Milyen buddhista kolostorba tudnék elmenni?
Tényleg, úgy gondolod, hogy ennek az oldalnak a látogatói képben vannak ezt illetően? Ennél sokkal egyszerűbb kérdésekre sem tudnak válaszolni. De ne hidd azt, hogy kötekedni akarok. Csupán azt látom, hogy te nem érted a buddhizmust. Menekülésre használod, azt gondolod, hogy a boldogságod kulcsa a külső körülmények megváltoztatása, a kolostorba vonulás. Garantálom, hogy a nyugalmadat így nem fogod meglelni ilyen módon, mert a vágy vezérel téged. Talán egyszer megérted, hogy az áhított boldogság nem a körülmények megváltozásának eredménye, hanem a szemléletváltás eredménye, és mint olyan, nem helyhez kötött. Tehát nem kell feladnod eddigi életedet. A kolostorba vonulás és megvilágosodás csak egy toposz, amiről olvastál, hallottál, és ez vágyat generált benned, hogy kiszakadj a magyar valóságból. De amíg a vágytól vezéreltetve cselekedsz, nem lelsz nyugalomra.
Hálátlan szerep az enyém, de muszáj elkezdenem a szembesítést önmagaddal, mert ennél csak keményebb dolgok várnak rád odakint.
Most pedig utálj engem, vállalom.
olyan kolostort keresek, amelyik a hínajána irányzattal foglalkozik. mivel három irányzat van a buddhizmuson belül: hínajána, mahajána, vadzsrajána. a lényeg az h a hínajánával foglalkozzon.
első válaszíró: kösz szépen, én egy komoly gyakorló vagyok, aki egy mester keze alatt gyakorol már jóideje, cölibátusban élek már egy jóideje. nem csak és kizárólag a világgal van gondom, meg a melóval, meg az emberekkel. hanem azzal h nagyon kevés idő marad a buddhizmus gyakorlására, az ember fáradtan jön haza, elalszik meditáció közben, és hasonlók. nagyon nehéz világi élet mellett gyakorolni a buddhizmust. már ha komolyan gyakorolja valaki. gyakran fáradt vagy, álmos vagy, kimerült vagy. soroljam?
kedves kérdező!
nem pont kolostor, de talán a célnak megfelelő
azt tudom, hogy Hollandiában működik hippikommuna (és működhet máshol is akár)
kommuna élet van, nem buddhisták, de te buddhulhatsz orrvérzésig, senki nem szól bele a meditációdba, csak kell kertészkedned a kommunának, a mester meg tud követni online is, ennyi
"ha van Jézus, ha nincs: engem az nem érint.:)"
Majd fog! Rettenetes dolog az Élő Isten kezébe esni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!