Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ezek alapján akkor most mi az...

Ezek alapján akkor most mi az igazság Isten ítélkező mivoltáról? Keresztények, mit gondoltok erről?

Figyelt kérdés

Tegyük fel,elkövetek egy rablógyilkosságot.Megbánom,őszintén,teljes szívemből.Ott állok a bíróságon,és azt mondom a bírónak:Én ezt teljes szívemből megbántam.Nagy butaság volt,többet nem fog előfordulni.Keresztény országban élünk.Nekem azt tanították,hogy Isten megbocsájt annak,aki őszintén bánja tettét.Elmehetek,kérem?

Ha nemet mond a bíró,akkor nem működik az Isteni igazságszolgáltatás.

2017. ápr. 30. 19:30
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:

Ha megkárosít valaki több millió forintra téged. Majd ezt megbánja és bocsánatot kér. Jár szerinted valami elégtétel, vagy sem? Nem fizikai bosszú, de a kár jóvátétele.

A felhozott esetben a zsidók halálra akarták kövezni a nőt (akik szintén bűnösök voltak). Tehát egy bűnre még nagyobb bűnnel akartak válaszolni. Isten igazsága volt, hogy nem engedte.

Csak néhány példa az el nem maradó büntetésre:

- Mózes nem léphetett be az ígéret földjére.

- Dávidnak is megbocsájtotta a káromlást, de a büntetés nem maradt el.

De Lukácsnál is ezt olvashatjuk:

"Az a szolga, aki ismeri ura akaratát, de nem áll készen, hogy akarata szerint járjon el, sok verést kap. Aki azonban nem ismeri s így tesz olyat, amiért büntetést érdemel, csak kevés verést kap."

Tehát azt kell megérteni, hogy a megbocsájtás nem jelenti automatikusan azt, hogy az elkövetett bűn meg-nem-történté válik. Viszont a bűntetés enyhülhet vagy el is elmarad, ehhez azonban mindig szükség volt valami áldozatra, nem volt elég pusztán a bocsánat. Erre is vannak példák a Bibliában.

Akár hogy is nézzük, szerintem így az igazságos és a Bblia is ezt támasztja alá.

2017. ápr. 30. 21:01
 12/29 anonim válasza:
57%
A vallásnak nincs köze a törvény-redhez és a különféle jogszabályokhoz, másfelől az országra nem gyakorol olyan nagy hatalmat a vallás, hogy azáltal felmentésben részesülj hiába élsz egy keresztény országban. Bár én eddig arról sem tudtam, hogy ez egy keresztény ország. Szép számmal vannak nálunk buddhisták, zsidók és indiai vallásúak is. :D
2017. ápr. 30. 21:04
 13/29 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező.

Ha te benned őszinte a megbánás, akkor a kirótt büntetést is elfogadod, mert azt tartod magadra nézve jogosnak. Mert a megbánás az nem szavak szerinti, hanem az a lelki ismeretért van. Nem azért, hogy te követelőzz, hogy neked az Isten nevében kötelező a büntetés elengedése.

2017. ápr. 30. 21:06
 14/29 anonim ***** válasza:
De az, hogy megbántad, még a világi bírók előtt is enyhítő körülmény, csak öt év golyó általi akasztásra ítélnek egy ilyen megható rablógyilkost.
2017. ápr. 30. 21:07
 15/29 A kérdező kommentje:

"Ha megkárosít valaki több millió forintra téged. Majd ezt megbánja és bocsánatot kér. Jár szerinted valami elégtétel, vagy sem?"

Jár,pl.fizesse vissza.De ha őszintén megbánta,akkor ez nem okoz neki gondot.Ha még megvan a pénz...

"Viszont a bűntetés enyhülhet vagy el is elmarad, ehhez azonban mindig szükség volt valami áldozatra, nem volt elég pusztán a bocsánat."

A parázna nő esetében mi volt az áldozat?

2017. ápr. 30. 21:23
 16/29 anonim válasza:

Kérdező

Mi van akkor, ha leütéses rablásban elveszi a pénztárcádat amiben benne van a bankkártyád és a hozzá tartozó adatok is, és megkárosít pár millióval, közben megerőszakol megcsonkít rád pisil és feltölti a videót a YouTube-ra. De viszont minden pénzedet elköltve magbánja a bűnét és vallomást tesz a rendőrségen. Eközben téged behívnak a bíróságon, hogy esetleg szeretnél e vádat emelni. Szóval mit válaszolnál? Megbocsáttanál neki? Vádat emelnél? :D

2017. ápr. 30. 21:42
 17/29 A kérdező kommentje:

"Bár én eddig arról sem tudtam, hogy ez egy keresztény ország. Szép számmal vannak nálunk buddhisták, zsidók és indiai vallásúak is. :D"

Persze,vannak szép számmal ők is.

Azért még mindig feszületeket látok a falvak,községek,települések végén,Buddha szobrot,zsidó csillagot nem sűrűn.És gondolom a sok templom,Bazilikák sem Sheeva Istenségnek vannak fenntartva.A hullákat sem a Dunába dobjuk,hanem általában kereszttel ellátott sírokba rakjuk.

De,hogy a Szent Koronára minek kereszt akkor,na azt tényleg nem értem.

2017. ápr. 30. 21:48
 18/29 anonim ***** válasza:

"A parázna nő esetében mi volt az áldozat?"

Nem írtam hogy esetében volt, és nem is ezen a világon kapja meg érte a büntetést, hanem lehet a túlvilágon fog teljesen megtisztulni "tűz által".

"De akinek műve elhamvad, az kárt vall. Maga ugyan megmenekül, de csak mintegy tűz által."

2017. ápr. 30. 21:52
 19/29 A kérdező kommentje:

"Ha te benned őszinte a megbánás, akkor a kirótt büntetést is elfogadod, mert azt tartod magadra nézve jogosnak. Mert a megbánás az nem szavak szerinti, hanem az a lelki ismeretért van. Nem azért, hogy te követelőzz, hogy neked az Isten nevében kötelező a büntetés elengedése."

Egyrészt igazad van,másrészt mi van,ha nem ítélkezem magam fölött? Mert azt olvastam a Bibliában,hogy "Szeresd felebarátodat,mint önmagadat"

2017. ápr. 30. 21:59
 20/29 A kérdező kommentje:

Részmunkaidős

Nagy valószínűséggel vádat emelnék.

2017. ápr. 30. 22:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!