Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Az egyház csak azért kötelezi...

Az egyház csak azért kötelezi a misén való részvételt, mert így tudta összetartani a híveket és manipulálni őket, ugyanis nincs az benne a Bibliába, hogy hogyan szenteld meg az Úr napját?

Figyelt kérdés

Volt egy kérdés itt, ami vezetett erre gondolkodásra. Szeretném leszögezni, hogy nagyon vallásos vagyok és minden vasárnap templomba járok és az úr tanításait követem!!

Viszont elgondolkoztam dolgokon, miért bűn, sőt halálos bűn ha nem megyek el szentmisére, mi alapján követeli ezt meg az egyházam, amikor a Bibliába ez tényleg nincs így benne.

Sőt olyan írások is vannak benne, ami arra utal számomra, hogy egyáltalán em baj ha úgy érzem most nincs szükségem szentmise részvételére.

pl:

Apcsel 17:24 Az Isten, a ki teremtette a világot és mindazt, a mi abban van, mivelhogy ő mennynek és földnek ura, kézzel csinált templomokban nem lakik.

Máté 6:6 Te pedig a mikor imádkozol, menj be a te belső szobádba, és ajtódat bezárva, imádkozzál a te Atyádhoz, a ki titkon van; és a te Atyád, a ki titkon néz, megfizet néked nyilván.

A tíz parancsolatban valóban benne van hogy az Úr napját szenteld meg, de igaz, hogy nincs benne, hogy hogyan, mert az Úr napját úgy is meglehet szentelni hogy otthon többet imádkozol, nem dolgozol, ünnepélyes ebédet eszel, jó vagy az emberekhez stb... ez csak értelmezés kérdése hogy mit jelent az úr napjának megszentelése

(ez egy másik kérdés hozzászólója)

2017. márc. 26. 20:30
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Na mi van, a tegnapi kérdéssel nem sikerült vitát gerjeszteni?
2017. márc. 26. 21:05
 2/11 anonim ***** válasza:
26%

fú de le fognak most hordani engem

amikor mész misére imádkozol bla-bla, ugye kevesebb pénzel jössz el mint amikor mentél?

persze persze tudom "önkéntes" alapon hagysz ott forintot

persze persze tudom "nem kötelező" de azért keményen kinéznek a társaságból, ne mond hogy nem

ha otthon végzed a rituáléid nem landol az egyházad zsebében pénz, ennyi a különbség és ezért is "ajánlott" a megjelenés, szegény egyházi főméltóságoknak valamiből meg kell tankolni a legújabb BMVt

2017. márc. 26. 21:06
 3/11 anonim ***** válasza:

Szia!

Ne vallásos légy,hanem hívő,mert egyedül Jézus Kisztusban van megváltás,szabadítás,visszavásárlás.Nincs más vallás,nincs más út.

János evangéliuma 1/17

Mert a törvény Mózes által adatott,a kegyelem pedig és az igazság Jézus Krisztus által lett.

A kegyelem az újszövetségi hívők számára van,mert nem vagyunk a törvény alatt,mert a törvény a zsidó népnek adatott.

A kegyelem pedig ki nem érdemelt támogatása,jóindulata,és kedvessége Istennek,amit Jézus Krisztus keresztáldozata által kap meg mindenki,aki hisz Őbenne.

Róma levél 10/9

Mert ha a te száddal vallást teszel az Úr Jézusról, és szívedben hiszed, hogy az Isten feltámasztotta őt a halálból, megtartatol.

10

Mert szívvel hiszünk az igazságra, szájjal teszünk pedig vallást az üdvösségre.

Tehát aki a szívébe elfogadja Jézus Krisztust Urának,Megváltójának,és hiszi a szívében hogy feltámadt a halálból,az üdvözül.És ez nem a cselekedeteink miatt van,hanem ajándék Istentől mindazoknak,akik hisznek.Természetesen a szeretetben járásra továbbra is törekedni kell.

De hogy a kérdésedre is válaszoljak,az egybegyülekezésekre azért fontos járni,mert a Biblia mindig jelent ki számunkra új dolgot,és ugye az Úrvacsora miatt is.Természetesen az is fontos,hogy az ember milyen szívvel indul el szentmisére,vagy éppen miért érzi úgy,hogy most nincs rá szüksége.

2017. márc. 26. 22:44
 4/11 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Kérlek segíts!

Nem találok olyan bibliai parancsolatot,hogy az"Úr napját"kell megszentelni.Segítsz megtalálni?

2017. márc. 27. 05:24
 5/11 A kérdező kommentje:
4. „Az Úr napját szenteld meg!” (Kiv 8,20)
2017. márc. 27. 06:41
 6/11 anonim ***** válasza:
52%
Jézus jelen van a Misén, mint Oltáriszentség. Meg kell látogatni.
2017. márc. 27. 09:37
 7/11 A kérdező kommentje:

"Jézus jelen van a Misén, mint Oltáriszentség. Meg kell látogatni."

Jézus jelen van a belső szobámban is, ott is meglátogathatom!

2017. márc. 27. 10:06
 8/11 anonim ***** válasza:

"Jézus jelen van a belső szobámban is, ott is meglátogathatom!"

Persze, de ugyanúgy jelen volt az apostolok szívében is, nem igaz?

Mégis azt mondta nekik az Utolsó Vacsorán, hogy "vegyétek, ez az én testen és ez az én vérem." Meg utána azt is mondta, hogy ezt cselekedjék az ő emlékezetére.

2017. márc. 27. 13:14
 9/11 A kérdező kommentje:

Mégis azt mondta nekik az Utolsó Vacsorán, hogy "vegyétek, ez az én testen és ez az én vérem." Meg utána azt is mondta, hogy ezt cselekedjék az ő emlékezetére.

Ez azt jelenti, hogy vegyétek a testét azaz azonosuljatok vele, kövessétek tanításait, és az életben is kövessétek őt, nem azt hogy templomba kell járni és ott áldozni, ez nem utal erre.

2017. márc. 27. 13:37
 10/11 anonim válasza:
2-es: Nem csak a főméltóságok zsebében landol. Római katolikuséknál ebből tartják el a falunyi zabigyereket a papok (vagy veszik a kisfiúknak a cukorkát - attól függ ki mit szeret)
2017. márc. 27. 16:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!