Ha valaki könyvet akar írni egy bizonyos témában, akkor hogyan tud eredetibb történetet megírni? Ha elolvas egy csomó, hasonló témában íródott könyvet, vagy ha inkább egyet sem olvas el a saját sztorija előtt az adott témában?
Hát igen, ez a rossz hír, hogy ész is kell hozzá. Anélkül nem fog menni.
Habár például ott van Nora Roberts vagy Nemere István: egyikük sem tud írni és egyetlen önálló ötletük nem volt soha, mégis sikeresek. Vagy legalábbis sok könyvük megjelent.
#1.: Az igazán ütős dolgok mindig az új dolgok, az újdonságok.
#2: Igazad lehet... Én Nemerét kiskoromban olvastam, de sosem volt olyan érzésem, hogy koppintásokat, újrafeldolgozásokat olvasnék. Végül is csecsemőnek minden vicc új :)
Csodálom, h. azok az opciók még nem jöttek elő, hogy
a) ha sokat, sok mindenkit olvastál, akkor az ő ötleteikből fogsz kiindulni, azokat 'írod át'
b) saját élmények alapján írj (mondjuk ahhoz sokat kellett látni, élni, tapasztalni - nagy magasságokat, mélységeket, katarzisokat, drámákat megélni)
Ha ez utóbbi megvan, akkor stílussal elegyítve jó sztorik jöhetnek ki a tolladból.
(Nekem sajnos - szerencsére nagyon mozgalmas életem volt, van, és már elkezdtem egy regényt, de nagyon lassan halad... Jó párat olvastam a műfajból, és az egyik 'mű' végeztével arra a megállapításra jutottam, h. ilyet én is tudnék. Már csak be kellene fejezni + jó szerkesztőt és kiadót kellene találni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!