Ha eljutunk majd más holdakra és bolygókra, és kiderül hogy ott is kialakult az élet, legalább egysejtűek szintjén, milyen hatással lenne ez a hitedre?
Szerinted miért van chamtrail hit, oltásellenesség, törzsfejlődés hit, lapos föld hit, ateizmus ma, a 21. században? Ezeket az emberek nem jártasak a természettudományokban, a filozófiában és a logikában. Pusztán a világképüknek megfelelő dolgokban hisznek, nem igazán járnak utána a tényeknek, csak blogokról szerzik az információjukat, meg hasonló ateista emberektől. "Vak vezet világtalant" effekt. A 6-os válasz elég reprezentatív:)
Szegény evolúció hívők tíz év alatt sem tanulták meg, hogy mi a törzsfejlődést tagadjuk, mert az nem természettudományos. Szegény Darwint a természettudományos eredmények cáfolták meg:) Pont, amiben bízott. Szép lenne, ha a 21. században nem hinnénk már az olyan mesékben, mint a törzsfejlődés, de a materializmus és a Jézus ellenesség nagy úr.
És azt sem érjük meg, hogy az ateista cáfolatok valóság alapjának utánanézzenek. Ez van. A legtöbb ember mindent elhisz, amit a hírekben hall, vagy a neten olvas. Forrás ellenőrzésről sokan még hírből sem hallottak, azt sem tudják, mit jelent:(
Eljutottunk pár bolygóra, sehol sincs élet, még a favorit Marson sem. De ha találnak, akkor majd meglátjuk, hogyan befolyásol, egyelőre esély sincs ezekre. Egyelőre sem a Biblia, sem a kreacionizmus nincs megcáfolva. Sok ember ezért izgul ennyire
Valahol nagyon le vagy maradva, egyelőre ott tartunk hogy a kreacionizmus alátámasztására még senki semmit nem tudott felmutatni.
A törzsfejlődés meg attól még minden tekintetben természettudományos, hogy te nem akarod elfogadni. Azért ha már tényeket kell meghazudtolnod hogy hinni tudj, azzal a hittel tuti hogy gond van.
Kedves Kérdező!
# 2-es válaszod következményeként én is reagálok akkor:
Úgy gondolom, hogy a kereszténység egy része kellően felvilágosult ahhoz, hogy ez ne jelentsen "problémát" nekik.
A maradéknak is láthatjuk az eszköztárát:
- Egyesek le fogják tagadni, mint ahogy vannak, akik a dinoszauruszokat is fantáziának (a maradványokat meg gipszszobroknak) tartják.
- Egyesek elismerik a létüket, de a Sátán teremtményének fogják őket tartani.
- Egyesek pedig ugyan nem tagadják a létüket, de szépen elkendőzik a létüket, s nem foglalkoznak vele, s folytatják tovább életüket s prédikációikat, mintha mi sem történt volna.
- És lesznek páran, akik elgondolkoznak, s ennek köszönhetően a "felvilágosult" kategóriába kerülnek.
# 13-as válaszodra: Látom, Te is megismerkedtél a Barátunkkal. Nemrég én is mondtam neki ugyanezt...:
https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__..
De tudod, Ő olyan, hogy amint kész tények elé állítod, hirtelen megszűnik reagálni... már jópár hónapja játsszuk vele ezt a bújócskázást :D.
Tudom, hogy nagyon kis távolságot írtam, de pont azért, hogy összemérhető legyen a mi kis 80 év körüli élettartamunkkal.
Totál igaz, hogy a galaxis végén, már régen kihalhatott az a faj, aminek a rádiójelei egyszer majd elérhetnek hozzánk.
alig pár évtizede kutatjuk az űrt
az univerzum jelenlegi ismereteink szerint kb 78 milliárd fényév széles, ezt kb felfogni sem tudjuk
lehet hogy kapunk egy üzenetet "csá itt vagyunk, ott van valaki?" mire ezt megkapjuk az a civilizáció ami feladta lehet már 10-20 milliárd éve ki is halt
amúgy érdekes a vallási fanatikusok hozzáállása
az hogy még nem találtunk a földön kívül életet azt jelenti nekik hogy nincs, de az hogy az istenüket még senki nem látta arra bizonyíték nekik hogy van
ezen mindig rettentő jókat nevetek
A főkérdésre ragálva, személy szerint tök8 lenne nekem. Vagyis inkább örülnék, tök izgalmas új és idegen létformákról információkat kapni. Aztán ennyi.
7-es válaszolónak meg csak azt említeném, hogy óvatosan az összeesküvés elméletezéssel. Anno ugyanezt a jelzőt kapta a mérgező sóval előálló ember, s lám igaz lett...
Más szóval semmi sem rendíti meg a bizalmamat jobban, mint egy hivatalos cáfolat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!