Miért kötelező olyan embereknek (papoknak) meggyónnunk legbelsőbb titkainkat, akik esetleg kisfiúkat molesztálnak?
Szeretném hamgoztatni a kötelező jelzőt, ugyanis ha nem gyónos meg a bűneidet, akkor elkárhozol a katolikus vallás tanítása szerint.
Miért kötelező a gyónás? Miért kötelező a hívőket a gyónásra olyan embernek, aki esetleg kisfiúkat molesztálnak?
Tudom lejárt lemez stb, de minap mentet fel egy püspök egy papot pont ilyen bűnök miatt, szóval a katolikus egyház szerint is létezik a pedofília a papok között.
Szeretném hangoztatni a kötelező jelzőt, ugyanis ha nem gyónód meg a bűneidet, akkor elkárhozol a katolikus vallás tanítása szerint.
Miért kötelező a gyónás? Miért kötelező a hívőknek a gyónás az olyan embereknek, aki esetleg kisfiúkat molesztálnak?
Nem kötelező "olyan" papnak, de a gyónást amúgy sem érvényteleníti az, hogy a pap mennyire bűnös.
Az "aki esetleg kisfiúkat molesztál" (és ha kislányokat, az kevésbé rossz?) pedig bárkire igaz lehet. Miért kell iskolában olyan tanárnak felügyelnie a gyerekekre, aki esetleg gyereket molesztál? Ne légy előítéletes.
A papoknak való gyónás emberi találmány.Nincs bibliai alapja!
Elsősorban,a lelki zsarolás eszköze.(A pap tudja titkaidat,és azokkal sakkban tarthat.)
Csak nem te csináltad velem, amikor 6 éves voltam...? Egyébként meg a pedofília és a gyermekmolesztáló két külön fogalom, van, akiknél egybeesik, van, akiknél nem és van, akire egyik se jellemző.
Pedofil - gyerekmolesztáló:
Olyan ez, mint:
Gondolatban embert öl - gyilkos.
Nem ugyanaz a kettő, de van, akinél mindkettő jellemző.
A pszichológusok szerint statisztikailag a legtöbb gyerekmolesztáló
nem pedofil.
Ahogy a börtönökben a legtöbb, nemi erőszakot elkövető férfi se búza.
Benne van a Bibliában, hogy ha megvalljuk a bűneinket, akkor Jézus Krisztus megbocsátja és megtisztít tőlük. (János apostol 1. levele, 1. fejezet)
Pál apostol is szorgalmazza a bűnök egymásnak történő elmondását (megvallását) az egyik levelében.
Úgy tudom elég sok keresztény egyházban van valamilyen fajta gyónási vagy bűnvallási gyakorlat.
8.Hsz!
Természetesen,erről tudok,de...
Ha én téged kirabollak,az rád,rám,és Istenre tartozik.
Hiába megyek egy 4. személyhez.Az nem tartozik senki másra!
Neked kell megvallanom,és visszaadnom kamatostul,a rabolt vagyont,és utána kérni a te,és az Isten bocsánatát.
Ez minden törvényszegésre érvényes!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!