Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A kegyelem alatt élünk nem a...

A kegyelem alatt élünk nem a törvény alatt nem?

Figyelt kérdés

Mert a Biblia szerint Isten tökéletes és Szent! Ezért csak tökéletesen lehet meg állni előtte. De kegyelemből lesz az embernek üdvössége hit által Jézus Krisztusban és nem cselekedetek által hogy senki se dicsekedjen. Ezért tökéletlenségünk miatt nem tudunk tökéletesen megfelelni neki ezért imában kérjük hogy bocsásson meg nekünk ezért az őszinte Hit a lényeg az üdvösséget tekintve nem a cselekedetek. Mert Hit által igazul meg az ember nem cselekedetek által.

Cselekedetekkel nem lehet kivívni Isten szeretetét.

2017. júl. 15. 16:32
1 2 3 4
 21/36 követ62 ***** válasza:

Kedves #19.

Miért nem akarod érteni amit írok?

És pont úgy gondolom ahogy a #20-as írja, de szerintem azt sem fogod érteni, mert nincs más célod mint a kötözködés.

2017. júl. 17. 17:31
 22/36 anonim ***** válasza:
68%

Sziasztok!

Nem akarok kötözködni, de hárman háromfélét írtatok az üdvösségről:

1. "Az adventista tanítás szerint,üdvösségünket egyedül hit által,kegyelemből nyerjük"

2. "Hit Jézusban + cselekedet Jézusban = üdvösség Jézusban"

3. "Na AKKOR igen is ÜDVÖSSÉG KÉRDÉSSÉ lessz a szombat!"

"Az adventista tanítás szerint,üdvösségünket egyedül hit által,kegyelemből nyerjük"

Akkor végezz el egy gyülekezeti szombatiskolai sorozat-tanítást, mondjuk két éven át. Meg fogod hallani, hogy a szombat-tartás Isten pecsétje az adventizmus szerint. Meg fogod hallani, milyen kiemelt szerepe van a szombat-tartásnak az üdvösség tekintetében

"Miért nem akarod érteni amit írok? "

Értem én, de azt nem, hogy miért és mikor fog változni az üdvösség feltétele? Én nem személyeskedem, Ti se kezdjétek a "nem érted", "kötözködni akarsz", stb. mellébeszélést. Kérlek!

Még egy kérdés: Mondtátok, hogy fontosak a cselekedetek. Ezek miért fontosak, és milyen cselekedetek ezek?

2017. júl. 18. 06:50
 23/36 anonim ***** válasza:

22.Hsz!

1888-ban két adventista lelkész(az egyik Joseph H. Waggoner) felfedezte,és kidolgozta a bibliai "hit általi megigazulás" tanát,amit az akkori konferenciájukon bemutattak.A konferencia annak ellenére elvetette a tant,hogy EG White határozottan kiállt a felismerés mellett.

Mintegy 100 év múlva az egyház elővette,a majdnem feledésbe merült tant,és világkonferenciájukon elfogadták azt.

1988 óta a Hetednapi Adventista Egyház hivatalos dogmája szerint a törvények megtartásának semmi szerepe nincs az üdvösség elnyerésében,hisz az kegyelemből,hit által nyerhető el.

A krisztusi akaratnak való engedelmesség,vagyis Isten törvénye megtartása egyenes KÖVETKEZMÉNYE(gyümölcse),s nem feltétele a kegyelemből elnyert üdvösségnek.

Sajnos,az egyházban a 100 év legalista tanítás maradványa máig él,és -különösen az idős vidéki adventisták-nem értették meg az egyház régi-új tanítását.Magam is küzdök öreg adventista lelkész hasonlóan csökönyös legalista tanítása ellen.

EG White nyilatkozata a "hit általi megigazulás tanáról:

" Nagy szükség van arra, hogy Krisztust prédikáljuk mint a reménység és megváltás egyedüli forrását. Amikor a hit általi megigazulás tana elhangzott a Rome-i összejövetelen, az sokak számára olyan volt, mint a víz a szomjas utazónak. Értékes gondolatnak tűnt, hogy Krisztus igazsága nekünk tulajdoníttatik, nem azért, mert érdemünk van rá, hanem mert Isten adja azt nekünk ingyen ajándékként." (The Review and Herald, 1889. szeptember 3.)

A The Review and Herald folyóirat,a SD Advdentist Church hivatalos folyóirata,1849 óta(168 éve) folyamatosan.

2017. júl. 18. 09:47
 24/36 anonim ***** válasza:

Kieg.:

Alonzo T. Jones volt a másik lelkész,és Mineapolisban,(Minnesota állam)fejtették ki a "hit általi megigazulás"tanát,mely ma hivatalos dogmája az adventistáknak.

