Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miből gondolod, hogy az UR...

Miből gondolod, hogy az UR még akar az emberiséggel foglalkozni ha az egy rosszul sikerült project amit meghackeltek, rosszul működik és megtámadja a saját gazdáját?

Figyelt kérdés
Az emberek 99% a mocskos, képmutató álkeresztény. 80% uk Keresztény -nek hazudja magát, de ha megkérem hogy mondjon 1-2 idézetet a Szent Biblia sorai közül, semmit se csinál. Honnan gondolod, hogy az UR tolerálja az elképesztő erkölcstelenséget és hülyeséget, temérdek hazugságot amit az emberiség generál? Letagadja a saját mőltját, érvek nélkül "vitatkozik", hazudozik, azt tartja igazságnak ami az érdekeit szolgálja, élősködő parazita módjára viselkedik, képmutat, álszenteskedik, az emberek 99% ának nincs is saját véleménye, önálló egyénisége, hanem azt tartja igazságnak, amit a legtöbbször írják neki. És példákat is tudnék rá sorolni...
2017. okt. 18. 00:04
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

"Onnét, hogy még itt vagyunk. A világ létezik, és viszonylag élhető. Megmondjam, miért lehetséges ez? Mert vannak még emberek, akik miatt megéri csinálni. Kevesen, de amíg egy is van, addig megéri."

Honnan tudod, hogy nem ült be egy űrhajóba amikor elárulták és hátbaszúrták hálátlan teremtményei az alma ellopásával, amikor mindent az emberiség ingyen kapott, és már egy távoli naprendszerben létezik és kísérletezget egy olyan emberiséggel, ami nem ilyen nyomorult, minket meg itthagyott a sorsunkra.?!

2017. okt. 18. 11:12
 12/21 A kérdező kommentje:

"Az ilyen mondatok meg,hogy 99%-nak nincs saját véleménye,csak a szájába adják,ez sem igazán téged igazol,mert ez egy durva sztereotípia,amit eddig csak 600 ezer embertől lehet hallani,szóval ezt pl neked ki mondta?"

Nekem nem mondta senki, magamtól jöttem rá tudod én gondolkodó ember vagyok (a gondolkodás azon tulajdonség, ami az embert emberré teszi.). Megérvelhetem, csak azért nem tettem mert politikát nem akartam belekeverni, mert itt baromi sértődékenyek az emberek, de nézd meg pl. a nácizmus amikor uralta Európát az emberek 98% -a vallotta magát nácinak, mert azt hallotta a rendszertől hogy az erkölcsös, hogy az jó, most az arány 0.2% mert démonizálva van a történelem által (is) mert vesztettek, észak-koraában az emberek 100% -a nem lázad a rendszer ellen, ahol a sajtó démonizálja észak-koreát ott az emberek 100% -a a koreai rezsim ellen van. Anélkül, hogy megézné a tényeket. A kereszténységgel is ez a helyzet, a keresztény családokban azok a gyerekek akiket kereszténynek neveltek 100% -ban kereszténynek vallják magukat, akiket ateistának azokat ateistának, nincs saját személyiségük.

2017. okt. 18. 11:31
 13/21 A kérdező kommentje:

Leírom még egyszerűbben mert lehet hogy zavaró:

ugyan azt vallotta a nácizmus 60 évvel ezelőtt mint most. az ideológiája nem változott 70 év alatt, akkor is azt a stílust követték mint most. Most miért Eu lakosságának 0.2% a ért egyet velük, míg régen 98-99% ? Miért választották meg Hitlert?

2017. okt. 18. 11:41
 14/21 A kérdező kommentje:
Miért pont a keresztény családokba születnek keresztények, és ateistákba az ateisták? 1-5 % kivátel van. Nincsen az embereknek stílusuk. De szerintem öntudatuk se. Csak pár % nak, mondjuk 3.
2017. okt. 18. 11:43
 15/21 A kérdező kommentje:

"

Egyébként meg nem azzal kell foglalkozni, hogy más milyen ember, mennyire keresztény, hanem saját magunkkal. :)"

Nagyon csúnya mondat. Egy igazi keresztény nem ír ilyet, hname törődik az társaival, és ha rosszul megy a srorsuk segít nekik - nem önmagával foglalkozik. Az az önző emberekre vonatkozik. Egy vallásos kategóriában miért van feölpontozva az a mondat? Neked nem Rossz nézni, ahogy az emberek szenvednek? Mert másnak igen.

