Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Sok hívő miért szed gyógyszert?

Sok hívő miért szed gyógyszert?

Figyelt kérdés
2018. jan. 12. 10:32
1 2 3 4 5 6
 31/55 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, szerintem a kérdés kicsit árnyaltabb annál, mint ahogyan te gondolod. :)

De talán lehetné egy picit nyitottabb, ha kíváncsi vagy a másik fél álláspontjára, akkor ne csak a saját véleményed szajkózd, hanem hallgasd meg a másikat, és tiszteld a vitapartnereid. :)

2018. jan. 12. 13:28
 32/55 anonim ***** válasza:
6%

"Én keresztény vagyok, és elfogadom az evolúciót. Nem kell senkit ajnároznod, akinek a véleményével nem értesz egyet, de szerintem a másik embert tiszteletben kéne tartani. Ez a folyamatos provokáció, mások sértegetése nem helyes szerintem"

Tudom, hogy ki vagy, annak ellenére hogy nincs kint a "neved". Ha nem helyes, akkor minek csinálod? Ráadásul az ateisták népszerűségét igényelve szidod a kreacionista keresztényeket. Szerintem a gerendáddal foglalkozz, ne a szálkámmal.

Tudod, ha az evóról vitatkozom, attól még nem utálom a másikat. Neked a vita tiszteletlenség, nekem nem. Hidd el, hogy sok kereszténynek rólad is meg van a véleménye, csak én nem jövök ezekkel, mert felesleges, kicsinyes és ostoba dolog.

Provokálás? Kiket? Az ateistákat a vallási rovatban. Gondolkozz csak ...

2018. jan. 12. 13:40
 33/55 A kérdező kommentje:

Én nyitott vagyok, csak nem eredeti gondolatokat kapok.

Leírtam, hogy miért is hülyeség a pap a tetőn dolog.

Ennyi.

Elég hülyén jön ki, hogy emberek milliói halnak meg, de tegnap megmentették xy-t és akkor hűha.

2018. jan. 12. 13:44
 34/55 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem sértegettelek, csak kifejeztem a nemtetszésemet. :)

Amúgy nem, még mindig nem Gabriel Tailor vagyok, már egy párszor próbáltad rám húzni ezt, de még mindig nem ő vagyok. :)

Minden jót neked. :)

2018. jan. 12. 13:45
 35/55 anonim ***** válasza:
100%

"Azt gondolom, h elég fura, h a tudományhoz fordulnak."

Elég sok hívő van, aki tudományos munkát folytat. Nagynéném szülész-nőgyógyász szakorvos és hívő. De ismer nagyobb prof-okat is, akik szintén hívők.

A gyógyításban rejlő lehetőségek azért vannak, hogy éljünk velük. A gyógyszer maga is Isten ajándéka: Ő adta ugyanis azt a tehetséget az orvosoknak, a gyógyszerkutatóknak, hogy tudásukkal az emberek javát szolgálják. A tudománnyal semmi probléma nincs, amíg pozitív dolgokra használjuk és nem pl. egymás kiirtására...

2018. jan. 12. 16:34
 36/55 A kérdező kommentje:

" Ő adta ugyanis azt a tehetséget az orvosoknak, a gyógyszerkutatóknak, hogy tudásukkal az emberek javát szolgálják. "

Persze, ki más?:D

Akkor igazából az egyetemnek meg a többinek semmi köze hozzá? :D Az az x év csak egy kis hóbort volt.

2018. jan. 12. 16:39
 37/55 anonim ***** válasza:
64%

# 36/36 Időpont ma 16:39

Miért provokálsz?

2018. jan. 12. 17:56
 38/55 anonim ***** válasza:
20%

# 5

És az egyházak miből van pénzük... hát az adóból amiért mások dolgoznak! :D

2018. jan. 12. 19:17
 39/55 anonim ***** válasza:
50%

# 12

Azt úgy hívják hogy iskola ahol reális dolgokat tanítanak nem pedig mendemondákat mint a gyülekezetekben...

2018. jan. 12. 19:19
 40/55 anonim ***** válasza:
82%

"# 36/36 Időpont ma 16:39

Miért provokálsz?"

Jogos, a 41%-ost nem véletlenül szóltuk meg a stílusáért. Kérdező, te is próbáld meg megadni az alapvető tiszteletet a màsiknak, ha nem is értesz egyet vele!

Másrészről az is jogos, hogy az ilyen kijelentések, minthogy a tudás Istentől származna, csak jól hangzó frázisok. Egyelőre az emberiség mai tudása mind annak köszönhető, hogy egy-egy ember felfedezett valamit. Arra semmi nem utal, hogy Isten bármelyik felfedezésnél ott lett volna.

2018. jan. 12. 19:37
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!