A Biblia szerint Isten azért teremtette a csillagokat, hogy meghatározzák az idő múlását, az ünnepeket. De akkor miért teremtett ennyit?
"Mondja mindezt egy megtért keresztény geológus..."
Maradjunk annyiban, hogy egy álkeresztény, kontár geológus. Ugyanis nincsenek sületlenségek benne:) Szerintem a geológus tanár Werner Gittől olvasgathatnál
"A Biblia szerint Isten azért teremtette a csillagokat, hogy meghatározzák az idő múlását, az ünnepeket. De akkor miért teremtett ennyit?"
Hogy könnyedén belássuk, hogy a nagy bumm és a hasonló mesék mekkora nagy marhaságok:)
A Biblia az ünnepekre a Napot és a Holdat értette. A csillagok pontosvesszővel elválasztva kerültek megemlítésre, hogy még ezen felül azokat is megteremtette
1,14 És monda Isten: Legyenek világító [Zsolt. 104,19] testek az ég mennyezetén, hogy elválaszszák a nappalt az éjszakától, és legyenek jelek, és meghatározói ünnepeknek, napoknak és esztendőknek.
1,15 És legyenek [Jer. 31,35.] világítókul az ég mennyezetén hogy világítsanak a földre. És úgy lőn.
1,16 Teremté tehát Isten a két nagy világító testet: [Zsolt. 136,7-9] a nagyobbik világító testet, hogy uralkodjék nappal és a kisebbik világító testet, hogy uralkodjék éjjel; és a csillagokat.
"Majd kérdezz rá személyesen ha találkoznál vele :D"
Jó sok kérdésem lenne hozzá a világunk logikátlanságairól, ha személyesen találkoznék vele :D
"Ha ezért teremtette Isten a csillagokat, akkor miért teremtette mondjuk a fekete lyukakat meg a szingularitást? "
Na igen, intelligens tervezettség a négyzeten...
"Az égen látható csillagok egy része,intelligens teremtmények lakhelye. "
Mutass nekem egyetlen élőlényt aminek a csillagok a lakhelye! Még az sem kritérium hogy intelligens legyen!
"Maradjunk annyiban, hogy egy álkeresztény, kontár geológus."
Árad a keresztényi szeretet :D Kíváncsi lennék, vajon te a vallásod grál lovagjának vagy paródiájának képzeled magad?
"Szerintem a geológus tanár Werner Gittől olvasgathatnál"
Aki mérnök. Nem csoda hogy sületlenségekben hiszel, ha ilyen laikusoktól szerzed az infóid...
"Hogy könnyedén belássuk, hogy a nagy bumm és a hasonló mesék mekkora nagy marhaságok"
Ha esetleg nem esett le, a kérdésben pont egy olyan tényt vetettem fel, aminek tükrében az intelligens tervezettségből lesz mese. Ugyanis ezek szerint Isten logikátlanul és feleslegesen teremtett, ha egyszer a teljes teremtése 0,00...001 %-ának van bármi értelme is.
"A Biblia az ünnepekre a Napot és a Holdat értette"
Ezek szerint akkor a Biblia ebben is tévedett. Az ünnepeket ugyanis az év múlásához mérjük, az pedig a csillagok alapján nyomon követhető.
""Szerintem a geológus tanár Werner Gittől olvasgathatnál"
Aki mérnök. Nem csoda hogy sületlenségekben hiszel, ha ilyen laikusoktól szerzed az infóid... "
A törzsfejlődés buktatásához lég az én végzettségem is:) de ha neked ennyi elég, hogy higgy a törzsfejlődésben, az a te bajod, engem nem zavar. ok, Gitt informatikus mérnök. Az információról szóló értekezését azóta sem sikerült senkinek cáfonli, tehát a mai egyedül a bibliai teremtés megcáfolhatatlan. A törzsfejlődés megbukott
""A Biblia az ünnepekre a Napot és a Holdat értette"
Ezek szerint akkor a Biblia ebben is tévedett. Az ünnepeket ugyanis az év múlásához mérjük, az pedig a csillagok alapján nyomon követhető."
