Egy igaz Isten tényleg bűnnek tartaná az igaz szerelmet? Vagy félrefordítás? Esetleg Isten nem létezik? Esetleg pusztán az emberi tényező miatt került bele a Bibliába? Létezhet egyáltalán Isten? És ez tényleg a "keresztény Isten"?
Szerintem mindenki tudja, hogy mire gondolok. (1 Mózes 19:1-13; 3Mózes 18:22; Róma 1:26-27; 1 Korinthus 6:9, ha esetleg a kérdésből nem derült ki)
Ezzel szemben, a félrefordításról:
Túlmagyarázás lenne?
+A Bibliát mégiscsak emberek írták és kerültek bele olyan dolgok, amiket az akkori kor nem nézett jó szemmel, de ma már tök természetesek.
Pl
-2 anyagból készült ruha halálos bűn
-kertbe kétféle növény halálos bűn
-pajesz borotválása halálos bűn
stb
Persze, ezeket ki lehet magyarázni, de ha a félrefordítás túlmagyarázás, akkor ez mi?
Vagy esetleg tényleg arról van szó, hogy az emberek hibáztak vagy másképp értelmezték?
Például a Biblia szerint a Föld csak néhány ezer éves, holott a tudomány mai állása eléggé egyértelműen bizonyítja, hogy több, mint 4 milliárd éves a bolygónk.
Vagy szimplán tényleg arról van szó, hogy Isten elítéli az igaz szerelmet, csak azért, mert azonos neműek szeretik egymást?
Ha valóban erről van szó, felmerül bennem a kérdés: Isten valóban "a jó"?
Esetleg felmerül az is, hogy egy ilyen Isten valóban létezhet?
És itt még jön a valódi kérdés: a keresztény vallás mivel több, mint bármelyik másik? Minden vallás azt gondolja magáról, hogy az az igazi, minden vallásnak van egy szent könyve, ahol le van írva, hogy az az igazi. Lásd Korán, vagy Védák könyve.
Kérlek értelmes válaszokat. Köszi.
"Minden vallás azt gondolja magáról, hogy az az igazi, minden vallásnak van egy szent könyve, ahol le van írva, hogy az az igazi. Lásd Korán, vagy Védák könyve"
Isten nem hozott vallásokat létre.
ennél fogva egy használati utasítás létezik az emberek számára Istentől.
Hogy keresztény élet a helyes, az a messiási király élete miatt igaz.
Két megváltás, vagy megmentésben részesülni más módja nincs a jövőt illetően.
Az igaz Isten nem titkolózik, bemutatkozik, elmondja a Terveit, a jövőről is tájékoztatást nyújt, valamint egységes imádatot vár el mindenkitől.
A szava történelmileg, tudományosan, és a próféciák beteljesedése terén is maradéktalanul megbízható kell hogy legyen.
Ilyen könyv pedig csak egy van.
A keresztény élet pedig azért igaz elvárás az imádat bemutatása területén, a korán a védák, vagy más vallással szemben, mert Isten választott népének alapul vételét illetően, mindig is látható volt, hogyan érez gondolkodik Isten a helyes emberi imádatról.
Jézust pedig mint a szövetség követét, azért küldte, mert a valamikori népe felrúgta a szövetséget Istennel, és már nem tartották be azt amit elvárt tőlük.
És mint ha nem lett volna ez elég, még a megváltót, Isten küldöttjét is megölték.
Minden erkölcsi törvényt elvet, amit az embernek be kell tartania a Biblia tartalmazza.
A korán nem is Istenről szándékáról, és az élet megoldásának módjáról beszél, hanem magára az emberre helyezi a hangsúlyt.
A Többiről nem is beszélve.
Nem akarok semmit megmagyarázni.
Csak rákérdeztem, hogy szerintetek/a ti Istenetek elítéli-e az igaz szerelmet, mert például ott a félrefordítás lehetősége, vagy hogy másképp értette/nem pont úgy van (lásd a Föld nem 6000 éves).
