának nevezi, a másik meg Sívának is Visnunak.

Úgyhogy én ezt mesélném a gyereknek: hogy mindegy melyik utat választja, mert mind ugyanaz, csak az emberek más és más hátteret kerítettek az Isten mögé.

Az Isten életet adott nekünk, azért, hogy ÉLJÜNK, küzdjünk és boldogok legyünk, mert szeret. Nem azért ajándékozott meg bennünket az élettel, hogy folyton a"mennyország" után ácsingózzunk, és szidjuk ezt a világot, mintha maga a pokol lenne, hanem hogy megkeressük a jót és a szépet ebben az életben...

2010. jún. 6. 10:40
 14/19 anonim ***** válasza:
61%

És miről kellett volna beszélnie a Papnak? Semmi különöset nem látok ebben. És abban sem, hogy az unokaöcséd erre a következtetésre jutott hogy ő meg akar halni. A Szülő feladata lenne elbeszélgetni a gyerekkel és "helyre" tenni a dolgokat.

Persze az is lehet, mivel hittan óra sok gyereknek van és nem hiszem hogy egy-egy hittanóra után megnőne a 6 éves öngyilkosok száma, hogy az unokaöcséd hajlamos az öngyilkosságra. Esetleg maga a család terhelt efféle személyiségekkel és ő örökölte. Van ilyen.

A terroristákat pedig nem így "képzik", már az elképzelés is nevetséges. Hogy egy pap azt mondja, hogy paradicsomba jutsz és erre elmennek az emberek bombát robbantani. Ugyanmár, ennyire azért te sem lehetsz sötét, hogy ezt elhiszed.

Ja és ezért elköltözni? Más városban nincs pap, vagy más városban olyan jó az élet, hogy már nem is akaja megölni magát, hogy a mannybe jusson? Ezt a részét a dolognak meg egyenesen nem értem. Vagy a régi városban üldözte a hat évest a pap, hogy öld meg magad, mert így a mennybe jutsz?

A fanatizálók semmilyen körből sem vallásosak, többek közt az ilyen fanatikus ateisták sem, mint te vagy.

2010. jún. 6. 12:24
 15/19 A kérdező kommentje:

Nem ezért költöztek el, hanem mert az unokaöcsém faterja új melót kapott és oda költöztek. A gyerek konkrétan nem az öngyilkosságra gondolt, ezt hozzá kell tennem. Csak azt hangoztatta,hogy odát jobb...mert a pap bácsi azt mondta. És,hogy ő akkor meg akar halni, mert akkor oda kerül.

Nem tisztem megítélni,hogyan nevelik az emberek a gyerekeiket, de azért azt is meg kell fontolni neveléskor,hogy milyen korban ismertetik meg a gyerekeket a vallással.

2010. jún. 6. 15:00
 16/19 anonim ***** válasza:

A nevelés a szülő dolga. Punktum. Sokan elvárják az államtól, a kormánytól meg ki tudja még miktől, hogy nevelje meg a mostani rossz gyerekeket, de ez a szülő dolga lenne.

Persze sok kifogás lehet, de tény, hogy keveset foglalkoznak a gyerekekkel. Beadják őket bölcsödébe, este beültetik a tévé elé, és nincs vele komolyan elbeszélgetve.

Persze az megint más kérdés, hogy régen egy családfő eltartott egy családot.

A vallást régen is gyerekkortól tanították. Egyátalán nem mindegy, hogy a gyerek milyen vallású, mert a különböző felekezetek különböző közösségeket alkotnak.

A mennyország és pokol sem új keletű elképzelés, mégse akart senki emiatt meghalni még.

Persze lehet, hogy a pap magyarázott szarul, de emiatt nem kéne az egész egyházra általánosítani. Én attól vagyok kiakadva, amikor a nagy liberálisok szidják az egyházat. Akkor ki is a képmutató? Mikor egyfelől toleranciát hirdet, másfelől diszkriminál egy vallási közösséget.

Szerintem a fanatikus liberálisok veszélyesebbek, mint a fanatikus hívők. És ennek jelei látszanak is (lásd: mértéktelen bűnözés).

Aki önmegtartóztatást hirdet az rögtön képmutató, de ha valaki alkoholista, meg drogozik (pl. Stohl) az teljesen rendben van. Azért ezen el kéne gondolkodni.

2010. jún. 6. 20:11
 17/19 A kérdező kommentje:

Teljes mértékben igazad van, de én még hozzá tennék valamit.

Egy gyermeki elme roppant sérülékeny és befolyásolható, ha azt mondod neki,hogy ha rossz leszel a pokolban égsz el és folyamatosan ezzel tömi a szülő a fejét és persze mutogat neki példákat is (PL: csöves az utcán, vagy stb) akkor a gyerek idővel ráébred arra,hogy csak nem kéne rossznak lenni mert nem szeretne égni.

Szóval lényeg a lényeg a szülő dolga a nevelés....de akkor a vallás és egyéb meg ne szóljon bele.

2010. jún. 6. 23:06
 18/19 anonim ***** válasza:

De már bocs, mennyi esze van a rokonaidnak, nem akarják hogy a vallás beleszóljon a nevelésbe, mi francnak járatták az unokaöcsédet hittanra? Mit gondoltak miről lesz ott szó? Építőkockákat rakosgatnak egy bácsival? Vagy ennyire alulműveltek, hogy még azt sem tudják miről szól a Biblia? Nem hallottak még a menyországról? Nem olvastak egyetlen középkori irodalmi művet? Shakespeare-t? Mert ez mind erről szól.

Vagy az ő szüleik mert azt nem hagyták, hogy az iskola beleszóljon az ő nevelésükbe és maradtak ennyire ostobák?

2010. jún. 8. 17:38
 19/19 Xmes ***** válasza:
43%

Ezért mondom én azt, hogy minden vallást el kell törölni, mert káros mind egyénileg, mid kollektívan. De minimum +18-as korhatárhoz kell kötni.

De gyerekek vallásos programozása mindenképp bűn, és mind a szülőket, mind a papokat lecsukatnám érte.

2010. jún. 11. 09:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!