Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Isten miért ilyen kegyetlen...

Isten miért ilyen kegyetlen sok emberrel oktalanul?

Figyelt kérdés
Miért van az hogy van mondjuk egy hívő házaspár aki világ életükben jót cselekedtek mindenkivel , a biblia szerint élnek és mondjuk meddők?Miért van az hogy a legnagyobb vágyuk, az , hogy egy kisgyereket szeretetben, becsülettel, odaadással felneveljenek, nem adatik meg? És ez nem szabad akarat mert nem az akarata miatt nem tud a nő lombikprogramok ellenére sem teherbe esni...
2017. okt. 26. 06:53
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
Sajnálja a gonoszokat, legyenek azok emberek vagy démonok. Úgyhogy hagyja őket.
2017. okt. 26. 10:36
 12/28 anonim ***** válasza:
Nem kell rágörcsölni. Fogadjanak örökbe, ezt tervezi unokatestvérem is, akinek a feleségének méhében mióma van.
2017. okt. 26. 10:43
 13/28 anonim ***** válasza:

Kedves #9, én nem kérdezek butaságokat, úgyhogy kihagytam volna az utolsó szót.

Ezen kívül én nem is kérdezek ilyet, mivel tudom, hogy a Biblia SENKINEK nem ígér jó életet vagy igazságot ITT, a Földön.

Mondjuk azért érdekes a kérdés, mert nekik a túlvilágon SEM lesz gyerekük. El nem bírom képzelni, mivel kárpótolja majd őket az isten: szerintem nem is fog neki sikerülni. Akármit is ad, az nem ér fel egy gyerekkel.

2017. okt. 26. 11:00
 14/28 anonim ***** válasza:

" Kedves #9, én nem kérdezek butaságokat, úgyhogy kihagytam volna az utolsó szót.

Ezen kívül én nem is kérdezek ilyet, mivel tudom, hogy a Biblia SENKINEK nem ígér jó életet vagy igazságot ITT, a Földön. "

Bocs, nem Rád gondoltam, hanem egy másik 72%-osra (aki kérdez).

Egyetértek Veled!

2017. okt. 26. 11:04
 15/28 Tyler913 ***** válasza:

Sok tanulságos választ olvastam annak ellenére,hogy a válaszadók végkövetkeztetéseivel adott esetben nem értettem egyet.

A világban levő rossz,illetve a "miért történnek jó emberekkel is rossz dolgok" ősi kérdés,amivel a Biblia is foglalkozik,lásd Jób könyvét. Alapvetően nagyon sok félreértés származik abból,hogy azt, mi a jó és a rossz,az emberek a pillanatnyi érdekeik mentén döntik el,és élik meg, ahogyan egy hisztis gyerek is vádolja a gyerekét,amikor nem engedi,hogy folyton csokit egyen,pedig neki ott és akkor az esne jól. Viszont mivel gyerek,képtelen a döntése hosszú távú következményeivel számolni.

Isten összehasonlíthatatlanul nagyobb léptékkel gondolkozik,mint mi,nem egyes emberek pillanatnyi érdekeiben,hanem millió és millió ember örök sorsában. Ami most rossznak tűnik,lehet,később jóra válik. Ami nekem rossz,lehet, hogy a másik embernek jó.

Fontos megérteni,hogy az Isten jósága és szeretete nem abban mutatkozik meg,hogy mindig azt csinálja,amit mi és ahogyan mi akarunk,ahogyan a jó szülő sem mindig azt csinálja,amit a gyereke akar. Ráadásul azt sem szabad elfelejteni,hogy bűn alá rekesztett világban élünk,amelynek hatásai alól nem vonhatjuk ki magunkat mi sem.

ISTEN ELSŐSORBAN A LELKÜNKET,ÉS NEM A KÖRÜLMÉNYEINKET AKARJA MEGVÁLTOZTATNI. Neki sokkal jobban számít,hogy lelkileg milyen vagy,és ez hat vissza esetleg a körülményeidre,nem pedig fordítva.

Hogy a kérdés kifejtésében hozott konkrét esetre reagáljak: természetes,ha egy pár nagyon vágyik gyerekre. Azzal sincsen baj,ha próbálkoznak,ha küzdenek ezért - egy bizonyos szintig. De el kell jutni oda,hogy a gyermekáldást Istenre bízzák,és "azzal dolgozzanak", amit Isten a kezükbe ad. Lehet,hogy örökbe fogadással. Lehet,hogy saját gyermekük nem lesz,de az így felszabaduló idejüket és energiájukat más téren nagyon előrevivő dologra fordíthatják.

Én ismertem olyanokat,akik mindenáron gyereket akartak,és mikor megszületett,derült ki,hogy mindketten olyan örökletes betegség hordozói,ami ebben a kombinációban a gyereknél kiütközött,és meg is halt szegény. Lehet,hogy Isten azért nem akart nekik gyermeket adni,mert meg akarta óvni őket ettől a fájdalomtól.

Egy biztos: a "miért" az egyik legalapvetőbb emberi kérdés. De el kell fogadni azt is,hogy emberek vagyunk,szükségszerűen töredékes az ismeretünk,ezért sok esetben csak találgathatunk. Aki Istenben hisz és bízik,az sem ismeri minden kérdésre a választ. Istennel járni annyit jelent,mint a következő lépést rá bízni. Azt viszont mindig megmutatja időben.

2017. okt. 26. 11:25
 16/28 imakommandós ***** válasza:
33%

Kedves kérdező szeretnék a helyzetedre rávilágitani.

A Földön az emberiség nem Isten országában él, itt nem gyakorolja Isten az abszolút hatalmát. Nem Isten törvényei alatt élünk mert akkor nem lenne se bűn, se betegség, se halál.

Hanem ebben a világban a sátáné a nemzetek feletti uralom, és csak az Isten Fiában való hit által, szabad akarati döntéssel lehet megszabadulni a sötétség hatalmából és átkerülni Isten országába.

Nem Isten kegyetlen, hanem a sátán. Jézus azért jött, hogy jót tegyen és meggyógyitson mindenkit aki az ördög elnyomása alatt van.

2017. okt. 26. 11:42
 17/28 anonim ***** válasza:
70%

"Ami most rossznak tűnik"

Az nagy részben rossz is, és az is marad.

Egy dologban tévedsz csak: egy végtelen isten NEM kényszerül kompromisszumokra!

Tehát, ha ő jót akar tenni, akkor nem kell előbb rosszat tennie, hogy aztán majd ezt jóra váltsa. Nem kell próbák elé állítania téged, hanem egyenesben megadhat minden jót.

Konkrétan ez azt jelenti, hogy már a teremtés előtt tökéletesen ismert mindent, és EZT AKARJA, ami most történik!

2017. okt. 26. 12:32
 18/28 anonim ***** válasza:
És miután már nem keverjük a cselekvés szabadságát az akarat szabadságával, érdemes megnézni, hogy miért nem ugyanazt fejezi ki az "oktalanul" és az "ok nélkül". :)
2017. okt. 26. 12:40
 19/28 Tyler913 ***** válasza:

17-es válaszolónak:

Sokszor rossz is marad,de nem szükségszerűen. Ismered a földműves és a ló kínai történetét?

Ha a világban 100%-ban az történne,amit Isten akar és előre eltervezett,akkor nem lett volna és nem lenne bűn. Mindent előre látni nem azt jelenti,hogy amit előre látok,azt akarom is.

2017. okt. 26. 13:16
 20/28 anonim ***** válasza:
Tyler913: ugye nem érted, mit jelent az, hogy "végtelen" ?
2017. okt. 26. 13:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!