Alapból kérdeztem, hogyha igen (amit válaszoltak), akkor vajon egy olyan Isten aki az igaz szerelmet elítéli "jó"?
Mert az oké, hogy Isten a "terve" az volt, hogy a férfiak és a nők szaporodjanak és lepjék el az egész Földet, de...
Vajon egy olyan Isten, aki saját céljai érdekében használja az embereket és nem ad utat az igaz szerelemnek, az valóban "jó Isten"?
És azt, hogyha már itt tartunk, hogy igazából Isten "jó vagy sem"? Akkor feltehetjük, hogy vajon valóban létezik-e?
Én úgy gondolom, hogy egy igazságos és jó Isten, ha tényleg létezik és tényleg őt követjük, akkor nem ítélné el bárki igaz szerelmét.
Amúgy a linkelt helyről, Szodoma és Gomora példája:
"Ott van például Szodoma és Gomorra története (Genezis 19. fejezet). Szodoma lakói ebben meg akarják erőszakolni Lót angyali látogatóit, a megrémült Lót pedig saját lányait ajánlja fel nekik, hogy megvédje vendégeit (sikertelenül). Isten büntetésül elpusztítja a két várost. De vajon a szodomaiak bűne valóban az volt, hogy azonos neműekkel akartak konszenzuális, szeretet-alapú kapcsolatot létesíteni? Nyilvánvalóan nem. A szodomaiak heteroszexuális házasságban élő férfiak voltak, akiknek a legnagyobb bűne az volt, hogy erőszakos szenvedélyeik teljesen eluralták az elméjüket, és felebarátaikra támadtak. Az Ószövetség az idegenekkel szembeni ellenségességet, a vendégszeretet elutasítását bűnnek tekinti, akárcsak a nemi erőszakot. Az ókorban a férfiak (például ellenséges katonák) megerőszakolásának többnyire semmi köze nem volt a homoszexuális orientációhoz, célja elsősorban a megalázás, a szabad emberi létezésből való kizárás, a rabszolgasorba vetés volt. Amikor a Bibla más helyeken utal a szodomaiak bűnére, akkor soha nem a homoszexualitás kontextusában teszi ezt, hanem minden esetben a szexuális promiszkuitás, az élvhajhászás, az istentelenség, az igazságtalanság, a gyengék erőszakos elnyomása értelmében (lásd Izajás 1. fejezet vagy Lukács 10:10)." (A forrást a kérdés szövegében megtalálod.)
Tudományosan egyáltalán nem megalapozott a Biblia.
Lásd evolúció.
Emellett sok dolog van, amiket fent is leírtam, amit ma már senki, de tényleg senki nem tart be, az emberek nagy rész azt sem tudja, hogy ez szerepel a Bibliában.
Persze-persze, nem akarom senkinek a hitét bántani, meg "Isten nem úgy értette" meg "emberi tényező" meg "félreértjük" meg hasonlók.
De, ha ezekre mondhatjuk ezt, ezeket kimagyarázhatjuk, akkor a homoszexualitást miért nem?
Hiába nullázol, Isten az életet egyféle képen alkotta, ami hibátlan volt, Soha nem támogatta,és nem is fogja támogatni ezt a természet ellenességet.
Az áldását a házasságra, egy férfi és egy nő között adja, ha bukfencet vetsz akkor is.
Egyáltalán nem nulláztam,
Viszont ahelyett, hogy ezzel foglalkozol meg össze-vissza beszélsz, mi lenne, ha végigolvasnád azt, amit írok?
És arra reagálnál, amit írok és kérdezek? Mert én arra reagáltam, amit írtál, annak ellenére, hogy én tettem fel a kérdést...
Nem tudod a hitemet bántani, az evolúció, egy elmélet, amit egy ember hozott létre, felsőbb utasításra.
Megkérték Darwint, hogy az élet létre jöttét írja meg, Isten kizárása nélkül.
S a végén Darwin azért megjegyzi, hogy nem zárja ki Isten létezését.
