Keresztények, mi lett volna, ha iszlám, buddhista, hinduista, stb. vallású országokba születtek?
Nem kiábrándító kicsit a gondolat, hogy az határozza meg a hiteteket, hogy hol éltek, hogy a körülöttetek lévő emberek mit mondanak nektek? Vagy esetleg születési helytől függetlenül is keresztények lettetek volna?
(Főleg azoknak szól a kérdés, akik szerint a Biblia történelmileg hiteles.)
"Keresztények, mi lett volna, ha iszlám, buddhista, hinduista, stb. vallású országokba születtek?"
Semmi, akkor is keresztény lettem volna egy idő múlva
Csatlakozom az előttem szólóhoz.
Isten azt ígérte:
"az elveszettet megkeresem"
Akkor valószínűleg iszlám, buddhista vagy hindu lennék. Nem kizárt, hogy egy idő után keresztény lennék, ha egyáltalán találkoztam volna a kereszténységgel. De ha meg Jézus előtt születek, akkor nem is ismertem volna a kereszténységet.
Egyébként meg sokat meghatároz a környezet, de azért nem mindent. Most ateista környezetben élek és mégis keresztény vagyok, pedig lehetnék ateista is, senki nem tiltja meg...
"Főleg azoknak szól a kérdés, akik szerint a Biblia történelmileg hiteles."
A történeti könyvei történelmileg hitelesek, mi az egyetemen történelemszakon ókori keletből elsődleges írott forrásként tartjuk számon.
"Isten addig nem fogja lezárni ezt a korszakot amig ez be nem fejeződik"
Akkor ez elég sokáig fog tartani, mivel jelenleg és már jó ideje NEM terjed a kereszténység.
Afrikában még terjed ugyan, de máshol ugyanennyit csökken.
1/19
Pont ezert nem hulye kerdes, csak nem latod a filozofikus gondolkodasra serkento magvat benne.
A legtobben abban hisznek, amit a tobbseg terjeszt. Tomegpszichologia, birkaszellem, agymosas.
Tehat a legtobb ember elfogadja a tobbseg allitasait, anelkul, hogy tovabbi, mely kutatasokat vegezne, es megismerne az osszes teoriat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!