Keresztények miért szórják a pénzt?
'Gondolom ti sem csináltattatok síremléket elhunyt rokonok számára. Hiszen rajtuk már nem lehet segíteni. Helyette azt a néhány százezer forintot karitatív célra adtátok.'
Ráhibáztál, mert nem. Én kifejezetten ellenzem a temetőket. Az pedig, hogy urnában vannak a család tagjaim, teljesen más téma. Nem arra költötték a pénz, hogy nyughelyük legyen, azért ne keverjük már a kettőt.
Ennyire azért ne legyünk álszentek kedves kérdező. Vagy te minden keresetedet jótékony célra fordítod, és csak annyit hagysz, hogy élelemre és számlák kifizetésére jusson?
Én nem adományokból tartom fenn magamat. Azzal nincsen bajom, ha egy magán személy felavat egy szobrot például. De milyen érdekes, mikor ez megtörtént, egy Pompom szobornál, az emberek felháborodtak.
Én rádióban hallottam, honnan a fran. cból tudnám, hogy mekkora? De márványnak márvány a rádió szerint, ami nem olcsó mulatság, és elég sok helyre tervezik ezt csinálni, szóval...
Igen, egy ilyen nehéz döntés küszöbén biztos az az emléktábla fogja vissza tartani. Egyébként ha istennek nem tetszik az abortusz, talán nem kéne hagynia, hogy nőket erőszakoljanak meg.
"Egyébként ha istennek nem tetszik az abortusz, talán nem kéne hagynia, hogy nőket erőszakoljanak meg."
Az abortált magzatok nagyon kicsi hányada erőszak következménye, ezzel te is tisztában vagy. Istenre kenni az emberi erőszakot pedig eleve butaság. Isten szabad akaratot és törvényeket adott.
Az emléktábla nem csak az abortuszban elpusztultaknak állít emléket, hanem minden megfogant de meg nem született (nem élve született) magzatnak, babának. Az elvetélteknek, a halva születetteknek, a betegség miatt megszakított terhességben meghaltaknak stb.
Nem minden elvetett baba fogant erőszakból. Ha pedig abból is fogant, akkor miért nem adja örökbe? Nem az új élet megölése a megoldás.
Lehet vinni Teréz anya rendjéhez is.
Az én dédapám egy szobrot vett a helyi templomnak ahelyett, hogy mondjuk a háború áldozatait segítette volna, szóval ja, abszolút át tudom érezni azt, amit mondasz.
De még ha a Bibliát is vennék alapul, akkor sem kéne ilyen hülyeségekre költeniük, hiszen Jézus a rászorulók segítésére szólította fel a híveit, nem a fölösleges flancolásra. Márpedig egy ilyen emlékmű aztán rohadtul nem fog senkinek segíteni.
Meg aztán az is kérdéses, hogy meghalhat-e az, aki sosem élt. Na mindegy...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!