Ha megint nem jön el a világvége (se Jézus) 2018-ban azt a hívők mivel fogják magyarázni?
Jó kérdés,de rossz helyen.
Azokat kérdezd,akik nem fogták fel Jézus szavait,miszerint Jézus 2.eljövetele idejét,csak a mennyei Atya tudja,és még szent Fiának sem adott engedélyt ennek nyilvánosságra hozására.
Én,itt egyetlen időponttal riogatóval sem találkoztam.
A világ vége nem azt jelenti,hogy onnantól kezdve minden véget ér.Amikor Krisztus kijelentette,hogy veletek vagyok a világ végezetéig,ő erre a berendezkedésre gondolt,ameddig e világ fejedelme még ügyködhet.De Isten és Jézus a Bibliában számtalan helyen megígérti,hogy a második visszajövetel után,bár ez a világ valóban véget ér,de utána minden újjá lesz:
Mert új eget és új földet teremtek, a régire nem is emlékeznek, senkinek sem jut eszébe. (Ésa. 65,17)
De új eget és új földet várunk az ő ígérete szerint, amelyben igazság lakik. (2. Pét. 3,13)
És láttam új eget és új földet, mert az első ég és az első föld elmúlt, és a tenger sincs többé. (Jel 21,1)
@ 22:23
A lényegen nem változtat, mert kb minden korban várták ezt az "új világot" az akkori hívők aztán fura mód sosem jött el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!