2017. okt. 18. 11:47
 16/21 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező.

Isten nem ül be űrhajóba, és nem biztos, hogy alma volt.

És nem kísérletezik, hanem útmutatást ad a Biblián keresztül, hogy egy tökéletlenséget öröklő ember, hogyan tud még is megközelítőleg engedelmes lenni hozzá, és az erkölcsi vezetéséhez, hogy megmentse azon a napon.

ellenben nem íratta volna le, mint tájékoztatást és figyelmeztetést,

"hiszen másik emberrel kísérletezik."

Istent pedig nem szúrták hátba. :)

2017. okt. 18. 12:53
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

" Miért pont a keresztény családokba születnek keresztények, és ateistákba az ateisták? 1-5 % kivátel van. Nincsen az embereknek stílusuk. De szerintem öntudatuk se. Csak pár % nak, mondjuk 3. "

Na látod,erről beszéltem,amikor azt írtam,hogy ezt neked is a szádba adta valaki,mert ez így ahogy van,hülyeség,amit mint írtam fentebb,csupán a fél világtól hallani lehet,mindenhonnan az visszhangzik,hogy a neveltetéstől keresztény valaki,szóval ez nem éppen a saját gondolatodnak tűnik,hanem az első betűtől az utolsóig ugyanaz,mint amit már ezerszer hallottam. Eleve se az ateizmus se a kereszténység nem olyan,amit a neveltetés eldönthetne,mert ha a gyereket nem érdekli a kereszténység,a szülő akár meg is pukkadhat,akkor is ateista lesz a gyerek. A kereszténység pedig hitből van és nem abból a fajta hitből,hogy a szülők ráerőltetnek valamit,ő meg elhiszi,hanem magának is tapasztalnia kell,különben nem sokban térne el a keresztnység attól,hogy a suliból kapott házit bemókulják és másnap felmondják. Ezért mondtam,hogy eddig szinte csak kliséket püffögtettél itt,ezekből nem azt vontam le,hogy a te gondolkodásod aztán teljesen egyedi lenne,mivel semmi újat nem mondtál.

2017. okt. 18. 13:57
 18/21 A kérdező kommentje:

"

Kedves Kérdező.

Isten nem ül be űrhajóba, és nem biztos, hogy alma volt.

Az alma szimbolikus jelentésű -ez alap hogy így értem. Nyílván nem egy fizikai almát loptak el amiért annyira berágtak rájuk. Az 1. állítás pedig nem tartalmaz 1 érvet sem.

"Istent pedig nem szúrták hátba. :)" - De hátbaszúrták, amikor elvették az almát.

2017. okt. 18. 16:30
 19/21 anonim ***** válasza:
Nem a projekt támad az alkotóra, hanem annak csak egy része. Isten egy darabig még egyben tartja azok érdekében, akik nem támadnak rá.
2017. okt. 18. 22:33
 20/21 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező! Definiáld légy szíves az abszolút értelemben vett "jó" és "rossz" fogalmát. Ha csak "jó" létezne, mitől lenne "jó"?

Ha a teremtést meghackelték, akkor léteznie kell egy legalább akkora hatalmú entitásnak, mint a Teremtő, hogy felül tudja írni a teremtést. Ha létezik ilyen, akkor ők nem a mindenség forrásai, csupán ők is valamilyen magasabb forrás által teremtett létezők.

Ha nem hackelték meg, akkor meg miden a Teremtő terve szerint zajlik és nincs oka semmit sem tolerálni!

És mielőtt behoznád a képbe a szabad akaratot, a szabad akaratoddal nem a semmiből teremtesz új létezőket, csupán a jelenlegi teremtett világ által nyújtott teremtett lehetőségek közül választhatsz.

2017. okt. 22. 21:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!