Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Jehovatanúi miért nem segitik...

Jehovatanúi miért nem segitik embertársaikat? Mt 25,31-46

Figyelt kérdés

[link]

Bár szószólóik kijelentik, hogy a többi felekezethez hasonlóan részt vesznek az elesettek javára folytatott karitatív munkákban, a tényeket figyelembe véve ezt nem igazolja semmi. Általában minden ilyen megmozdulás alól kivonják magukat, egyetlen jótékonysági vagy non-profit intézményt sem tartanak fönt a más hitüek, vagy hitetlenek számára. A szeretet, amiröl hasonlóan az alázathoz és bünbánathoz, alig beszélnek, csak egymás között előírás.

2010. máj. 24. 08:43
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
2010. máj. 24. 16:30
 22/30 anonim ***** válasza:

"még nem láttam csuhásokat"

A teljesség igénye nélkül egy csuhás - Böjte Csaba - aki több mint 20 éve többszázezer kallódó erdélyi magyar gyermeket mentett és ment a mai napig is.

[link]

2010. máj. 24. 18:26
 23/30 anonim ***** válasza:

exjt...

komolyan innen akarod idézni a jehovások tanításait?

nevetséges, elvakultabb vagy, mint ők

2010. máj. 24. 19:05
 24/30 anonim ***** válasza:

A deviancia és a szektaalapitás között van összefüggés?

Pl az adventizmus alapitója ütödött volt(9 éves korában fejsérülést szenvedett),többek között felelevenitette az ószövetségi étkezési tilalmakat, amelyeket az Újdszövetség eltörölt.(Amit Isten tisztává tett azt te ne tartsd tisztátalannak),az Örtorony társulat alapitója házasságtörő pedofil volt aki a 13 éves cselédlánnyal paráználkodott, szintén a"vértilalomról szóló ószövetségi tilalmat elevenitette fel.

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..

2010. máj. 24. 19:13
 25/30 anonim ***** válasza:
mert köcsög haszonlesők,azért.
2010. máj. 26. 06:53
 26/30 anonim ***** válasza:

Engem megszólított két idős néni,és adtak egy Őrtorony lapot!Nem voltak erőszakosak,kedvesen szóltak hozzám!

Ez alapján Ők jók voltak hozzám,ajánlottak lehetőséget!

Más "élményem" nem volt velük,ez alapján miért hinném hogy "károsak"?Csak mások,nem rosszabbak,vagy jobbak!Szerintem!

2010. máj. 26. 15:19
 27/30 anonim ***** válasza:

A kérdésre válaszolnék. Attól, hogy Jehova Tanúi segítségnyújtásától nem hangos a sajtó, attól még mindig mindenhol igyekeznek segíteni. Pl. Haitin is nagyon nagy segítséget nyújtott a Társulat, szinte az elsők között. Rögtön tiszta vizet biztosítottak, betegellátó központokat hoztak létre, ahol természetesen nemcsak a Tanúkat látták el. Egy riporter egyébként írt is erről. Csak nem villogunk vele, hogy mennyi adományt és pénzt küldünk ilyen helyekre, és hogy hány ember segédkezik éppen ott. Viszont jó egy olyan egyházhoz tartozni, ahol tudom, hogy igenis számíthatok mások segítségére.

Ezt nyugodtan megcáfolhatják a kívülállók, bár nem hiszem, hogy a saját elgondolásukon kívül el tudnak mást mondani.

Amúgy nyugodtan fel lehet menni Jehova Tanúi hivatalos honlapjára, vagy a médiának szánt oldalára, és lehet böngészni bármiről. Persze emellett ott a számtalan "ál" oldal, akik lejárató kampányokat szerveznek. Csak nem értem, miért.

2010. jún. 1. 19:58
 28/30 Kimentő ***** válasza:

Jakab 1:27-ben ezt olvassuk:

"Tiszta és szeplő nélkül való Istentisztelet az Isten, és az Atya előtt ez: meglátogatni az árvákat és

özvegyeket az ő nyomorúságukban, és szeplő nélkül megtartani magát a világtól."

A vallásosságot az apostoli egyház a karitatív intézményeivel vitte át az életbe a diakonátusnak volt a feladata a karitatív munka (ApCsel 6,1-4; 9,39; 1Tim 5,3-16).

Megtudnátok mondani melyik egyházaknak vannak karitatív intézményei, és melyik egyháznak nincsenek?

Megtudnátok mondani, hogy melyik egyházak azok, amelyek karitatív intézményeikben és azokon kívül is, karitatív munkát végeznek, nemcsak a saját tagságuk számára, hanem a saját tagságukon kívül is végeznek karitatív munkát, személyválogatás nélkül?

Megtudnátok mondani, melyik egyháznak nincsenek karitatív intézményei pl. se idősek otthona, se szegényház, se iskola, se óvoda, se hajléktalan menhely, se kórház? És melyik az, az egyház, amely karitatív munkát csak a saját tagsága számára végez, azt is korlátozottan, világgá reklámozva, viszont a tagságán kívüli rászorultak számára karitatív munkát nem végez?

