Logikus magyarázat lenne, hogy valahonnan jövünk (pl. reinkarnáció) az isten útjai kifürkészhetetlen dologra? Miért utasítja el a keresztény vallás hogy jövünk valahonnan?
Józsi megszületik fájdalommal, nyomorékon, szenvedéssel úgy hogy teljesen ártatlan lélek. Tibi megszületik teljesen egészségesen akiből boldog gyerek lesz.
Életben sokszor a legjobb ember szenved és aki gonosz az sokszor boldogan él. Az élet igazságtalan ezt tudjuk kérdezzük miért engedi isten ezt, mert próbára tesz? Akkor egy kicsinyes Isten aki próbálgat minket?
Ezekre magyarázatot szinte sose kaptam, mindig az a megfoghatatlan magyarázat jön hogy isten útjai kifürkészhetetlen.
Miért vetjük el azt hogy ha nem is erről a földről de jövünk valahonnan....nagyon logikus lenne...
Biblia egyértelműen kizárja a lehetőségét hogy valahonnan jövünk?
Szerintem létezik reinkarnáció. Ha nem jövünk sehonnan, miért keresik sokan a lelki társukat? Ez valami olyan mélyről jövő bizonyosság, amit valahogy már gyerekkorunkban is tudunk.
Mivel a valláskritika témakörben vagyunk, megkockáztatom, hogy a Bibliának nem célja a teljes igazságot feltárni az emberek előtt. Milliárdnyi keresztény van a Földön és annak a sok tudati energiának, amit a hitükre fordítottak mindig is, már réges-régen fel kellett volna emelnie a bolygót, ha igaz lenne.
Akik pedig betegséggel jönnek a világra, azért jönnek, hogy megtanulják önmagukat meggyógyítani. Hitem szerint a Föld mindenkinek azt a lehetőséget adja, amit az illető szeretne megtapasztalni. Valakinek iskola a Föld, valakinek szanatórium, sok zenésznek pedig életfogytig tartó rock n' roll :)
Szerintem a teremtett világnak és ezen belül a földi életnek ezerszer vagy milliószor tágabb perspektívája is létezik, mint amit egyáltalán el tudnánk képzelni.
A Biblia magyarázata,az "életről"egyértelmű:
Isten megalkotta az embert a Föld porából,és amikor belélehelt az orrába,élő lélekké lett.
Nem,valami önállóan működőképes lényt varázsolt az emberbe,hanem leheletét.
Istennek nincs légszomja,s így nincs szüksége használt leheletével éltetni születendő teremtményeit.
A reinkarnáció hipotézisét alapvetően cáfolja,hogy az újszülöttnek mindent tanulnia kell,még az evést is.
Ha az igaz lenne, rengeteg nyelvet,szakmát,s az élet praktikumait kellene ismerni az újszülöttnek.
Isten hatalmas.Ha valóban lenne valami igazság a reinkarnáció tanában,annak mikéntjét leírták volna prófétái,és Ő megőrizte volna az emberiség számára azokat az íratokat.Jézus,egészen biztosan beszélt volna arról.
Isten elvileg megbocsát, nem? Akkor mi értelme a pokolnak és a mennynek, ennyi erővel mindenki kerülhetne a mennybe, mert Isten megbocsátja a bűneit.
A reinkarnációnál, pedig azért kell az evést,stb... megtanulni, mert azok a fizikai szükségletek része, mi pedig, nagy részben érzéseket és érzelmeket és belőlük következő cselekedeteket jövünk tanulni.
Ha Isten olyan igazságos, mint ahogy a keresztény hitbe van említve, akkor miért születnek beteg gyerekek? Mi rosszat csinált? Rugdosott az anyja hasába?
Ezzel ellentétbe, aki mondjuk reinkarnalódik, meg akarja tapasztalni, hogy milyen az, miket kap meg a betegség által, stb...
14.Hsz!
Sehol sem írja a Biblia,hogy Isten minenkire ráerőszakolná bűnbocsánatat,akarja,vagy nem.
A pokol,az a hely,ahol az ember öntudatlan állapotban várja a feltámadást,mint Krisztus tette megfeszítese utan.
"Logikus magyarázat lenne, hogy valahonnan jövünk (pl. reinkarnáció) az isten útjai kifürkészhetetlen dologra?"
Nem logikus, mert az erre vonatkozó részeket kinyilatkoztatta. A mondás másra vonatkozik, főleg Isten megoldásaira, ítéleteire...
Ja bocs ugy ertettem ezt a felelemre alapozast,h egy eletunk van ugyebar..es elj az egyhaz szerint,de a fo ,h inkabb pengess nekik..vagy pokol
Es az ostobabb lenyek be is kajaltak persze..feltek a pokoltol
Tökéletesen logikus amit leírsz a reinkarnációról, maximálisan egyetértek veled.Én is sokat vitatkozok hívő barátaimmal,de egyik sem tudja megmagyarázni azt amit felvetettél. " Isten tudja, nekünk nem kell mindent tudni"
"Biztosan a szülei voltak vétkesek" Ezektől nekem feláll a szőr a hátamon, azt mondom nekik, ha nektek ennyi elég, az a Ti dolgotok.
A következő az, hogy ha valaki keresztény, akkor mindent el kell utasítania, ami a kanonizált Bibliában nincs benne. Pl. a reinkarnációt.
Mert az a Sátántól van.Rosszul leszek ettől is.Mitől olyan biztos ebben? Miért nem fogadható el az a nézőpont, hogy Isten egy,de több prófétát küldött a földre? Nekünk Jézus jutott, aki a legnagyobb volt az összes közül,Ő Isten fia volt.Mi a gyarló emberek még az ő szavait is kiforgattuk és félreértelmeztük,lásd a rengeteg fájdalmat és szenvedést amit Jézus nevében okoztunk egymásnak.
Miből gondoljuk, hogy a többi próféta csak hülyeségeket beszélt?
Érdemes elolvasni ezt a könyvet:Kenneth Kellogh: Jézus zen tanításai
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!