A Fáraó meg a lánya, hogy nem vette észre, hogy a kis jövevénynek nincs előbőre?
7.Hsz!
A nőies mellek,és egyéb testi adottságai hormonzavarra utalnak.
"hogy fogadhatta be Ő is e kisgyermeket, mikor tesvéreit meg írtotta??"
Talán hallottad, hogy hermann göring egyikl kedvenc ( mert egyik legkiválóbb ) repülőtisztje zsidó volt. Maga göring hamisított számára papírokat és amikor valaki még is kiszúrta, akkor hangzott el elhíresült mondása: "én mondom meg, hogy ki zsidó".
Gondolom, ilyesmi már 3500 évvel ezelőtt is volt. akár Egyiptomban is. ( A 4000 év ( inkább 3900 ) még Ábrahám kora. )
+++
# 12/12 Időpont tegnapelőtt 20:33
Talán olvasd el a történet leírását a Bibliában.
Aszerint a maam DIREKT kiszúrta, mikor megy fürdeni Faraó lánya és úgy bocsátotta vízre, hogy ne tudja nem megtalálni. Annak lett volna elenyésző vlószínűsége, hogy ne talákja meg. A mama meg is várta, míg megtalálja.
Ezt írja a Biblia és sajnos eredeti videofelvétel egy sem maradt fenn, így ez az egyetlen forrás.
"A nőies mellek,és egyéb testi adottságai hormonzavarra utalnak."
Ennek nincs sok köze a szexualitáshoz. A homoszexuális férfiak nem hormonzavarosak és nagy részük egyáltalán nem nőies. Sőt, kifejezetten férfias férfi.
Az, hogy az adott fáraó nőies testalkattal volt "megáldva", max a nőknél rontotta az esélyét, de nem jelenti azt, hogy szexuálisan nem a nők izgatták volna.
# 12/12 Időpont tegnapelőtt 20:33
Bocsi, azt el is felejtettem:
"lejött Fáraó leánya fürödni a folyóban és kísérõ leányzói jártak a folyam partján; és õ megpillantotta a gyékénykosárkát a sás között és küldte szolgálóleányát, hogy hozza el. És fölnyitotta és meglátta a gyermeket, és íme a fiú sírt. És megszánta õt és szólt:
A HÉBEREK GYERMEKEI KÖZüL VALÓ EZ!" ( Mózes második könyve, 2. fejezet, 5-65. vers )
Tehát tudták. De "felnõtt a gyermek és elvitte õt Fáraó leányához és az õ fia lett és elnevezte Mózesnek és mondta: Mivelhogy a vízbõl mentettem meg õt." ( uo 2:10 )
Tehát jogilag Fáraó leányának fia lett, úgy gondolták, ha Fáraó udvarában nevelkedik, egyiptomi lesz. Arra nem gondoltak, h amíg saját anyja szoptatta, megtanította Ábrahám, Izsák, Jákob hitére.
#15/15 / "Arra nem gondoltak, h amíg saját anyja szoptatta, megtanította Ábrahám, Izsák, Jákob hitére."
Kb. 2 éves koráig szoptathatta a gyereket az anya, és a kérdés, h egy 2-3 éves gyermek mit érthet meg az ábrahámi
hittételekből? Vagy elképzelhető, hogy 15-16 éves koráig nevelte a gyermeket az anya (hogy megértse Ábrahám hitét)?? Miért várt volna eddig a fáraó leánya, hogy a kis gyermek helyett egy majdnem nagykorút kapjon vissza? Lehet, hogy napi szinten látogatta a gyermeket a hercegnő!?
Olyan 40 éves korában ütötte le Mózes a héber embert verő egyiptomit, és a kérdés az, hogy 40 éves koráig nem látott még olyat, hogy egyiptomi hajcsárok ütlegelnek melósokat, netán rabszolgákat?? (vannak olyan elképzelések, hogy a héberek olyanok voltak egyiptomban, mint ma a törökök németországban - melóztak fizetésért).
1) Bár riktán, de ma is előfordul, hogy akár 3 évig szoptatnak. És a mama nyilván nem erőlt3ette, hogy minél előbb.
2) Az imákat ( reggel, délután, este ) az Ősdatyák vezeték be ( Ábrahám, Izsűk, Jákob ), a héberek - természetesen - megtartották a szokást Egyiptomban is. Sőt, már Szombatot is tartottak, ez onnan tudható, h a Kinyilatkoztatáskor ( 2Móz 20:1-14 ) a Szombat törvényében
"EMLÉKEZZÉL meg a szombat napjáról, ..."
Vagyis a gyerek LÁTTA, hogy imádkoznak, hogy a pénteki napnyugta előtt a mama mécsest gyújt, hogy aztán nem dolgoznak, stb. 2 - 3 évesen ha nem is érti, megjegyzi amit sokszor mondanak, pl, h van I-ten(ke) és CSAK EGY.
( A zsidó gyerekek 3 évesen kezdenek tanulni olvasni, majd írni - gyerekkorom legszörnyűbb emlpékei közé tartoznakl az iskolai olvasásórták, mert már előbb folyékonyan olvastam, nem győztem kivárni, míg a többiek kibetűzik, kb 3-szor olvastam végig mindent, mire rám került a sor. Volt az osztályban mégegy zsidó, Ő is így volt. )
Szal nyugodtan belenevelődhetett, hogy ő héber.
"nem látott még olyat, hogy egyiptomi hajcsárok ütlegelnek melósokat, netán rabszolgákat??"
Valszeg de. Csakhogy később kiderül, h ez nem közönséges eset volt, hanem az egyiptomi "bement" a héber sátorba - nem lopni, ha érted. A héber hazaérkezve nyilván felelősségre vonta, de az egyiptomi valszeg erősebb volt.
Javaslom, olvasd figyelmesen, van hozzá jegyzet, magyarázat: [link]
2 Móz 2:10 szerint nem 2-3 éves korában került a fáraó udvarába Mózes.
"És felnőtt a gyermek és elvitte őt Fáraó leányához és az ő fia lett és elnevezte Mózesnek és mondta: Mivelhogy a vízből mentettem meg őt."
Ez,hozzávetőleg 12 éves kor lehetett.
Igazad van #19/19!
Megadom magam! Furcsa szokások voltak egyiptomban örökbefogadás terén. Megtetszik egy gazdag, jól szituált hölgynek egy elesett kisbaba, aztán akkor veszi magához, mikor az már rendesen benne van, mondjuk az "iskoláskorban"! Gondolom nem okozott gondot a gyermek Mózesnek, hogy 8-12 éves korában lecserélik nevelőanyját egy másikra... Régi idők... Furcsa dolgok...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!