Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Isten miért teremtett olyan...

Isten miért teremtett olyan világot ahol betegség, halál, szegénység, stb. van, ha szeret minket?

Figyelt kérdés
2017. nov. 2. 10:21
1 2 3 4 5
 21/41 A kérdező kommentje:
#20 de az az ő bajuk ha ettek a tiltott gyümölcsből. Most komolyan 2 ember miatt bünteti a többi kb. 7 milliárdot?
2017. nov. 2. 15:29
 22/41 Darkmoon80 ***** válasza:
39%

Ki teremtette a pestist, kolerát, leprát?

HA elfogadod, hogy a bibliai teremtésleírásban foglaltak szerint teremtette Isten a világot, és így az ÉLŐLÉNYEKET is, akkor bizony a bacik és vírusok teremtése már megtörtént, MÉG a bűnbeesés előtt!!!! Miért is teremtette őket Isten az Édenkert édeni állapotában? Csupa szívszeretetből? (És nem, nem a sátán teremtette az élőlényeket, még a bacilusokat sem. Ez egyértelműen le van írva a Bibliában.)

Ha nem fogadod el a teremtés Bibliában leírt formáját -szerinted nem Isten teremtette a betegségeket- , akkor ezen az alapon joggal megkérdőjelezhető BÁRMELY a teremtéstörténetben leírt esemény, így akár maga a bűnbeesés is!!!

2017. nov. 2. 15:52
 23/41 Dongaben ***** válasza:
31%
Nem olvastam végig a 3 oldalt. Engem, mondjuk megölne az unalom, ha nem kellene problémákat megoldani, segíteni másokon. Kinek kellene egy "Tökéletes Világ"? (Ahol semmi nem történik, csak a napi rutin...) Akármelyik Isten teremtette az életünket, az jól tette, hogy hagyta a változást!
2017. nov. 2. 16:52
 24/41 anonim ***** válasza:
6%

22: A Sátán és démonai nem tudnak teremteni, de élőlényeket eltorzítani igen. Baktériumokból sokféle van, nemcsak kórokozó, hanem szimbióta is, talajlakó, lebontó, satöbbi. A démonok belőlük hozhatták létre a kórokozó baktériumokat. Néhány mutáció elég.

A vírusok eredetéről vitatkoznak a tudósok, a legelfogadottabb elmélet szerint töredék örökítőanyagból lettek, csak akkor miért tudnak fertőzni?

2017. nov. 2. 17:35
 25/41 anonim ***** válasza:
31%

Kedves válaszoló.

Ez nem csak " megettem egy körtét" dolog.

sokkal mélyebb események történtek, ami igencsak érinti Isten szuverenitását.

Valamint az ember hűsége is megkérdőjeleződött, az életadója felé.

2017. nov. 2. 17:37
 26/41 anonim ***** válasza:
52%

Isten,egy tökéletes világot teremtett,de az ember Sátán uralmát választotta,ami az isteni rend elleni lázadás.

Ennek a lázadásnak természetes következménye a szenvedés,betegség,halál,szegénység.

Az istentelen emberek,a Sátáni tevékenység következményeit,igyekszenek Istenre hárítani.

2017. nov. 2. 17:44
 27/41 anonim ***** válasza:
52%

A "kórokozók"teremtéséről:

Ma,már köztudott,hogy a génmanipulálással miket lehet elérni,s azt,az ember is el tudja végezni.

Aki hiszi,hogy Lucifer(ma Sátán)Isten legbölcsebb,és legnagyobb hatalommal bíró teremtménye,aki Isten ellen lázadt,bármikor megváltoztathatja az eredetileg hasznos vírusok,baktériumok,gombák tulajdonságait.

2017. nov. 2. 17:51
 28/41 Dongaben ***** válasza:
28%

Ez, mekkora marhaság! Elvileg Isten teremtett egy emberpárt. (Egyesek szerint 2 nőt...:XD) Jutott nekik szabad akarat is... MIKOR volt olyan, hogy akár csak 2 ember teljesen egyetértett valamiben?

Én elhiszem, hogy ISTEN teremtette a világot, de a szabályokat már az emberek hozták, és hozzák!

Ez, semmivel nem hihetetlenebb, mint, amit a "Szent könyv"-ben írnak. (Amit mellékesen emberek állítottak össze a 4. században.)

2017. nov. 2. 18:05
 29/41 anonim ***** válasza:
23 Dongaben fejlődik ! Ritka a gyakorin, ahol inkább mindenki alászáll a poklokra!
2017. nov. 2. 21:33
 30/41 Dongaben ***** válasza:
0%

@# 29!

JA! Leírtam, amit akartam, többször is! DE ebben a kategóriában SÜT a rosszindulat! Ilyenek az emberek, és ehhez semmi köze annak, hogy melyik vallást követik!

Boldog Új Évet!

2017. nov. 2. 22:46
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!