Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha isten a 4. napot teremtette...

Ha isten a 4. napot teremtette meg a napot azelőtt hogy telt el 3 nap? OO

Figyelt kérdés
2017. jún. 21. 12:53
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
16%

" Arra kíváncsi lennék, hogyan lehet szimulálni a reggelt, a nappalt, meg az éjszakát.

Az nem tűnt még fel, hogy vannak időzónák, mert a Földön eltolódnak a napszakok. szóval a 24 óra vajon mikor kezdődik és mikor ér véget, hiszen ha mondjuk Palesztinában reggel van, akkor a Föld átellenes pontján meg este."

:))) Ezt is vártam, nem vagytok túl eredetiek.

Ahol Ozmium ált volna az első három nap, oda szimulálja.

Még egyszer, lassabban írom: a reggel és este a 24 órás napot volt hivatott közölni, tök mindegy hol kelt fel a nap az ötödik napon.

Másképp: Isten megteremtette a Földet, az egyből elkezdett forogni, 24 óra alatt tett meg egy fordulatot. Ehhez képest adta meg Isten az első hat napot. Ehhez képest teljesen mindegy az időzóna

Rugózzunk még ezen?:) írjuk le még párszor?

2017. jún. 21. 15:15
 12/37 anonim ***** válasza:
17%
Én sem értem teljesen (főleg, hogy amikor este van az egyik oldalon, a másik oldalon nappal van, ugye), de elhiszem, hogy így volt (mivel a Biblia írja).
2017. jún. 21. 15:26
 13/37 anonim ***** válasza:
20%

"Én sem értem teljesen (főleg, hogy amikor este van az egyik oldalon, a másik oldalon nappal van, ugye), de elhiszem, hogy így volt (mivel a Biblia írja)."

Nincs mit érteni, az este-reggel a 24 órát volt hivatott szimbolizálni, amit meg a Föld tengely körüli forgása ad. Nincs ebben semmi misztikus, csak az, hogy ilyen jól bírom:)

2017. jún. 21. 15:38
 14/37 anonim ***** válasza:
75%

"elkezdett forogni, 24 óra alatt tett meg egy fordulatot."

Az tudományos tény, hogy régen a Föld gyorsabban forgott és a gravitáció hatására folyamatosan lassul.

[link]

"Ehhez képest teljesen mindegy az időzóna "

Na nem éppen, mert a Földön valahol mindig éjszaka, valahol mindig nappal van, illetve reggel és este is, ezek mind jelen vannak egyszerre.

2017. jún. 21. 15:48
 15/37 anonim ***** válasza:
75%
Márpedig teljesen nyilvánvaló: az, aki ezt a mesét kitalálta, nem volt tudatában, hogy a Nap (volt akkoriban) a földi fények (jórészének) forrása.
2017. jún. 21. 15:50
 16/37 anonim ***** válasza:
0%
Nem mese.
2017. jún. 21. 15:52
 17/37 anonim ***** válasza:
66%

Mint ahogyan az is teljesen nyilvánvaló, hogy az illető(k) nem voltak tudatában, hogy a Hold nem magától világít, s hogy a csillagok nem csak szép pöttyök az égen.

Ezek alapján sejthető, hogy a történet jó ősi időkből maradhatott fent, de lássuk be: mese, s nem több.

2017. jún. 21. 15:52
 18/37 anonim ***** válasza:
7%
Pedig nem mese.
2017. jún. 21. 15:55
 19/37 anonim ***** válasza:
68%
Ühümn. :) Tovább is van? :)
2017. jún. 21. 15:56
 20/37 anonim ***** válasza:
11%

"Na nem éppen, mert a Földön valahol mindig éjszaka, valahol mindig nappal van, illetve reggel és este is, ezek mind jelen vannak egyszerre."

Ezt nem hiszem el:)))))Kezdem feladni:)) Hatezer év alatt nem sokat változott a Föld keringési sebessége, de ha úgy tetszik, akkor az első hat nap nem 24, hanem 26 órás volt, legyen neked:D

2017. jún. 21. 15:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!