A kegyelem alatt élünk nem a törvény alatt nem?
Mert a Biblia szerint Isten tökéletes és Szent! Ezért csak tökéletesen lehet meg állni előtte. De kegyelemből lesz az embernek üdvössége hit által Jézus Krisztusban és nem cselekedetek által hogy senki se dicsekedjen. Ezért tökéletlenségünk miatt nem tudunk tökéletesen megfelelni neki ezért imában kérjük hogy bocsásson meg nekünk ezért az őszinte Hit a lényeg az üdvösséget tekintve nem a cselekedetek. Mert Hit által igazul meg az ember nem cselekedetek által.
Cselekedetekkel nem lehet kivívni Isten szeretetét.
Kedves követ62!(7.hsz)
Téves felfogás,amikor az üdvösség feltételei közt szerepel a cselekedet.
Az üdvösség ingyen ajándék,Krisztus helyettes áldozata elfogadásával kegyelemből,hit által.Semmi része ebben a cselekedeteinknek.
Az az üdvösséggel rendelkező hívő,aki elfogadta Krisztus vérét bűneiért,természetes módon engedelmeskedik Üdvözítőjének,és követi Őt.Ez,a tulajdonított kegyelem egyenes KÖVETKEZMÉNYE.
Az,aki azt állítja,hogy elfogadta Krisztust,és ezt nem teszi(folytatja bűnös életét),az hazudik önmagának,és másoknak is.
"De ne mondjunk már ellent a Bibliaának. Konkrétan a cselekedetekért is számon leszünk kérve. Lásd juhok és kecskék példázata. Mt.25. "
Ez Krisztus áldozata előtt elhaltakra vonatkozik. Akkor még Ószövetség volt. Ma Pál a mérvadó. Jézus a zsidókhoz intézte ezen szavait, nem a keresztényekhez. Te meg Pálnak mondasz így ellent, ellentmondást feltételezvén a Bibliában. Én ezt most feloldottam.
Adventistaként én sem tudtam mit kezdeni a megigazulással. Kevertem az üdvösséggel. Te is ezért nem a megigazuláshoz, hanem az üdvösség feltételéhez csapod a cselekedeteket. Ráadásul - le merem fogadni - hogy a cselekedetek hangsúlyosan a szombat-tartást takarják. Javíts, ha tévedek
"PÁL MÁSODIK LEVELE A KORINTHUSIAKHOZ / 5. fejezet / 10. vers
Mert mindnyájunknak leplezetlenül kell odaállnunk Krisztus ítélőszéke elé, hogy mindenki megkapja, amit megérdemel, aszerint, amit e testben cselekedett: akár jót, akár gonoszat."
Ezt az ígét akartam még bemásolni.
Viszont én itt befejezem, mert egyszerűen olyan mintah kínaiul beszélnék, vagy csak szimplán NEM AKARJÁTOK megérteni.
Főleg, hogy már kifejtettem, hogy CSAK HIT ÁLTAL VAN ÜDVÖSSÉG, de elkerülhetetlen a cselekedet, mert akkor hogyan teremsz gyümölcsöket? És megint ismétlem magam NEM A SAJÁT ERŐNKBŐL.
Ez az íge egyértelműen NEM A ZSIDÓKNAK SZÓL, hanem akeresztényeknek és a végitéletről.
"Ez az íge egyértelműen NEM A ZSIDÓKNAK SZÓL, hanem akeresztényeknek és a végitéletről."
Kiragadva nem lehet magyarázni. Ez a Korintusiaknak szóló levél és ott tudjuk, hogy gondok voltak. Valószínűleg voltak nem megtért álkeresztények is
Efézus
6,17 Az idvesség sisakját is fölvegyétek
1 János
4,17 Azzal lesz teljessé a szeretet közöttünk, hogy bizodalmunk [rész 2,28.3,19.21.] van az ítélet napjához, mert a mint ő [1 Pét. 1,15.] van, úgy vagyunk mi is e világban.
Ti egy-egy igét kiragadva bizonyítjátok a white-i teológiát, ezzel ellentmondásba keveritek a Bibliát
Még egyszer mondom, nem vitatom a cselekedeteket, de ez nem az üdvösség feltétele, hanem a megtérésünk, üdvösségünk gyümölcse, és ezen munkálkodnunk kell.
de ezek a cselekedetek nem a törvény cselekedetei, nem a szombattartás. Nem elég, hogy nem ölök, ennél több kell
Üdvösségünket nem tudjuk a cselekedeteinkkel kimunkálni, ez lehetetlen, és sérti Jézus vértét és munkásságát. Üdvösség kegyelemből van, kizárólag kegyelemből
Róma
11,6 Hogyha pedig kegyelemből, akkor nem cselekedetekből: különben a kegyelem nem volna többé kegyelem. Hogyha pedig cselekedetekből, akkor nem kegyelemből: különben a cselekedet nem volna többé cselekedet.
"Javítalak. Tévedsz."
Tehát a szombat tartás nem számít üdvösség cselekedetnek az adventistáknál? Nem tudtam
"Hit Jézusban + cselekedet Jézusban = üdvösség Jézusban. "
így javítanám a képleted:
Hit Jézusban + cselekedet Jézusban + üdvösség Jézusban = megigazulás
És egy kereszténynek: hit Jézusban = cselekedetek Jézusban
Kedves #16.
