Ha csak EGY igazság létezik, akkor miért van ilyen rengeteg vallás a Földön?
" Azonban azèrt van ennyi nèzőpont, mert ennyi arca van a megfigyelhetőnek"
Nagyon szép gondolat, de mit értesz "megfigyelhető" alatt?
Vallásokkal kapcsolatban nem értelmezhető istenre vonatkozó közvetlen megfigyelés.
„Ha csak EGY igazság létezik, akkor miért van ilyen rengeteg vallás a Földön?”
Ugyanazért, amiért tudományos diszciplínákból, művészeti irányzatokból, jogi rendszerekből, meg államformákból is. Ugyanazt az egyetlen igazságot számtalan módon lehet megközelíteni, más szempontból leírni és értelmezni. Miért pont a transzcendenssel volna ez másképp?
„És ha már itt tartunk: mi lenne az az egy igazság?”
Éppen az, hogy egyetlen igazság van. Ez az, amiben mindenki egyetért, hogy a lét abszolút.
Pontosan. Isten Alfa ès Omega
Valami ès semmi. Miben van minden? :)
"#8 áruld már el mi bizonyítja hogy pont a keresztényeknek van igazuk? Ugyanennyi esélye van rá a zsidóknak, muszlimoknak, dubhistának vagy bármelyik másik, földön nyilvántartott kb. 4000 vallásnak. Szinte mindben van teremtő, csodák, próféták, szent könyv ami ezeket bizonyítja."
Győződj meg magad
Az abszolút igazság léte nem azt jelenti, hogy MINDEN megfogalmazható állításról eldönthető, hogy igaz-e vagy hamis, hanem hogy LÉTEZIK ilyen állítás. Vagyis nem zárja ki a szubjektív megtapasztalást.
Tehát az nem abszolút, hogy egy étel finom-e vagy sem, de az sem feltétlenül abszolút, hogy az ebben a pillanatban előttem lévő furcsa alkotmányt asztalnak nevezzük. Ami biztosan igaz, hogy amit megeszek, az létezik, csakúgy, mint az a dolog, ami éppen előttem van.
"Lepontoztatok mert leírtam? :'D szèp. Nincs mit."
A trolletetés mindig kockázatos. Megeteted őket, majd neked mennek:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!