Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyen buddhista kolostorba...

Lótusz szirmok kérdése:

Milyen buddhista kolostorba tudnék elmenni?

Figyelt kérdés
Szeretnék elmenni szerzetesnőnek egy buddhista kolostorba. Azt tudom h Angliában van egy, Avatamari a neve. azonban eléggé macerás és hosszú a dolog ott. nem tudom h más kolostoroknál is így van ez? csak hínajána/théraváda kolostorba szeretnék menni. zent, vagy tibeti buddhizmust gyakorló kolostor kizárt. Amatavariban úgy zajlana le a dolog, h felveszem a kapcsolatot velük e-mailben vagy telefonon, megbeszélem az időpontot, majd kimegyek két hétre h megismerjem őket és ők is lássanak engem. utána haza kell jönni. aztán néhány hét múlva ismét ki kell menni néhány hétre. majd ismét hazajönni. ha látják rajtam h komolyan gondolom, akkor néhány hét, vagy hónap múlva visszahívnak próbaidősnek, és akkor már ott is maradhatok. ez eléggé macerás és hosszú a repülőutak miatt, és én közben dolgozni is szeretnék. tehát ha hetekre kimaradoznék, valószínűleg elveszteném a munkahelyemet, ugyanis ez nem olyan munkahely, ahol elnézik ha egy buddhista kolostort látogatok és hetekre kimaradok. Valaki esetleg nem tudna olyan kolostort, ahova elég csak egyszer kimenni, majd hazajönni, és utána újra kimenni, de akkor már ott is maradhatok? vagy olyat, ahova ha kimegyek akkor ott is maradhatok? teljesen mindegy az h ha ott dolgoznom is kell valamit (pl. takarítani a kolostort, vagy bármi ilyesmi) a lényeg az h ne legyen olyan macerás és hosszú az ügy, mint Amatavari. ha lenne olyan kolostor, ahova könnyebben és rövidebb idő alatt tudnék bejutni és ott is maradhatnék akkor kérlek írjátok le a nevét. nem muszáj az h Európában legyen. köszönöm előre is a válaszokat!

2013. júl. 2. 10:24
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
oppá félreírtam. Amatavarit írtam Amaravati helyett.
2013. júl. 2. 10:30
 2/14 anonim ***** válasza:
86%

Tényleg, úgy gondolod, hogy ennek az oldalnak a látogatói képben vannak ezt illetően? Ennél sokkal egyszerűbb kérdésekre sem tudnak válaszolni. De ne hidd azt, hogy kötekedni akarok. Csupán azt látom, hogy te nem érted a buddhizmust. Menekülésre használod, azt gondolod, hogy a boldogságod kulcsa a külső körülmények megváltoztatása, a kolostorba vonulás. Garantálom, hogy a nyugalmadat így nem fogod meglelni ilyen módon, mert a vágy vezérel téged. Talán egyszer megérted, hogy az áhított boldogság nem a körülmények megváltozásának eredménye, hanem a szemléletváltás eredménye, és mint olyan, nem helyhez kötött. Tehát nem kell feladnod eddigi életedet. A kolostorba vonulás és megvilágosodás csak egy toposz, amiről olvastál, hallottál, és ez vágyat generált benned, hogy kiszakadj a magyar valóságból. De amíg a vágytól vezéreltetve cselekedsz, nem lelsz nyugalomra.

Hálátlan szerep az enyém, de muszáj elkezdenem a szembesítést önmagaddal, mert ennél csak keményebb dolgok várnak rád odakint.

Most pedig utálj engem, vállalom.

2013. júl. 2. 10:52
 3/14 anonim ***** válasza:
te akkor pontosan indiai buddhista kolostort keresel?
2013. júl. 2. 10:53
 4/14 anonim ***** válasza:
Ha esetleg nem esett volna le: érintett vagyok a témában.
2013. júl. 2. 10:54
 5/14 A kérdező kommentje:

olyan kolostort keresek, amelyik a hínajána irányzattal foglalkozik. mivel három irányzat van a buddhizmuson belül: hínajána, mahajána, vadzsrajána. a lényeg az h a hínajánával foglalkozzon.

első válaszíró: kösz szépen, én egy komoly gyakorló vagyok, aki egy mester keze alatt gyakorol már jóideje, cölibátusban élek már egy jóideje. nem csak és kizárólag a világgal van gondom, meg a melóval, meg az emberekkel. hanem azzal h nagyon kevés idő marad a buddhizmus gyakorlására, az ember fáradtan jön haza, elalszik meditáció közben, és hasonlók. nagyon nehéz világi élet mellett gyakorolni a buddhizmust. már ha komolyan gyakorolja valaki. gyakran fáradt vagy, álmos vagy, kimerült vagy. soroljam?

2013. júl. 2. 11:00
 6/14 anonim ***** válasza:
0%
A halálod után JÉZUSSAL fogsz találkozni, ezt tartsd a szemed előtt!
2013. júl. 2. 11:05
 7/14 A kérdező kommentje:
ha van Jézus, ha nincs: engem az nem érint.:)
2013. júl. 2. 11:10
 8/14 anonim ***** válasza:

kedves kérdező!

nem pont kolostor, de talán a célnak megfelelő

azt tudom, hogy Hollandiában működik hippikommuna (és működhet máshol is akár)

kommuna élet van, nem buddhisták, de te buddhulhatsz orrvérzésig, senki nem szól bele a meditációdba, csak kell kertészkedned a kommunának, a mester meg tud követni online is, ennyi

2013. júl. 2. 12:04
 9/14 A kérdező kommentje:
hippikommuna? hát hippik közé nem túl szívesen mennék... :) lehet h szivatnának mert buddhista vagyok.
2013. júl. 2. 12:34
 10/14 anonim ***** válasza:
0%

"ha van Jézus, ha nincs: engem az nem érint.:)"

Majd fog! Rettenetes dolog az Élő Isten kezébe esni!

2013. júl. 2. 12:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!