Hogyan lehet istennek fájdalmat okozni úgy, hogy közben nem kell magában kárt tegyen az ember, s törvényt/jogszabályt sem szeg meg?
"Vagy én nem értem mire célzol?"
Hát, ha mondjuk fájdalmat akarok okozni neki, de magamat nem akarom elásni... mert ha magamat elásom, akkor ez csak olyan tessék-lássék bosszú volt.
Olyan, mintha az ellenségemen úgy állnék bosszút, hogy közben én is meghalok... hát úgy meg nem igazán az én részemre fog állni a dolog.
És igen, nehéz kérdés, de pont ezért kérdeztem. :) Pont ezért vagyok kíváncsi, hátha valakinek van ötlete.
Kedves Kérdező!
Röviden : Sehogy!
kicsit kibontva:
Hívő oldal: Isten hatalmas, végtelen és jó! Te kicsi vagy, erőtlen, ha ellene teszel, csak magadnak ártasz.
Nem hívő oldal: Értelmetlen a kérdés, lévén nincs tárgya. Kiindulva abból, hogy isten nem létezik, nem is tudsz neki fájdalmat okozni.
Szia.
Inkább beszélj vele: Nagyon nagy fájdalmat, szenvedést élek át, ezért haragszom rád, de tudom, hogy ha téged bántalak, akkor azt én is elszenvedem.
Melyik istennek?
A kereszténynek sehogy, mivel a legeslegfontosabb parancsa az, hogy feltétlenül tiszteld és szeresd őt.
Ha ezt megszeged - akár csak gondolatban is - azért kapod a legsúlyosabb büntetést. Nagyjából mindegy is, hogyan szeged meg.
Akkor ez megint a "Melyik ateista tud nagyobb marhaságot mondani a kereszténység nevében" topik 2. része.
Idézek egy hazugságot:
"A kereszténynek sehogy, mivel a legeslegfontosabb parancsa az, hogy feltétlenül tiszteld és szeresd őt. Ha ezt megszeged - akár csak gondolatban is - azért kapod a legsúlyosabb büntetést. Nagyjából mindegy is, hogyan szeged meg."
És egy elmebeteg is megjelent:
"Rávered egy szentképre." -->ehhez külön gratulálni tudok, jó úton haladsz a teljes szellemi lenullázódáshoz!
Ügyesek vagytok "ateisták", jól képviselitek a többieket:)
Elképzelhető olyan helyzet, 43%-os, hogy a kérdésre válaszolsz? Olyat, ami segít is a kérdezőnek?
Esetleg még úgy is, hogy közben nem sértegetsz folyamatosan másokat?
Mi értelme volna?
Más valakinek pusztán a fájdalomért fájdalmat okozni, ez valamiféle belső disszonanciát jelez. Ezt nagyon sokszor azért teszik az emberek, mert a saját szenvedésüket képtelenek belső vagy külső okból kommunikálni, és ezért másoknak okozott szenvedéssel próbálják megértetni, hogy ők mit éreznek.
De pont a kínhalált halt Istennek akarod megmutatni a fájdalmat? Gondolod, te jobban szenvedsz, mint amit ő élt át?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!