Az evolúciót nem lehet bizonyítani, pedig nagyon akarják.
a semmiből nem jön létre a valami. A világegyetem, a bolygók, és az élet, szervezett módon működik, ami tervezettségre vall.
Ami pedig tervezett, ott van Tervező, és ahol törvények vannak, ott van törvényhozó is.
Tudod kedves Kérdező, sokkal többen vannak, akik a Teremtőt, a saját érdekük szerint köteleznék, hogy fogadja el Őket, mint akik alázattal elfogadják, hogy az a jó amit Isten állít fel.
Isten nem alkuszik meg, és nem alkudozik. Saját maga ellen beszélne, és egyik szavával a másikat ütné.
Isten nem alkalmaz logikai bukfencet, ahogy az emberek.
Ezért a bölcsessége, az igazságossága, hatalma és a szeretete, sokkal magasabb szinten működik, mint azt az ember gondolná. Ezért íratta le pl, Jób könyvében, hogy Jób is vádolja Istent addig, míg a Teremtő rá nem ébreszti a valóságra vele kapcsolatban.
Nyisd ki az elméd, és kérj Istentől bölcsességet. Így olvasd a szavát.
Azért szerintem elég jól bizonyítják ilyenekkel.
De mindegy. Akkor ne mondjuk, hogy evolúció. Mondjuk csak azt vegyük alapul, hogy a Biblia alapján a Föld 6000 éves.
Tudományosan bizonyított, hogy ez nem igaz.
Sem a bolygó, sem a Föld sem semmi NEM 6000 éves
(millió éves leletek, kőzetek stb).
És itt megint nem a keresztény hitet akarom támadni, mert ezt is kimagyarázzák, hogy ez "idő előtti" meg hogy "nem kell szó szerint értelmezni".
De ugyanúgy a homoszexualitásra is mondhatnánk ezeket, sőt, ott van pl a pendulumos cikk, ami kb mindent megmagyaráz szimpla (véletlen vagy szándékos) félrefordításokkal.
De HA azt mondod, hogy Isten így "gondolkodik erről", akkor nem gondolod, hogy amit leírtál az szimplán nem szeretet és nem igazságosság?
Mert a te logikád szerint Isten elítéli két azonos nemű ember között a szerelmet, mert az ő érdekeit és terveit sérti. Te azt mondod, hogy Isten gondolkodása sokkal összetettebb, mint az emberé, mert mi csak a saját céljainknak tudunk élni és csak ezek alapján tudunk hinni. De az alapján, amit írsz Isten is csak a saját céljainak "él" és éppen olyan önző, mint az ember.
(Ezekre a sorokra reagálva írtam le "Ezért a bölcsessége, az igazságossága, hatalma és a szeretete, sokkal magasabb szinten működik, mint azt az ember gondolná.")
És nem a hitedet akarom sérteni vagy megváltoztatni, csak ezen belül a melegekről alkotott képet nem értem egyszerűen.
A valódi Istentől jövő tájékoztatásban a Föld nem szó szerinti 6000 éves.
Viszont a rajta levő emberi élet igen.
A nap, a világító testek, a bolygók, jóval alőbb lettek a Földnél, növények, állatok, stb pedig sokkal előbb lettek létre hozva, az embernél.
Az ember a Teremtés koronája, tehát utolsó alkotásként hozta létre, mint egy befejezve a Teremtést.
ennél fogva a Te általad említett feltevéseket, némely vallások vezetői oktatják így a tudományt belekeverve.
Isten nincs ellene a tudománynak, sőt szeretné ha ismeret szeretnénk a létről, hogy ezáltal is lássuk, valóban méltó a dicséretre.
Csak akkor haragszik a tudományra, ha ezek ellent mondanak Istennek, és a szuverenitásának, és a hatalmának.
Gondolj bele, a Biblia írói, amikor még a tudomány nem is létezett, beszél a víz körforgásáról, a Föld kerekségéről, stb
Ugyan honnan tudhatták ezek az emberek ezeket?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!