Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha már nem tudnak érvelni a...

Ha már nem tudnak érvelni a vallásotokal kapcsolatban akkor miért kezdenek sokan el személyeskedni?

Figyelt kérdés
Hiszen főleg a kerszténység a szeret vallás (már amikor) nem pedig a gyűlölködésé!

2017. aug. 20. 14:26
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
94%

"Én keresztény vagyok, nincs semmi bajom az emberekkel, csak a bennük lévő ostobasággal"

Mondod te, mégis folyamatosan meghazudtolod a viselkedéseddel a kereszténységet.

Most is itt ostobázol másokat, miközben az egyik múltkori kérdésnél ks te voltál aki azt próbálta bizonygatni hogy a víz képes hegységeket felgyűrni...

Szóval a logikád alapján feltételezhetjük hogy nincs ki a négy kereked, ugye?

Ráadádul egyből kereszténygyűlölőzöl, csak mert rámutattam hogy a viselkedésedben semmi keresztényi nincs? Gyanítom nem ez volt a célod, de ezzel most rúgtál egy szép öngólt.

2017. aug. 21. 12:00
 12/22 anonim ***** válasza:
63%
Szerintem ezügyben, nincs értelme érvelni, vitázni. Isten létét, senki nem tudja sem bizonyítani, sem cáfolni.
2017. aug. 22. 19:32
 13/22 Darkmoon80 ***** válasza:
50%

Való igaz.

Egy általános isten entitás léte vagy nem léte a bizonyíthatóság hiányában (nincs rá fizikai mérési módszer) megoldatlan kérdés, azaz teljességgel a HIT hatáskörébe tartozik.

Mindazonáltal megjegyzendő, egy konkrét Isten létezéséhez definiált TULAJDONSÁGok már képezhetik vita tárgyát (örökkévalóság, mindenhatóság, jóság, célszerűség, tökéletesség, neki tulajdonított cselekvések, kapcsolata a fizikai világgal, ...).

2017. aug. 23. 15:24
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
Igaz, ha Isten létezését elfogadják a felek és csak a "részleteken" vitáznak.
2017. aug. 23. 15:32
 15/22 Darkmoon80 ***** válasza:

Valamit félreértettél.

Az állításom az, hogy míg isten (mint entitás) léte/nem léte bizonyítékok hiányában csupán hit kérdése:

1, Hiszem, hogy van, de nincs rá bizonyítékom.

2, Nem hiszem, hogy létezik, de bizonyítani nem tudom.

Ugyanakkor egy olyan tulajdonság tételezése Istennek, mint pl.hogy ő teremtette a világot (annak a hite nélkül, hogy LÉTEZIK Isten) vizsgálható, és a vizsgálat eredményéből éppen visszakövetkeztethetek arra, hogy szükséges -e feltételeznem Istent, mint kiváltó okot, vagy a kérdéses feltételezés (a világ létrejötte) magyarázható-e egy isteni közreműködés nélkül is?

Ha az Istennek tulajdonított tulajdonság összeütközésbe kerül a tapasztalati tényekkel, akkor értelemszerűen felül kell vizsgálni az adott istendefiníciót.

2017. aug. 23. 18:56
 16/22 anonim ***** válasza:
58%
#15: Ezt így, most nem igazán értem. Aki szerint nincs Isten, az míért vitázna azon, hogy teremthette-e ő a világot?
2017. aug. 24. 01:47
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
Illetve jó, ha arra apellál, hogy megcáfolja ezt és így győzi meg vitapartnerét, még érthető a dolog. Csak hát, erre ugyanannyi esélye van, mint Isten létét, vagy nem létét bizonyítani.
2017. aug. 24. 01:50
 18/22 anonim ***** válasza:

Nem, mert az már egyértelmű, hogy a világunk az ősrobbanásban keletkezett, és azóta magától alakult ki.

Tehát egy olyan vallás, amelyik azt taglalja, hogy hogyan alakult ki a világ, és ez NEM egyezik meg az ősrobbanással, az eleve nem igaz. TEHÁT akkor az istenei is erősen kétségesek lesznek.

2017. aug. 24. 08:33
 19/22 anonim ***** válasza:
#18: Na de, ez a különbóző vallások hìvei számára is egyértelmű?
2017. aug. 24. 08:39
 20/22 Darkmoon80 ***** válasza:
62%

"

Ezt így, most nem igazán értem. Aki szerint nincs Isten, az míért vitázna azon, hogy teremthette-e ő a világot?

"

Aki szerint 2*2=4 és nem 5, miért vitázna azon ha valaki azt állítja, hogy 5?

Lehet, hogy azért, mert ha az adott állítás (2*2=5) a matematikai tudásával összeegyeztethetetlen, azaz a hibás, akkor a helytelen állítást próbálja meg korrigálni.

Ha valaki azt állítja, a világot Isten teremtette, de az ismert tények szerint a világot NEM Isten teremtette, akkor szerinted jogtalan annak a véleménynek hangot adni, hogy a világot ismereteink szerint nem Isten teremtette?

Te nem szólnál, ha valaki azt állítaná, hogy 2*2=5?

2017. aug. 24. 22:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!