Hogy is írja Jakab apostol még egyszer?

"Tiszta és szeplő nélkül való Istentisztelet az Isten, és az Atya előtt ez: meglátogatni az árvákat és

özvegyeket az ő nyomorúságukban, és szeplő nélkül megtartani magát a világtól."

Vajon melyik lehet ez az egyház, amelyik karitatív intézményeivel, karitatív munkájával segíti a rászorulókat akár vallástól függetlenül is, és melyik az az egyház, amelyik ezt nem teszi?

2011. máj. 12. 20:06
 29/30 Kimentő ***** válasza:

Nézzünk meg néhány olyan hozzászólást, amelyet tényleges, aktív Tanúk írtak:

„….A szegényeket pénzzel kell segíteni, nem evangéliummal. Jehova Tanúi kiadványai gyakran idézgetik, hogy a "hit cselekedetek nélkül halott". Ha kissé előbbre olvas valaki az Írásban, amikor ezt idézi a Bibliáját kinyitva, akkor látná, hogy mire kell ezt érteni: a szegények fizikai megsegítésére!....”

„….A fent említett téma nagyon is aktuális, mivel a gyülibe ahova járok nagyon sok a szegény ember, szegény család. A felvigyázók, akik közt sok a Bételes, vadonatúj autóval járnak, tele vannak drága mobilkütyükkel, a hit testvérét pedig kiteszik az utcára. Mennek dumálni neki, hogy ha dolgozik, akkor majd minden rendben lesz meg minden, csak arról felejtkeznek el, hogy ez az ember egy 60.éves öreg roma, a kutyának sem kell, nem hogy dolgozni, nem mer a vénekhez fordulni segítségért. A számla szolga meg nyúlja az adományokat a vének tudtával, ez a segítség….”

„….Az igazi szeretet észreveszi a másik ember szükségleteit, ehhez még keresztény embernek sem kell lenni. Egy jóérzésű "világi" emberben több segítőkészség, több figyelmesség van sokszor, mint némely magát kereszténynek valló. azaz Krisztus követőnek.

A szervezet állandóan szidja a "hamis vallást", érdekes módon ezekben a "hamis vallásokban" működik a segítségnyújtás intézményesen is, és egyénileg is…..”

„…Amiről írsz, azt én is láttam és nagyon zavart. Sokszor úgy éreztem, hogy tulajdonképpen mindig találtak ideológiát ahhoz, hogy miért ne kelljen segíteniük senkinek….”

„…Nagyon hasonló helyzetet láttam 60-hoz közeli nénivel. Tényleg nem volt semmi lehetősége szegénynek, majd az egyik gyülekezeti asszony életjáradékit kötött vele. Amikor a néni meghalt, az általa egyedül nevelt unokáját (akkor már 19 volt) a "gyülekezeti asszony" kitette a lakásból, mert eladta - ahogy mondta: "visszaszerzem a befektetésem". Az unoka mehetett ahova akart, semmit nem adott neki, pedig szerintem méltányos lett volna. Mivel az unoka testvérnő volt, a gyülekezet véneihez fordult, természetesen ők az asszony mellé álltak, mivel jogilag neki volt igaza. Nem tudom így volt-e, de a vének ezt mondták….”

„…Az unoka nem maradt kapcsolatban a gyülekezettel, amin nem csodálkoztam. Eleinte egy testvérnél lakott (titokban) egy szobában, mivel még tanult és nem volt annyi pénze sem, hogy egy szobát béreljen magának. Utána valahova elköltözött és sajnos nem tudom mi lett vele. Kutattam utána, mert érdekelt volna a sorsa….”

„…Egyébként lehetne valakinek írnia arról, hogy mi megy a JT-tagok lakásaival. Nem kis ügyek vannak, főleg az ilyen "gyülekezeti asszonyok" miatt. A jogszerűség és az állítólagos keresztényi segítség leple alatt egyesek nagy vagyonra tesznek szert, amit nagyon undorítónak találok….”

Erről ennyit. Láthatjuk, ki hazudik és ki nem, ki segíti az embertársait és ki nem.

Még a saját fajájukat is kifosztják!

2011. máj. 12. 20:29
 30/30 Kimentő ***** válasza:

A Jeruzsálemből Jerikó felé vezető úton is csak pillanatnyi segítség volt a samaritánus segítsége. Mégis milyen jól jött!

Ha az éhhalál küszöbén állnál és rád találnék egy szelet kenyérrel, melyet megosztanék veled, neked hogy esne?

Vagy ha egy fanatikus, "agymosott" Jehova Tanúja találna rád, és ennivaló helyett megkínálna egy Őrtorony folyóirattal, vagy egy frappáns Biblia verssel,

neked hogy esne?

2011. máj. 12. 20:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!