2017. júl. 18. 09:55
 25/36 anonim ***** válasza:
67%

Köszönöm szépen kedves 47%-os a válaszod. De tény, hogy Te kb. a 33% véleményét tükrözöd. A mi gyülekezetünkben a lelkész vallotta ezt, de a többi tanító és testvér ezeket is tanította, hogy majd a szombattartás lesz az üdvösség feltétele, ahogy Követ is írta. A másik részük pedig már most a szombat-tartást vallotta Isten pecsétjének. aki szombatot tart=igazi hívő=üdvözülő.

Tehát Krisztus+szombat=üdvösség

2017. júl. 18. 10:10
 26/36 anonim ***** válasza:
A legalista tanítás,mely az üdvösség feltételeként gondolja a törvények megtartását,nem az Adventista Egyház,hanem adventista egyháztagok elképzelése.
2017. júl. 18. 16:31
 27/36 követ62 ***** válasza:

Kedves #22.

Lehet, hogy félre érthető voltam. Az én hibám sajnálom.

Mint már mondtam teljes egészében és feltetel nélkül vallom a Hit általi meigazulást.

Mégis szeretném szemléltetni, hogyan is értem a cselekedetet.

És most Ószövetségi példákat hoznék.

Az elsö példa Ábrahám. Kapott egy utasítást Istentől. Bár nemértette, de mivel ismerte Istent nagyon jól, ezért engedelmeskedett (cselekedett).

Mivel már neki tulajdonítatott a hit igy az nem vehető el tőle. Mégis ENGEDELMESKEDETT Isten akaratának.

A második példa a három héber ifjú Babilonban.

Megépült a szobor, a király kiadott egy parancsot, ami szembe ment Isten törvényével ők még az életük árán is kitartottak a hitük és Istenük mellett (így biztos, hogy hit által igazultak meg). És itt a nemcselekvés lett a "cselekvés".

Ezzel együtt az alap meg maradt, a hitük tartotta meg őket.

Ha úgy döntenek mégis leborulnak elveszítik Isten támogatását.

Tehát amikor azt irtam lessz olyan amikor "üdvösség feltetélevé" válik a szombat. Hasonló helyzet áll fenn mint Babilonban. Az állam ki ad egy törvényt ami szembe megy Isten törvényével. Ekkor teljesül a Jelenések könyvében szóló profécia (nem E.G.W. proféciája), hogy felkerül a hűségesek homlokára a pecsét a hűtlenekre a bélyeg.

Azok akik bár elnyerték a hit általi meigazulást a cselekedeteikkel "hitelesítik" az az hűségükkel gyümölcsöt teremnek.

De a jó cselekedetekre magunktól nem vagyunk képesek. Ehhez kell Jézus segítsége.

Na valahogy így "fontosak" a cselekedetek.

Bízom benne, hogy így már jól át tudtam adni?

Mégegyszer bocsánat.

2017. júl. 18. 18:03
 28/36 anonim ***** válasza:

27.Hsz!

Igen.

Így már megeggyezik a hivatalos dogmával.

2017. júl. 19. 04:31
 29/36 anonim ***** válasza:
88%

Rendben Testvérek, köszönöm a válaszokat! Kedves Követ, nem haragszom, a GYAK már csak ilyen érzékeny hely:) Elég kötekedő alak van itt, ha lehet, kerüljük a vitákat, veszekedéseket.

Én azt vallom, mivel már nincs érvényben a Zsidó-szombat, így nem válhat a vasárnap-törvény miatt az üdvösség feltételévé a szombat. Az idézett Jelenések rész szerintem az apostolok idejében már megtörtént. Többivel egyetértek.

Isten áldjon Titeket!

2017. júl. 19. 06:29
 30/36 anonim ***** válasza:

Kedves 29.Hsz!

Kérlek olvasd el,miként áldotta meg Isten a szombatot a zsidók kiválasztása előtt néhány ezer évvel!

"És elvégezteték az ég és a föld, és azoknak minden serege.Mikor pedig elvégezé Isten hetednapon az ő munkáját, a melyet alkotott vala, megszűnék a hetedik napon minden munkájától, a melyet alkotott vala.És megáldá Isten a hetedik napot, és megszentelé azt; mivelhogy azon szűnt vala meg minden munkájától, melyet teremtve szerzett vala Isten."(1 Móz 2:1-3)

Vagy a Szent István Társulat fordításában:

"Így készült el a föld és az ég minden bennelevővel együtt. 2Isten a hetedik napon befejezte művét, amit alkotott. A hetedik napon megpihent munkája után, amit végzett. 3Isten megáldotta és megszentelte a hetedik napot, mert azon megpihent egész teremtő munkája után. 4Ez a története az ég és a föld teremtésének, ahogy az lefolyt."

2017. júl. 19. 18:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!