Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért lesz egy ember ateista?

Miért lesz egy ember ateista?

Figyelt kérdés
2017. jún. 26. 13:53
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
94%

Alapból mindenki ateistának születik. Aztán ahogyan felnövése során interpretálja a világot, és hat rá a környezete, úgy marad ateista vagy válik vallásossá.

Hogy egy már vallásos mitől lesz ateista? Pl. mert belátja, hogy tarthatatlanok azok az állítások, amelyeket a vallása tanít. Vagy mert valamilyen trauma éri élete folyamán, amely ilyen irányba mozdítja a világlátását. Vagy mert soha nem is volt (lett) vallásos, csak a gyermekkorát végigkísérte a vallás pl. a családi nyomás hatására. Vagy valami más ok, ahány ember, annyiféle.

2017. jún. 26. 14:00
 2/20 anonim ***** válasza:
16%
Én nem születtem ateistának, világ életemben tudtam, hogy van Isten
2017. jún. 26. 14:27
 3/20 anonim ***** válasza:
7%
Kérdésre a Biblia ad választ. Minden emberben ott van az Isten-tudat, aztán vagy megmarad ebben, vagy különféle okok miatt ateista lesz. Pl. a suliban átmossák az agyát a materializmussal, vagy belázad Isten ellen és akkor amolyan ál-ateista lesz, azaz ateistának kamuzza magát, de valójában lázadó. Stb.
2017. jún. 26. 14:30
 4/20 anonim ***** válasza:
25%

Én nem tudok elképzelni semmi olyan okot, amiért ateista lennék.

De pl. ismerek olyat, aki azért lett ateista, mert gyerekkorában egy pap megverte, eltört az ujja.

Mondjuk semmiféle összefüggést nem látok, de nála ez volt a kiváltó ok.

2017. jún. 26. 14:34
 5/20 anonim ***** válasza:
82%
Érdekes, hogy az előttem szólók úgy gondolják alapból senki sem ateista, én pontosan emlékszem arra, amikor először meséltek nekem a Bilbliáról, és emlékszem, hogy újdonságként hatott, sose gondoltam előtte, semmi hasonlót. És azt hiszem akkor még mindig nem tudatosult bennem, hogy tényleg vannak, akik komolyan veszik a Bibliát.
2017. jún. 26. 14:39
 6/20 anonim ***** válasza:
82%

Mert rátekint a nagyvilágra, s meglátja: nincs Mikulás és nincs Jótündér...

Persze ez így bagatelnek tűnik, de: aki ismeri az egyháza tanításait, s körbenéz a Földünkön, láthatja, hogy bezony szöges ellentétei azok jórésze a tapasztalhatóval.

2017. jún. 26. 14:40
 7/20 anonim ***** válasza:
9%
@5, előtte az Isten szót sem ismerted? Sosem gondolkoztál azon, hogy van-e vagy nincs?
2017. jún. 26. 14:42
 8/20 anonim ***** válasza:
89%
Sose. És nem is értem, hogy egyes gyerekek, amikor felfedezik a világot, miért raknának be a világképükbe valamit, amitől távolabb kerülnének a teljes világ megismerésétől.
2017. jún. 26. 14:53
 9/20 anonim ***** válasza:
88%

"Én nem tudok elképzelni semmi olyan okot, amiért ateista lennék."

Pedig te is Istentagadó vagy.

Bizony, bizony.

Számtalan Isten létezését tagadod.

Zeusz, Jupiter, Buddha és a többi is mind, mind, számodra nem létezik.

Nekem mint ateistának csupán egyetlen Isten további nemléte olyan fontos lenne?

Ugyan dehogy, a te Istened is csupán olyan mese, mint a többi.

2017. jún. 26. 15:11
 10/20 anonim ***** válasza:
17%

# 3

Ez egy öngól nem gondolod?

2017. jún. 26. 15:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!