Nem mondom, hogy nincsennek olyanok akik azt hiszi, ha megtartják a szombatot és egyéb parancsolatokat akkor tutira üdvösségük lesz. (Vannak elég érdekes emberek köztünk is.)
De ez NEM A HIVATALOS tanítás!
Ez csak az adott személy téves gondolkodása.
Igen hisszük, hogy a szombatot is meg kell tartani ahogy az összes többit.
De nem szimplán A MEGTARTÁSA ÁLTAL VAN ÜDVÖSSÉG!
Csak kegyelemből lehet üdvözülni.
A parancsolatokat a hála jeleként, szeretetből "kell" megtartani.
Mivel vette a fáradságot és egyedül ezt a 10 törvényt Isten a salyát ujjával írta meg. Az a minimum, hogy a változás is ugyan úgy következzen be.
Pont azért amiért annyi ember annyiféleképpen magyarázza az igét.
Miért kéne nekem pont a pápának hinni, hogy ő magyarázza helyesen? Ő is ugyan olyan bűnös ember mint a többi. És, ha ő áthelyezi a hetedik napi ünnepet az első napra. Miért kéne elhinnem, hogy az a helyes?
Én CSAK ISTEN SZAVÁT fogadom el! Abban pedig nincs áthelyezve!
Igen eljön az idő amikor élet-halál kérdés lessz melyik napot tartod
(MÉG MOST NEM).
Na AKKOR igen is ÜDVÖSSÉG KÉRDÉSSÉ lessz a szombat!
Szép napot.
Kedves 50%-os!
"De nem szimplán A MEGTARTÁSA ÁLTAL VAN ÜDVÖSSÉG! "
Akkor miért mondja White, hogy a szombat Isten pecsétje? ez mit jelent?
"A parancsolatokat a hála jeleként, szeretetből "kell" megtartani. "
Egy parancsolat van:
Új parancsolatot adok néktek, hogy egymást [rész 15,12. 3 Móz.19,18. Mát. 22,39. Gal. 6,2. Jak. 2,8. 1 Pét. 1,22. 1 Ján. 2,5.8- 10.3,11.4,16.21.] szeressétek; a mint én szerettelek titeket, úgy szeressétek ti is egymást.
Ez gyakorlatban:
2,12 Úgy szóljatok és úgy cselekedjetek, mint a kiket a [Jak. 1,25.] szabadság törvénye fog megítélni.
2,13 Mert az ítélet irgalmatlan az iránt, a ki nem cselekszik [Mát. 5,7.18,30.34.25,45.46.] irgalmasságot; és dicsekedik az irgalmasság az ítélet ellen.
2,14 Mi a haszna, atyámfiai, ha valaki azt mondja, hogy hite van, cselekedetei pedig nincsenek? Avagy megtarthatja-é őt a hit? [Jak. 2,17. Mát. 7,21.]
2,15 Ha pedig az atyafiak, férfiak vagy nők, mezítelenek, és szűkölködnek mindennapi eledel nélkül, [Luk. 3,10.11]
2,16 És azt mondja nékik valaki ti közületek: Menjetek el békességgel, melegedjetek meg és lakjatok jól; de nem adjátok meg nékik, a mikre szüksége van a testnek; mi annak a haszna? [1 Ján. 3,17.]
2,17 Azonképen a hit is, ha cselekedetei nincsenek, megholt ő magában.
"Mivel vette a fáradságot és egyedül ezt a 10 törvényt Isten a salyát ujjával írta meg. Az a minimum, hogy a változás is ugyan úgy következzen be. "
Ez semmit nem jelent, belemagyarázás
"Miért kéne nekem pont a pápának hinni, hogy ő magyarázza helyesen? Ő is ugyan olyan bűnös ember mint a többi."
White is. Pál is, de én mégis a páli teológiának hiszek, mert Jézus kiválasztotta. Nem vagyok katolikus, a Pápa hidegen hagy
"És, ha ő áthelyezi a hetedik napi ünnepet az első napra. Miért kéne elhinnem, hogy az a helyes? "
Ezért kellene Pálnak hinned, hogy a napoknak nincs jelentőségük:
14,6 A ki ügyel a napra, az Úrért ügyel: és a ki nem ügyel a napra, az Úrért nem ügyel. A ki eszik, az Úrért eszik, mert hálákat ád az Istennek: és a ki nem eszik, az Úrért nem eszik, és hálákat ád az Istennek.
"Én CSAK ISTEN SZAVÁT fogadom el! Abban pedig nincs áthelyezve! "
Amit szerinted Ellen White közvetít?
"Igen eljön az idő amikor élet-halál kérdés lessz melyik napot tartod
(MÉG MOST NEM).
Na AKKOR igen is ÜDVÖSSÉG KÉRDÉSSÉ lessz a szombat! "
Tehát később nem Krisztus vére fog üdvözíteni? Hanem ez változni fog? Később a vasárnaptörvény miatt Jézus félre lesz tolva és a Szombat üdvözít? ez eretnekség, ugye tudod?
Az adventista tanítás szerint,üdvösségünket egyedül hit által,kegyelemből nyerjük.A cselekedeteknek ebben semmi szerepe nincs(A szombat megtartásának sem.)
Az üdvösséget nyert ember viszont engedelmeskedik Megváltója akaratának.
Ez,természetes,és egyenes következménye az üdvösség állapotának.(A gyümölcstermés-szeretet- következménye.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!