A többi világvallásra (iszlám, buddhista, hindu, stb. ) is jellemző ez a széttagoltság, mint a kereszténységre?
Figyelt kérdés
Hogy ennyi irányzat legyen? (Pl. katolikus, református, evangélikus, baptista, karizmatikus, adventista, stb.)2013. júl. 9. 12:58
1/5 anonim válasza:
Az iszlámnak rengeteg irányzata van. A többit nem tudom.
2/5 anonim válasza:
Én úgy tudom, hogy a buddhizmusnak is több fajtája van, pl.: zen buddhizmus, lámaizmus stb.
3/5 KZitus válasza:
Szervusz
Egyismerősöm elutazott Izraelbe, Jeruzsálembe.
Mivel jól ismerem az izraeliták történetét a bibliai időkben, kértem, figyelje meg, hogyan gyakorolják ma ott a zsidó vallást.
Meglepődtem, amikor elmondta, hogy többfelé van szakadva a zsidóság, mint a kereszténység.
Szinte minden második utcában van egy zsinagóga, és azért annyi sok, mert szektákra, csoportokra vannak szakadva, és mindegyik a maga módján gyakorolja a vallását.
Ez meglepő volt számomra.
Üdvözlettel: Zita
4/5 anonim válasza:
A hinduizmus talán a legtöbb felé szakadt vallás, és az egyes irányzatok között talán itt a legnagyobb a különbség.
5/5 anonim válasza:
A Hinduizmus nincs semerre szakadva, mert ez nem egyszerű vallás hanem egy egész vallásrendszer, amit a hitnek és a megismerésnek rengeteg fajtáját és szintjét elismeri, és elfogadja. Ami ezeket összekapcsolja, az az Örök Világrend elve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!