Tényleg. Az újhold ünnepe is mennyire a csillagokhoz köthető:) Gondolom a ma érvényben lévő ünnepekre céloztál. Ügyes:)
"Ugyanis ezek szerint Isten logikátlanul és feleslegesen teremtett, ha egyszer a teljes teremtése 0,00...001 %-ának van bármi értelme is. "
Neked akkor ez jó, mert a törzsfejlődésnek még ennyi esélye sincs. Gyakorlati valószínűsége nulla. Látszik, hogy az előzetes elvárásaidnak megfelelően választasz világnézetet és nem az igazságot keresed. Semmi meglepő nincs ebben
"Árad a keresztényi szeretet :D Kíváncsi lennék, vajon te a vallásod grál lovagjának vagy paródiájának képzeled magad? "
A szeretet mellett meg is tudom ítélni a másik keresztényt. De még taníts egy hívőt a kereszténységre:)
Egyiknek sem képzelem magam. Most akkor mi legyen?
"Igen és ebből egy a világító a nap! :D"
Tehát szerinted éjjel nem világít a Hold? Nem tükrözi a Nap fényét a Földre?
"Mózi valószínűleg a holdra utalt mint második világító csak akkor nem volt még köztudott hogy igazából a nap fényét veri vissza... :D"
Most akkor mégis világít, csak passzívan? Eddig csak magadnak mondtál ellent:)
"Az a baj hogy ilyeneket nem vesznek figyelembe a vallásosok csak "aahh a biblia az igaz"""
Akkor ez tárgytalan részedről, mivel bebizonyítottad, hogy csak szőrszálhasogatással lehet belekötni a Bibliába, komoly cáfolatok nincsenek
"A törzsfejlődés buktatásához lég az én végzettségem is:) de ha neked ennyi elég, hogy higgy a törzsfejlődésben, az a te bajod, engem nem zavar. ok, Gitt informatikus mérnök. Az információról szóló értekezését azóta sem sikerült senkinek cáfonli, tehát a mai egyedül a bibliai teremtés megcáfolhatatlan. A törzsfejlődés megbukott"
Ki beszélt a törzsfejlődésről? Werner Gittről volt szó, akit a geológia tanárának neveztél, de kiderült hogy hazudtál. Erre pedig egyből mellébeszélsz. Ennyit rólad...
"A szeretet mellett meg is tudom ítélni a másik keresztényt. De még taníts egy hívőt a kereszténységre"
Hívőket minek?
Te viszont újfent bizonyítottad hogy nem sok közöd van Jézus tanításaihoz, ha azt képzeled, megítélheted vagy akár csak képes vagy megítélni ki igaz keresztény és ki nem.
"Ki beszélt a törzsfejlődésről? Werner Gittről volt szó, akit a geológia tanárának neveztél, de kiderült hogy hazudtál."
:))))) Tévedtem, és javítottam magam. És nem csak Gittőrl volt szó, de gondolom amnéziás vagy. Segít a visszaolvasás. Te tényleg ennyire debil vagy? Ne haragudj ezért, de látszik, hogy milyen ostobaságokkal győzködöd magad. Féltek a Bibliától, mi?
Az indító kérdésben ejtett tévedésedet is hazugságnak tartod nyilván?:)
"Erre pedig egyből mellébeszélsz."
Az adekvát reagálásaimat nevezed mellébeszélésnek? Érdekes látni, hogy szenvedsz a fogalomzavaroktól:)
De legyen. Ha neked annyi elég, hogy írtam egy tévedést, akkor örülj neki, hogy mekkora tudományos bizonyítékot szereztél. Érdekesen gondolkodtok ti ateisták:) Vagy a rettegéstől beszéltek mellé?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!